Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιώ αυτό http://www.quietpc.com/zm-g200μαζί με το wfi μέχρι να έρθει το υγρό και οι σωλήνες κάνω καλά η να το βγάλω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα sorry να τα βάλετε ξέρετε που...  :P

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το thread να αποδειχτεί ένας πολύτιμος οδηγός για oc όχι μονάχα για τους FX 8xxx

αλλά και για όλη την FX σειρά αν είναι δυνατόν.

Αν μπορεί κάποιος mod να βοηθήσει στο να αλλάξουμε τον τίτλο και να το καθαρίσουμε λίγο καθώς και αν συμφωνούν και οι άλλοι συμφορουμίτες να το κάνουμε pinned για να αποτελεί έναν καλό OC οδηγό για τους AMD FX στο εξής.

• Like 7

Εγώ που δεν έχω FX τώρα δηλαδή δεν θα γράφω :D

Χρησιμοποιώ αυτό http://www.quietpc.com/zm-g200μαζί με το wfi μέχρι να έρθει το υγρό και οι σωλήνες κάνω καλά η να το βγάλω?

Δεν πειράζει άστο μέχρι να έρθουν τα κανονικά.

• Like 1

Να γράφεις, αφού μπορούμε να τα συνδυάσουμε γιατί όχι? Να κάνουμε ένα super thread τότε για όλα ή 2 pinned threads ξεχωριστά για AMD FX & APU's.

• Like 1

Καλύτερο μου ακούγεται το γεγονός για δύο pinned threads ξεχωριστά, για να μην τα κάνουμε μπάχαλο με διαφορετικές πληροφορίες από διαφορετικές πλατφόρμες. Οι πυρήνες των apu trinity/richland και των fx vishera είναι οι ίδιοι, ωστόσο ο διαχωρισμός των δύο αυτών πλατφορμών κατά την γνώμη μου θα αποτρέψει τον συνωστισμό και έτσι θα δίνονται σε κάθε θέμα οι πληροφορίες που του αρμόζουν ;)

• Like 2

Occt-prime σταθερος.Επαιξα και καμια ωρα bf4 κομπλε.Μαλλον θα μεινω στα 4.5ghz με 1.380 για την ωρα.Θα τον σκισω λιγο τις επομενες μερες γιατι εχω μια υποψια οτι παιζει και με λιγοτερο ρευμα.

Το HPC το΄χω δεν το'χω αναμμένο δεν κάνει απολύτως τίποτα ! Τα llc όλα είναι για τα πανηγύρια αφού τώρα να φανταστείς το έχω στο auto και δίνει 1.440 stambe σε intelburn test και σε medium/high/normal έδινε 1.452 και το έχω +0.025 δλδ 1.380-92. Σαπίλα σκέτη 

Το HPC το΄χω δεν το'χω αναμμένο δεν κάνει απολύτως τίποτα ! Τα llc όλα είναι για τα πανηγύρια αφού τώρα να φανταστείς το έχω στο auto και δίνει 1.440 stambe σε intelburn test και σε medium/high/normal έδινε 1.452 και το έχω +0.025 δλδ 1.380-92. Σαπίλα σκέτη 

Αν σε παιρνει απο θερμοκρασιες γιατι εμενα δεν με παιρνει για την ωρα,βαλε HPC enable και APM disable.Ετσι θα εχεις τις λιγοτερες διακυμανσεις στην ταση αλλα αρκετα μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Μετα πρεπει να δεις με ποια ρυθμιση του llc εισαι οσο πιο κοντα γινεται στο ρευμα που δινεις απο bios.Εγω βρηκα(για την μητρικη μου τουλαχιστον) οτι το καλυτερο ειναι llc medium,HPC enable,APM disable και απο bios στο 1.380 αλλα μου λειπει δροσια.

Να γράφεις, αφού μπορούμε να τα συνδυάσουμε γιατί όχι? Να κάνουμε ένα super thread τότε για όλα ή 2 pinned threads ξεχωριστά για AMD FX & APU's.

