STORM1978 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Στις 16/6/2019 στις 7:23 ΜΜ, Πέτρος είπε Σκόνη...? Την τελευταία φορά που έπεσε ολόκληρο ποτήρι νερό δεν ακούμπησε ποτέ h/w...είχε προστατευτικό στρώμα απάνω...τσιμέντωσε. Ο bro είναι λίγο για κλωτσιές. Που πας ωρε γέρος άνθρωπος να παίζεις με εξιδικευμένα πράγματα? Τι θες να στέλνουμε ΔΕΔΔΗΕ και Πυροσβεστική να επισκευάζουμε ότι χαλάσεις μέρες που είναι Covid κλπ...?
Πέτρος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, STORM1978 είπε Που πας ωρε γέρος άνθρωπος να παίζεις με εξιδικευμένα πράγματα? Τι θες να στέλνουμε ΔΕΔΔΗΕ και Πυροσβεστική να επισκευάζουμε ότι χαλάσεις μέρες που είναι Covid κλπ...? Dude...19 μήνες μετά! Btw, λειτούργησε και λειτουργεί υποδειγματικά το χρυσό μου (από τότε). 1
STORM1978 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Dude...19 μήνες μετά! Btw, λειτούργησε και λειτουργεί υποδειγματικά το χρυσό μου (από τότε). Είναι θηρία αυτά τα άτιμα, όπως και οι μητρικές τους... άσε λυπάμαι που τα είχα δώσει τότε, τώρα θα είχα ένα 2ο πισι να παίζει/μαθαίνει(και τις καγκουριές μας εννοείται) ο μικρός και εγώ να πειραματίζωμαι που και που... 1
chrisde Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δεν τα δίνουν αυτά ρε, πόσο να τα κοστολογήσεις, δεν αξίζει... Τα έχω κρατήσει μαζί με την θρυλική 5850 (αυτή και αν είναι σκύλος) για 2ο pc στην tv. Σε 10 χρόνια που θα μεγαλώσει η μικρή μου θα της τα πασάρω για να παίζει και να κάνει μαθήματα (προ)ιστορίας ταυτόχρονα. 1
STORM1978 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, chrisde είπε Δεν τα δίνουν αυτά ρε, πόσο να τα κοστολογήσεις, δεν αξίζει... Τα έχω κρατήσει μαζί με την θρυλική 5850 (αυτή και αν είναι σκύλος) για 2ο pc στην tv. Σε 10 χρόνια που θα μεγαλώσει η μικρή μου θα της τα πασάρω για να παίζει και να κάνει μαθήματα (προ)ιστορίας ταυτόχρονα. Ακριβώς... τέσπα, ο 2700Χ βέβαια είναι τέρας μπροστά στον 8350 αλλά λιγάκι ποιο κακομούτσουνος στο ανέβασμα του βέβαια. Άλλο πισί όμως. 2
Χρήστος15 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα σας! Πως σας φαίνονται αυτά τα αποτελέσματα? έχω καιρό να ασχοληθώ με fx και τελευταία φορά που ασχολήθηκα δεν το έψαξα και πολύ!
Πέτρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Έχεις αχρείαστα πολύ υψηλή τάση στον επεξεργαστή για αυτή τη συχνότητα. Κατά 99% μπορείς να κόψεις αρκετά, και θα είσαι και πολύ πιο άνετος από θερμοκρασίες (65 έβλεπα στα 4.8, με καλή ψύκτρα όμως). 1
Χρήστος15 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Εχω την εντύπωση πως δεν δείχνει σωστά την τάση το HWmonitor. Κατέβασα το amd overdrive και είμαι στα 4.3 με 1.325v. Το Northbridge ανεβάζει πολυ θερμοκρασία και δεν ξερω αν φταίει που απο thermal pads έβαλα την πάστα του επεξεργαστή. Η μητρική ειναι η 990fxa ud3 rev1.0 με οχι και πολλές επιλογές στο bios.
Πέτρος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε Εχω την εντύπωση πως δεν δείχνει σωστά την τάση το HWmonitor. Κατέβασα το amd overdrive και είμαι στα 4.3 με 1.325v. Το Northbridge ανεβάζει πολυ θερμοκρασία και δεν ξερω αν φταίει που απο thermal pads έβαλα την πάστα του επεξεργαστή. Η μητρική ειναι η 990fxa ud3 rev1.0 με οχι και πολλές επιλογές στο bios. Εννοείται πως οποιοδήποτε από τα προγράμματα (και το BIOS το ίδιο, ακόμα), μπορεί να αναφέρει λάθος νούμερα. Αν έχεις επιλογή για αρνητικό offset στο BIOS, αξίζει να δοκιμάσεις να χαμηλώσεις 1-1 σκαλί μέχρι να βρεις αστάθεια. Με τί ψύξη είσαι?
