Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ολοκληρώσεις την υδρόψυξη οι ΑΙΟ υδροψύξεις θα είναι πλέον παρελθόν για τον 8370 σου και θα έχεις την δυνατότητα να τον πας πολύ ψηλά.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις ολοκληρώσεις την υδρόψυξη η ΑΙΟ υδροψύξεις θα είναι πλέον παρελθόν για τον 8370 σου και θα έχεις την δυνατότητα να τον πας πολύ ψηλά.

Μόλις ολοκληρώσει την υδρόψυξη,θα ανεβάσω μερικές μετρήσεις απο την Swiftech H220-X για να τον trollάρω :P

• Like 3

Μόλις ολοκληρώσει την υδρόψυξη,θα ανεβάσω μερικές μετρήσεις απο την Swiftech H220-X για να τον trollάρω :P

Βαλτός είσαι χαχαχα.Αν δεν είχε χαλάσει η αντλια στην H220 δεν θα έμπαινα σε διαδικασία .Αλλα αν τολμάς ανέβασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χαχαχα

Λολ τώρα το είδα και το διόρθωσα, αντί να βάλω πληθυντικό στις AIO υδροψύξεις έβαλα ενικό και μάλιστα θηλυκού γένους :D. Θέλουμε θερμοκρασίες από swiftech λέμε ;).

• Like 2

Παιδια,να ρωτησω κατι που παρατηρησα και μου κανει εντυπωση.Ο 8320 που εχω εχει VID 1.34(κλειστο turbo),στα 4.5 δινω +0.02 και παω στα 1,36 και με το llc στο extreme under load παιζει απο 1.36 μεχρι 1.39(λογικο γιατι στο extreme δινει αρκετο ρευμα).Ειμαι σταθερος δεν εχω θεμα και το margin μου λεει 20 βαθμους ακομα.Αυτα στο small fft,αν τρεξω blend δινει απο 1.42 μεχρι 1.45 και οσο να 'ναι ανεβαζει θερμοκρασια,μεχρι 12 ειδα στο margin.Λογικο να δινει παραπανω γιατι μπαινουν στη μεση και οι μνημες και ζηταει ρευμα ο imc.Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι δινει τοσο πολυ,μηπως επειδη το ρευμα στο cpunb το εχω auto?Να το βαλω με offset στο 1.22 απο το 1.18 που ειναι?

Στα 4.5 ghz το high llc είναι κάτι παραπάνω από αρκετό. Με llc high, παίξε με τα ρεύματα και θα βγει αποτέλεσμα. Από όσο ξέρω η gigabyte έχει το κακό συνήθειο σε όλες της μητρικές της ανεξάρτητα αν πρόκειται για amd ή για intel να ζητάει παραπάνω ρεύμα για ένα οποιοδήποτε overclock, σε σχέση με τις asus ας πούμε. Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν ξέρω τι παίζει. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι κακές μητρικές έτσι, τι asus τι gigabyte είναι πάνω κάτω τα ίδια. Απλά οι asus στην πλειοψηφία τους αποδίδουν καλύτερα στο overclock, συγκριτικά με τις gigabyte.

970 UD3P,δεν εχει High,εχει Auto-Extreme-Normal-Medium-Low.Σε οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση,θελει πολυ παραπανω ρευμα απο αυτο που δινω γιατι εχει πολυ vdroop.Δινω δλδ +0.1V αρα παω στα 1.43,under load πεφτει στο 1.33 και φυσικα δεν ειναι σταθερος.Εσεις δινετε καθολου cpunb ή το εχετε στο auto?

Εγώ επειδή δεν έχω και πολλά περιθώρια λόγω έλλειψης mosfet heatsinks, παίζω μέχρι τα 4.4 ghz με ασφάλεια. Από απόσταση νιώθω τα vrm χλιαρά προς το κρύο. Λοιπόν, εγώ έχοντας επεξεργαστή διαφορετικού socket και μητρική asus, κλοκάρω παρόμοια αλλά με μικρές διαφορές. Παίζω με llc high, γιατί με medium ή ακόμα και κλειστό ανεβαίνει το ρεύμα αρκετά στο prime95, ενώ με το llc high πάει σε ένα υψηλότερο επίπεδο το ρεύμα αλλά στο prime95 ανεβαίνει ελάχιστα. Ρεύμα στοκ έχει ο 6600k 1.272 και έχοντας δοκιμάσει undervolt πιο κάτω δεν πάει, πετάει artifact και κολλάει το μηχάνημα. Κάνω αυξήσεις της τάξεως των 0.0625v και τεστάρω να δω αν χρειάζεται επιπλέον ρεύμα. Αν κολλήσει το μηχάνημα στο πρώτο boot μετά από πρόσθεση 0.00625v, κάνω restart και κάνω άλλη μια αύξηση με την ίδια τιμή ρεύματος και ξανά και ξανά το ίδιο μέχρι να βγει σταθερό το σύστημα στο prime95. Δηλαδή, να μαξάρουν κατά το stress όλοι οι πυρήνες και το σύστημα να είναι σταθερό. Το cpunb το έχω auto, γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Αργότερα που σκοπεύω να ασχοληθώ με το κλοκάρισμα των ραμ, θα παίξω με το cpunb ρεύμα, μέχρι να είναι σταθερό το σύστημα.

970 UD3P,δεν εχει High,εχει Auto-Extreme-Normal-Medium-Low.Σε οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση,θελει πολυ παραπανω ρευμα απο αυτο που δινω γιατι εχει πολυ vdroop.Δινω δλδ +0.1V αρα παω στα 1.43,under load πεφτει στο 1.33 και φυσικα δεν ειναι σταθερος.Εσεις δινετε καθολου cpunb ή το εχετε στο auto?

έχεις τα τελευταία bios ? Βάλε σε medium και ανέβασε voltage +0.050 πχ για να ισοφαρίσει περίπου το under load 1.43. Όπως είπες και συ σε extreme δίνει μέχρι και 1.45 ενώ σε medium 1.43 άρα λιγότερο. Γενικά είναι μπλέξιμο και δεν το πειράζω πολύ γιατί μου έρχεται να την ξηλώσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

LouCi4er, στην 970 ud3p μπορείς να κάνεις αυξήσεις ρεύματος από 0.00625v ή από παραπάνω ; 

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu

Επαιξα με το cpunb καμια διαφορα.Το προβλημα ειναι οτι ξερω ποσο ρευμα θελει ο επεξεργαστης,δεν μπορω να κανω την μητρικη να το δωσει.Σε medium εχει πολυ Vdroop και δεν μπορω να το αντισταθμισω,μονο Extreme.Στο extreme δεν δινει πολυ περισσοτερο ρευμα απο οτι χρειαζεται,απλα δινει αλλο ρευμα οταν στρεσαρω μονο τον επεξεργαστη και πολυ παραπανω οταν στο παιχνιδι μπαινουν και οι μνημες.Bios εναεχει βγει.

Mult1C0reCpu εχει σχετικα μικρα βηματα,απο +0.00000 ξεκιναει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...