2 θέματα καλύτερα, τα APU έχουν τα δικά τους κόλπα. Δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου στο O/C.

Μπορεί να έχω Intel τώρα αλλά γουσταρω τρελλά AMD ;)

• Like 3

Στο oc τα trinity, τα richland και τα kaveri apu's έχουν παρόμοιο oc με τους fx, multiplier ή fsb αντίστοιχα. Οι llano είναι άλλη ιστορία. Δεν παύει όμως το am3+ να έχει περισσότερες ρυθμίσεις για oc από ότι το fm2/fm2+. Ωστόσο, το am3+ πέραν της μεγαλύτερης ποικιλίας επεξεργαστών, πάει ψηλότερα από ότι τα fm2/fm2+ (παίζουν κύριο ρόλο το κομμάτι του επεξεργαστή αλλά και η μητρική και συγκεκριμένα τα phases, η ποιότητα αλλά και οι ρυθμίσεις της).

• Like 2

Αν σε παιρνει απο θερμοκρασιες γιατι εμενα δεν με παιρνει για την ωρα,βαλε HPC enable και APM disable.Ετσι θα εχεις τις λιγοτερες διακυμανσεις στην ταση αλλα αρκετα μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Μετα πρεπει να δεις με ποια ρυθμιση του llc εισαι οσο πιο κοντα γινεται στο ρευμα που δινεις απο bios.Εγω βρηκα(για την μητρικη μου τουλαχιστον) οτι το καλυτερο ειναι llc medium,HPC enable,APM disable και απο bios στο 1.380 αλλα μου λειπει δροσια.

Δεν γίνεται αυτο σε μένα κ όμως ! HPC enable και APM disable είχα και δεν είχα πουθενά διαφορά, ουτε σε θερμοκρασίες ούτε σε διακυμάνσεις αυτό θέλω να πω. Τώρα το έχω σε auto και δίνει το λιγότερο ρεύμα και είναι και stable, 49C max 

• Like 2

Δεν γίνεται αυτο σε μένα κ όμως ! HPC enable και APM disable είχα και δεν είχα πουθενά διαφορά, ουτε σε θερμοκρασίες ούτε σε διακυμάνσεις αυτό θέλω να πω. Τώρα το έχω σε auto και δίνει το λιγότερο ρεύμα και είναι και stable, 49C max 

Κατσε ρε παιδι μου,εγω αμα εχω κλειστο το HPC κανει στιγμιαια drops η συχνοτητα,απο 4.5 πεφτει 2.9 και μετα παλι 4.5.Στιγμιαια αλλα το κανει.Μολις το ανοιξω κολλημενη στα 4.5.Ετσι πρεπει να κανει.Αμα εχω enable το APM η ταση αν την βαλω 1.368ν πχ παιζει 1.356-1.368.1.380ν.Αν το κανω disable και βαλω 1.368ν καθεται σταθερη εκει.Εσενα διακοσμητικες τις εχει τις ρυθμισεις?Αμα εχεις παιξει αρκετα με ρυθμισεις και μπλε οθονες και freeze και τα λοιπα,κανε ενα cmos και ξαναβαλε τις ρυθμισεις.

Llc στο high hpc κλειστό apm ανοιχτό.Κάνω και γω μερικές δοκιμές

δεν είναι σταθερό σε stress ομως

το άλλο βγάζει κανονικά intelburn με hpc ανοιχτό και apm κλειστό

Το κακό είναι πως έχω ανεβασμένες θερμοκρασίες για υδρόψυξη

Το κακό είναι πως έχω υψηλές θερμοκρασίες στα vrm

post-244051-0-93748000-1425144945_thumb.jpg

post-244051-0-00460100-1425146127_thumb.jpg

Κατσε ρε παιδι μου,εγω αμα εχω κλειστο το HPC κανει στιγμιαια drops η συχνοτητα,απο 4.5 πεφτει 2.9 και μετα παλι 4.5.Στιγμιαια αλλα το κανει.Μολις το ανοιξω κολλημενη στα 4.5.Ετσι πρεπει να κανει.Αμα εχω enable το APM η ταση αν την βαλω 1.368ν πχ παιζει 1.356-1.368.1.380ν.Αν το κανω disable και βαλω 1.368ν καθεται σταθερη εκει.Εσενα διακοσμητικες τις εχει τις ρυθμισεις?Αμα εχεις παιξει αρκετα με ρυθμισεις και μπλε οθονες και freeze και τα λοιπα,κανε ενα cmos και ξαναβαλε τις ρυθμισεις.