Χρήστος15 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Είμαι με υδρόψυξη απο την ενσωματωμένη που εχει το κουτί μου το deepcool dukase liquid. Εχω βάλει και ενα φανακι στα vrms. Αν το αρνητικό offset ειναι το ιδιο με το llc calibration οχι δυστυχώς επειδή ειναι rev 1.0 δεν εχει αυτη την επιλογή. 1
Πέτρος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Υδρόψυξη και τέτοιες θερμοκρασίες, σε αυτή τη συχνοτητα (έστω και με αυτή την τάση)? Πατάει καλά? Όχι, το offset δεν έχει να κάνει με το LLC, είναι άλλη ρύθμιση. Δεν ξέρω και καθόλου τα BIOS της Giga, δεν είχα ποτέ επαφή. Για δώσε φωτό στα πεδία που έχουν σχέσεις με τάσεις κλπ (Vcore, πχ). edit: Λοιπόν, στο BIOS στην καρτέλα MIT, κατεβαίνεις χαμηλά, εκεί που γράφει "CPU Voltage Control". Τί δείχνει? +πόσο? Αν δεν στο εμφανίζει, ίσως εκεί που γράφει "System Voltage Control" να πρέπει να το βάλεις "manual" αν είναι στο "auto". Πριν κάνεις αλλαγές, δείξε φωτό να ξέρουμε που βρίσκεσαι. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από Πέτρος
Χρήστος15 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα και σορρυ που δεν εχω απαντήσει αλλα δεν έχουμε ρεύμα εδω και μερες 😛 (Λογο χιονιού (Δροσιά)) Απο εκει φτιάχνω την τάση του επεξεργαστή και είμαι αν θυμάμαι καλά ενα κλικ κάτω απο το νορμαλ δλδ νομίζω -0.25 θα το δω καλύτερα και όταν έρθει το ρεύμα. Η αλήθεια ειναι πως εχω σχεδόν 3 χρονια που ειχα στήσει το pc αλλά τώρα το λειτούργησα. Οπότε ισως χρειάζεται μια αλλαγή η πάστα. Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος τι thermal pads μπορω να βάλω στα vrms? ( εννοώ πόσα mm) Ή να τα αφήσω με την πάστα;
Πέτρος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα, σεβαστό το πρόβλημα εννοείται. Τα βήματα που ανεβαίνει/κατεβαίνει είναι αρκετά μικρότερα από 0.25 συνήθως. Δοκίμασε να κατεβάσεις κι άλλο, 1-1 βήμα κάθε φορά, να δεις πως συμπεριφέρεται ο επεξεργαστής στη συνέχεια στα ίδια test. Αν βρεις αστάθεια, ανεβαίνεις ένα. Πάντως, άλλαξε και την θερμαγώγιμη στο block του επεξεργαστή. Για pads, δεν ξέρω καθόλου να σου πω, ποτέ δεν ασχολήθηκα.
alexhs951 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Συμφωνώ και εγώ με τον Πέτρο. Tα volt τα οποία έχεις χρησιμοποιήσει είναι πολλά για τη συχνότητα την οποία έχει ο επεξεργαστής. Επίσης οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή είναι κάπως υψηλές . Θα πρότεινα Αρχικά να αλλάξεις θερμαντική πάστα και μετά, αν διορθωθεί το θέμα με την θερμοκρασία, να ανεβάσεις τον χρονισμό του επεξεργαστή στα 4.4 ghz4και 1.320v. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που έχω εγώ στο σύστημα μου, με μία ψύκτρα coolermaster evo 212. Αλλιώς κατέβασε τα βόλτα στα 1.28v. Πιστεύω είναι αρκετά καλά για τα 4,2 gigahertz (Σε περίπτωση που κρασάρει ανέβασε κατά 1 κάθε φορά μέχρι να σταθεροποιηθεί) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από alexhs951 1
Χρήστος15 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Απ όσα έχω διαβάσει (και μπορώ να πω είναι αρκετά ) νομίζω πως τα κάνω σωστά απλά το τσιπάκι δεν τραβάει καθόλου με χαμηλότερα volt, δεν bootαρει καν στα windows. Νομίζω αυτό ήταν οτι καλύτερο μπόρεσα να κάνω αν και θα ξανα προσπαθήσω να παίξω λίγο και με fsb. https://ibb.co/4VLfrgD Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από Χρήστος15 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα