Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα 364W είναι για την κατανάλωση όλοκληρου του συστήματος, και όσο ανεβαίνεις πάνω από τα 4.4~4.5GHz αυξάνονται μη γραμμικά οι απαιτήσεις σε ρεύμα. Συνήθως τα 4.5GHz μπορεί να τα πιάσει με μικρή σχετικά αύξηση της τάσης (1.4~1.42V -εκτός αν είσαι τυχερός οπότε μπορεί να είναι και πιο κάτω), οπότε θα έλεγα ότι καταναλώνει χοντρικά περί τα 170~200W.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά μιλάμε η bullντόζα 8150 το τερμάτισε το ρεύμα έλεος. Πέραν των επιδόσεων, η διαφορά των bulldozer με τους piledriver στην κατανάλωση γίνεται ολοένα και πιο ορατή όσο ανεβαίνουν τα ρολόγια. Ο καημένος ο phenom x6 που έχει τα κάκαλα να βαστάει περίφημα μέχρι σήμερα, πόσο φαγανός ήταν ο άτιμος. Πάντως εκεί στο bit tech παίζει να ήταν τέρμα κωλόφαρδοι, τρεις από τους intel των δοκιμών χτυπήσαν πεντάρι. Τώρα, πως γίνεται η διαφορά μεταξύ i7 2600k και i5 2500k να είναι 2w σύμφωνα με το bit tech και για 200mhz διαφορά μεταξύ i7 3770k και i5 3570k να καίει παραπάνω ο i5, λολ. Από όσο ξέρω το hyperthreading αυξάνει την κατανάλωση. O storm τώρα που θα λέει λόγια περί intel, θα μου πει βρε άντε από εδώ μπλεδάκια (η ειρωνεία θα είναι να γνωρίζει ότι είμαι κάτοχος amd και να με πει μπλεδάκια :D:P.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 2
Δημοσ.

ποια θερμοκρασια πρεπει να προσεχει καποιος στους 8χχχ

thermal margin απο AOD η την θερμοκρασια cpu που γραφει το hwmonitor???

Δημοσ.

ξερω οτι τα core δεν πρεπει να ξεπερνανε τους 62 αλλα η θερμοκρασια cpu και το thermal margin πανε μαζι;;;

ποιος μπορει να το εξηγήσει καλα :)

Δημοσ.

Το AOD σου δειχνει ποσο περιθωριο εχεις μεχρι το maximum.Αν βλεπεις δλδ 20 βαθμους στο margin,σημαινει οτι εχεις 20 βαθμους ακομα μεχρι να φτασεις στο οριο που εχει θεσει η AMD για το τσιπακι σου.Νομιζω οτι το οριο ειναι 61 βαθμοι για cores και 70 socket.To AOD δειχνει socket.

• Like 2
Δημοσ.

LouCi4er, τελικά τίποτα δεν γίνεται ακόμα και στα 3.7 έχει σκαμπανεβάσματα στη τάση... έψαξα τα πάντα αλλά τίποτα, δεν υπάρχει σταθερή τάση και σε καμία συχνότητα! το αφήνω έτσι όπως είναι και την επόμενη φορά ούτε με σφαίρες gigabyte 

• Like 2
Δημοσ.

Είσαι ο άτυχος. Όταν την είχα με τον 8320 ήταν σταθερότατη η άτιμη, πρέπει να έπεσες σε πολύ πατάτα μητρική!

• Like 2
Δημοσ.

LouCi4er, τελικά τίποτα δεν γίνεται ακόμα και στα 3.7 έχει σκαμπανεβάσματα στη τάση... έψαξα τα πάντα αλλά τίποτα, δεν υπάρχει σταθερή τάση και σε καμία συχνότητα! το αφήνω έτσι όπως είναι και την επόμενη φορά ούτε με σφαίρες gigabyte 

