Προς το περιεχόμενο

8320 oc. Τι, πώς και γιατί?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά έκανες και πήγες σε fx8320 αλλά στις μνήμες δεν συμφωνώ. Πρώτα απ'ολα είχες 12gb και τώρα 8gb.. δεύτερων μπορεί να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα αλλά τα timing τους είναι υψηλά..οπότε προσωπική μου άποψη δεν έκανες καλα.

Δεν μπορω να χαμηλωσω τα timings?Επισης,με ποσο ρευμα τον εχεις στα 4.6Ghz?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

i9GCQX.png@alldaynews  φαινεται πως 4.4 ειμαι σταθερος! Βεβαια ενω του δινω 1.36V στο cpuz δειχνει 1.46V.    4.5-4.6 με ακριβως τα ιδια τρεχοντας prime crasharei. Εβαλα manual ρευμα μεχρι  k 1.45 κ παλι crasharei. Ο,τι vcore να του βαλω κατω απο 1.45 το cpuz δειχνει 1.45+ . Δειχνω και τα scrns.

• Like 1

Μάλλον σου κατσε χάλια τσιπάκι.

Θα δώσω +1  στhν θέση σου alldaynews αφού δεν πάει ούτε με 1.45 στα 4,5ghz (και ως πρώην κάτοχος Fx 8350 4,72/1.44 full stable).

• Like 2

πολύ δύσκολο να κατεβάσεις τα timings ίσως και ανέφικτο.. 1.477 σε full stress. 

Πειραζοντας το fsb τελικα καταφερα να χαμηλωσω τα timings ικανοποιητικα,αν και οι μνημες πλεον τρεχουν λιγο κατω απο απο 2400Mhz.Οποτε θα επιμεινω οτι η αναβαθμιση ηταν σωστη γιατι αυτο λενε και οι αριθμοι!Το θεμα ειναι οτι απαιτουν τουλαχιστον 1.35 CPU NB Voltage(default 1.2).Ψαχνοντας αλλοι λενε οτι το max safe ειναι το 1.35,δηλαδη ειμαι οριακα και αλλοι οτι μπορεις οσο δινεις και στο vcore.Εαν καποιος εχει γνωσεις πανω στο θεμα ας με βοηθησει.

Προς το παρον stable στα 4.36 Ghz με 1.4V σε full stress.Καλα παμε πιστευω!

post-221405-0-65906700-1427554635_thumb.png

• Like 1

Πειραζοντας το fsb τελικα καταφερα να χαμηλωσω τα timings ικανοποιητικα,αν και οι μνημες πλεον τρεχουν λιγο κατω απο απο 2400Mhz.Οποτε θα επιμεινω οτι η αναβαθμιση ηταν σωστη γιατι αυτο λενε και οι αριθμοι!Το θεμα ειναι οτι απαιτουν τουλαχιστον 1.35 CPU NB Voltage(default 1.2).Ψαχνοντας αλλοι λενε οτι το max safe ειναι το 1.35,δηλαδη ειμαι οριακα και αλλοι οτι μπορεις οσο δινεις και στο vcore.Εαν καποιος εχει γνωσεις πανω στο θεμα ας με βοηθησει.

attachicon.gif8320 4.36 678cb.png

Αλλες εφαρμογες επωφελουνται απο τα χαμηλα timings,αλλες απο την υψηλοτερη συχνοτητα.Διαφορες αμελητεες που δεν αξιζει καν τον κοπο να ασχοληθεις οπως επισης δεν αξιζει με την καμια να δωσεις 1.35 στο cpunb μονο και μονο για να τις τρεξεις στα 2400.Το καλυτερο για μενα ειναι να τις τρεξεις στα 1600-1866 το πολυ με οσο χαμηλοτερα timings μπορεις.

@alldaynews παρακολουθωντας ενα βιντεο με τον Ισπανο που εκανε καποιες ρυθμισεις εκανα κ εγω.

Λοιπον, χωρις να πειραξω καθολου ρευμα και πειραζοντας μονο το dynamic vcore dvid και βαζοντας του τιμη +0.025V ετρεξα prime περιπου μια ωρα και απο οτι φανηκε χωρις σφαλμα ημουν σταθερος 4.5 με ρευμα οπως ηταν δηλαδη χωρις να ξεπερναει το 1.44 και με θερμοκρασια μαξ 61 βαθμους Κελσιου. Σου δειχνω και φωτογραφιες απο τις ρυθμισεις που εκανα στο BIOS.crMAOm.jpgEHW1os.jpgPzPe9v.jpgxfUvA8.jpg

• Like 2

Κατέβασε το nb core sto 1.15 και ανέβασε στο 1.35 1.34 το cpu vcore και άλλαξε προς τα πάνω από normal σε extreme αν έχει.Το nb core βάλτο manual 1,15

hpc mode βάλτο enable

nb voltage βαλτο χειροκίνητα 1.10

και δοκιμασε 4.6

Οτι είναι auto βάλτο χειροκίνητα και ένα κλικ προς τα κάτω

attachicon.gif8320 4.36 678cb.png

ΝΒ 1.35 ? κακός το έκανες! Το AUXTIN 62 βαθμούς τι είναι ?μην μ πεις chipset ! Τα timing των μνημών σου εργοστασιακά πόσο είναι? εγώ νόμιζα 11-11-11.Άσε τα score δεν σημαίνει τίποτα αυτό.

Αλλες εφαρμογες επωφελουνται απο τα χαμηλα timings,αλλες απο την υψηλοτερη συχνοτητα.Διαφορες αμελητεες που δεν αξιζει καν τον κοπο να ασχοληθεις οπως επισης δεν αξιζει με την καμια να δωσεις 1.35 στο cpunb μονο και μονο για να τις τρεξεις στα 2400.Το καλυτερο για μενα ειναι να τις τρεξεις στα 1600-1866 το πολυ με οσο χαμηλοτερα timings μπορεις.

συμφωνώ.

Οχι δεν ειναι του chipset,το CPUTIN ειναι.Και το package του επεξεργαστη.Το χαμηλωσα στο 1.2V και τις τρεχει στα 2100,καλα ειναι!

Πως δεν εχει σημασια τι λενε οι αριθμοι,οταν στο memtest οι επιδοσεις ειναι αυξημενες 30% και το latency εχει μειωθει κατα πολυ!

Το ξερω οτι στα games δεν παιζει ρολο αλλα στα υπολοιπα εχω παρατηρησει αυξηση στις επιδοσεις.

@alldaynews μετα απο πολυ ωρα στο prime εβγαλε παλι worker stopped. ...

Τσίμπισε λίγο το vcore και θα εισαι εντάξει νομίζω.Κάνε και ενα cinebench ή ένα Real bench.Στα 4.6 ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...