Δεν είναι έτσι σε μένα και κλειστο και ανοιχτό να έχω το HPC δεν μου κάνει ποτέ drop, βαράει συνέχεια στα 4.52 !! Έχω κλειστό ΑΡΜ η τάση παίζει πάντα απο το 1.392 μέχρι 1.440. Έχω κάνει 10αδες φορές clean cmos η μητρική που μου έχουν δώσει ειναι για τν π@@. Και οι ρυθμίσεις όπως λες και συ τις έχει για ομορφιά δεν δουλεύει τπτ όπως στην rev 1.0 

Llc στο high hpc κλειστό apm ανοιχτό.Κάνω και γω μερικές δοκιμές

δεν είναι σταθερό σε stress ομως

το άλλο βγάζει κανονικά intelburn με hpc ανοιχτό και apm κλειστό

Το κακό είναι πως έχω ανεβασμένες θερμοκρασίες για υδρόψυξη

Το κακό είναι πως έχω υψηλές θερμοκρασίες στα vrm

HPC ανοιχτό και APM κλειστό πρέπει να έχεις !

Δεν είναι έτσι σε μένα και κλειστο και ανοιχτό να έχω το HPC δεν μου κάνει ποτέ drop, βαράει συνέχεια στα 4.52 !! Έχω κλειστό ΑΡΜ η τάση παίζει πάντα απο το 1.392 μέχρι 1.440. Έχω κάνει 10αδες φορές clean cmos η μητρική που μου έχουν δώσει ειναι για τν π@@. Και οι ρυθμίσεις όπως λες και συ τις έχει για ομορφιά δεν δουλεύει τπτ όπως στην rev 1.0 

HPC ανοιχτό και APM κλειστό πρέπει να έχεις !

Αυτο σου λεω,δεν ειναι καλο αυτο που κανει.Απο το 1.392 μεχρι το 1.440 εχεις 1.404-1.416-1.428 +2 τιμες οι 1.392-1.440 = 5 τιμες.Ετσι κανει και μενα.Αν ομως κλεισω το APM και κανω enable το HPC τοτε το ρευμα καθεται καρφωμενο.Εχεις κλειστα states?Παραξενο μου φαινεται,ετσι συμπεριφεροταν και η δικια μου στην αρχη,οτι και να εκανα μπλε οθονη.Εβγαλα την μπαταρια και ηρθε στα λογικα της.Gigabyte rulez.

Αυτο σου λεω,δεν ειναι καλο αυτο που κανει.Απο το 1.392 μεχρι το 1.440 εχεις 1.404-1.416-1.428 +2 τιμες οι 1.392-1.440 = 5 τιμες.Ετσι κανει και μενα.Αν ομως κλεισω το APM και κανω enable το HPC τοτε το ρευμα καθεται καρφωμενο.Εχεις κλειστα states?Παραξενο μου φαινεται,ετσι συμπεριφεροταν και η δικια μου στην αρχη,οτι και να εκανα μπλε οθονη.Εβγαλα την μπαταρια και ηρθε στα λογικα της.Gigabyte rulez.

Κλειστό APM όπως σου είπα και ανοιχτό ΗPC . Tι εννοείς κλειστά states ? Έχω κάνει άπειρα reset, εξοικειώθηκα με αυτο τι να κάνω.. στα stress tests είναι σταθερό αλλά δεν μπορώ να πάω με τίποτα 4.7 ούτε με 1.55 volts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...