Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

jumper σε θέση clear.

Αυτο πως?

Λογικα μετακινοντας απο 1-2 pin σε 2-3 σε ενα 3πινο κατω στην mb?

Επεξ/σία από overpower
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δες το manual της μητρικής, έχει jumper για clear cmos, κλασσικά πράγματα, από κάτω από τη μπαταρία αν θυμάμαι καλά.

Είναι τυπικό 3πλό. Στη θέση που είναι τώρα κρατά ρυθμίσεις, το πας μία αριστερά (νομίζω), το αφήνεις για 10'' και τα σβήνεί όλα.

Ξανά στην κανονική του θέση, βάζεις μπαταρία, βάζεις καλώδιο, boot.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Δες το manual της μητρικής, έχει jumper για clear cmos, κλασσικά πράγματα, από κάτω από τη μπαταρία αν θυμάμαι καλά.

Είναι τυπικό 3πλό. Στη θέση που είναι τώρα κρατά ρυθμίσεις, το πας μία αριστερά (νομίζω), το αφήνεις για 10'' και τα σβήνεί όλα.

Ξανά στην κανονική του θέση, βάζεις μπαταρία, βάζεις καλώδιο, boot.

Ναι το βρηκα, απλα δεν ηξερα που ακριβως ηταν. Στην 990fx sb ειναι χαμηλα στην mb

@Πέτρος Μου εβγαλε μηνυμα για να πατησω f1 να κανω recover τα settings και παλι στα 1400 ειναι. Πιστευω οτι απλα με τοσο τρεχει το δικο μου. Γενικα σε temps σε στοκ ημουν στα 15-20. Απλα τωρα το μονο διαφορετικο που θα κρατησω για τα 4.6 ειναι το offset ωστε οταν ειναι σε idle να πηγαινει πιο χαμηλα απο οτι πριν

• Like 1

Θκατούλες, τα έχω ψιλοξεχάσει κάποια.

1.4V, λοιπόν, για base...Ανάθεμα!

Μπορείς βέβαια να βάλεις αρνητικό offset, οπότε θα αρχίσει να στο ρίχνει.

Δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα. Άντε να είσαι εντελώς ασταθής.

Άλλαξε το + σε - (duh...) και δώσε μια τιμή 0.015, να σε πηγαίνει 1.385 σε full load.

Βάλε πολλαπλασιαστή 23, τα υπόλοιπα όπως τα είχα εγώ (είναι fixed κάποιες ρυθμίσεις για FX oc στις saber) και δες τι γίνεται.

• Like 1

...

Στο θεμα του cmos ομως μηπως εκανα λαθος? Το αφηνω χωρις να πατησω κατι για να κανει μονο του boot μεσα στο bios? Δεν ξερω

Μπα, όχι. Πρέπει να τα έχω ξεχάσει εγώ.

Στο κάτω κάτω, αν είσαι σταθερός θα ρίχνεις όλο και περισσότερο το offset, μέχρι να μην είσαι.

Κι έτσι, γίνεται δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μπα, όχι. Πρέπει να τα έχω ξεχάσει εγώ.

Στο κάτω κάτω, αν είσαι σταθερός θα ρίχνεις όλο και περισσότερο το offset, μέχρι να μην είσαι.

Κι έτσι, γίνεται δουλειά.

Εστω και 1 step προς τα κατω να παω το offset, crashαρει με διαφορα error. Γενικα, 2-3 μερες που το ψαχνω, τα 1.42 ειναι ψιλο στανταρ για 4.6-4.7. Δεν εχω βρει καποιον με χαμηλοτερο ρευμα. Το μονο που με "ενοχλει" ειναι οτι δεν εχω βρει και αλλον με 1400mV.

Επεξ/σία από overpower
  • Sad 1

@Πέτρος Τωρα δοκιμαζω oc μεσω bus (multi stock @20). Ειναι λογικο να ειναι πιο σταθερο? Στα 4.5 λιγοτερο ρευμα ειμαι απο οτι πριν μεσω multi.

Επισης βρηκα αλλον 1 στα 1400mV (στο time που ειναι το βιντεο)

• 4 μήνες μετά...
Στις 31/1/2019 στις 1:09 ΠΜ, overpower είπε

@Πέτρος Τωρα δοκιμαζω oc μεσω bus (multi stock @20). Ειναι λογικο να ειναι πιο σταθερο? Στα 4.5 λιγοτερο ρευμα ειμαι απο οτι πριν μεσω multi.

Επισης βρηκα αλλον 1 στα 1400mV (στο time που ειναι το βιντεο)

Mε μια μικρή καθυστέρηση (δεν είδα ποτέ την ειδοποίηση), ας απαντήσω... 😛 😛 😛

Δεν έχω ιδέα ειδικά. Γενικά, ξέρω ότι μέσω bus είναι πιο "Σταθερό" το oc και με λιγότερες απαιτήσεις, όντως.

Από την άλλη, είναι πιο τεχνικό, πιο δύσκολο συνήθως. Υποθέτω πως κάπου έχεις καταλήξει τόσο καιρό...στιν 2600, ας πούμε.

Αύριο μάλλον θα ξαναστηθεί ολόκληρο το παλιό μου σύστημα, θα μπει δηλαδή η 290 (full undervolted, no oc) πάνω στον FX (στα 4.5 αυτόν τον καιρό) στη Saber.

Πιστεύετε θα κρατήσει το RM520 10ετίας ή θα έχουμε μπαμ?

11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Mε μια μικρή καθυστέρηση (δεν είδα ποτέ την ειδοποίηση), ας απαντήσω... 😛 😛 😛

Δεν έχω ιδέα ειδικά. Γενικά, ξέρω ότι μέσω bus είναι πιο "Σταθερό" το oc και με λιγότερες απαιτήσεις, όντως.

Από την άλλη, είναι πιο τεχνικό, πιο δύσκολο συνήθως. Υποθέτω πως κάπου έχεις καταλήξει τόσο καιρό...στιν 2600, ας πούμε.

Αύριο μάλλον θα ξαναστηθεί ολόκληρο το παλιό μου σύστημα, θα μπει δηλαδή η 290 (full undervolted, no oc) πάνω στον FX (στα 4.5 αυτόν τον καιρό) στη Saber.

Πιστεύετε θα κρατήσει το RM520 10ετίας ή θα έχουμε μπαμ?

Ανετα θα σε κρατησει αν δεν έχει σκόνη.

• Thanks 1

26 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ανετα θα σε κρατησει αν δεν έχει σκόνη.

Σκόνη...?

Την τελευταία φορά που έπεσε ολόκληρο ποτήρι νερό δεν ακούμπησε ποτέ h/w...είχε προστατευτικό στρώμα απάνω...τσιμέντωσε.

Ο bro είναι λίγο για κλωτσιές.

Σκόνη...?

Την τελευταία φορά που έπεσε ολόκληρο ποτήρι νερό δεν ακούμπησε ποτέ h/w...είχε προστατευτικό στρώμα απάνω...τσιμέντωσε.

Ο bro είναι λίγο για κλωτσιές.

Καθάρισμα αμεσαααα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...