Τι να πω,μου φαινεται πολυ παραξενο να δουλευει στην δικια μου και στην δικια σου να μην κανει τιποτα.Εγω μολις ενεργοποιω το HPC και κλεινω το APM,η ταση καθεται καρφωμενη οπως και η συχνοτητα.Γενικα ειναι πολυ καλη στην διαχειρηση,οι 10 φασεις κανουν τρομερη δουλεια.Οσο περισσοτερο ζοριζεται ο επεξεργαστης στο full load,μετραει το vdroop και το llc δινει το αναλογο ρευμα.Τι θελω να πω,στο prime95 smallfft δινει 1.380-1392ν(1.392ν εχω δωσει απο bios),αν τρεξω blend που ειναι πιο απαιτητικο δινει 1.404ν,cinebench δινει 1404ν.Ενταξει το llc δεν ειναι και τελειο στην ακριβεια αλλα προσπαθει να κρατησει το ρευμα εκει που το ρυθμιζεις ή να δωσει ενα κλικ παραπανω για να σταθεροποιησει τον επεξεργαστη.Μαλλον πρεπει να εχει θεμα η δικια σου,εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος τουλαχιστον.

Εχεις κλειστα C1-C6 states?Εγω τα εχω ανοιχτα και το δροσεροησυχο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω,μου φαινεται πολυ παραξενο να δουλευει στην δικια μου και στην δικια σου να μην κανει τιποτα.Εγω μολις ενεργοποιω το HPC και κλεινω το APM,η ταση καθεται καρφωμενη οπως και η συχνοτητα.Γενικα ειναι πολυ καλη στην διαχειρηση,οι 10 φασεις κανουν τρομερη δουλεια.Οσο περισσοτερο ζοριζεται ο επεξεργαστης στο full load,μετραει το vdroop και το llc δινει το αναλογο ρευμα.Τι θελω να πω,στο prime95 smallfft δινει 1.380-1392ν(1.392ν εχω δωσει απο bios),αν τρεξω blend που ειναι πιο απαιτητικο δινει 1.404ν,cinebench δινει 1404ν.Ενταξει το llc δεν ειναι και τελειο στην ακριβεια αλλα προσπαθει να κρατησει το ρευμα εκει που το ρυθμιζεις ή να δωσει ενα κλικ παραπανω για να σταθεροποιησει τον επεξεργαστη.Μαλλον πρεπει να εχει θεμα η δικια σου,εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος τουλαχιστον.

Εχεις κλειστα C1-C6 states?Εγω τα εχω ανοιχτα και το δροσεροησυχο.

Έχω κλειστά τα c1-c6 ανοιχτό το coolnquiet. Όταν τρέχω games μπορεί να πάει απο 1.392 μέχρι και 1.417 , όταν τρέχω intelburn test βαράει 1.440-1.452 !! Αν ανεβάσω την τάση μία σκάλα πάνω θα ανέβει και η τάση απο to llc παραπάνω δλδ 1.477. Αυτό γινόταν και με την πρώτη rev 3.0 που μ είχαν δώσει, παίζει να έχει βγει ελαττωματική σειρά bios  

Δημοσ.

Δεν πάει να καίει όσο θέλει ένας fx, έτσι και εξάλλου η διαφορά είναι ελάχιστη στον λογαριασμό του ρεύματος. Η ευχαρίστηση που προσφέρει η όλη ενασχόληση με το overclock είναι ανεκτίμητη, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό κόστος τους. Το χαμηλό κόστος κτήσης σε συνδυασμό με το τι προσφέρουν είναι απίστευτο. Σίγουρα δεν είναι intel, αλλά με έναν fx βγάζεις το άχτι σου σε oc. Εδώ εγώ κάνω παιχνίδι με τον a8 6600k και μητρική των 50 ευρώ. Έβαλα ένα 80αρι φανάκι στις 2600 rpm να φυσά τα vrm καθώς δεν έχουν ψύκτρες και στα 4.3 ghz είναι μπούζι (βάζω το χέρι μου μπροστά από τα vrm με 4 περίπου εκατοστά απόσταση έχοντας σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα το ανεμιστηράκι με το χέρι και όλα είναι πάγος). Στα 4.3 ghz βλέπω 4k σε chrome full screen με 80% cpu usage. Αν θέλετε photo, ανεβάζω δεν έχω να κρύψω κάτι ;).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...