Προς το περιεχόμενο

Σκάκι VS Texas Hold Em Poker

Amakatzis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα από τα δύο και θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο να αρχίσω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα δύο με ενδιαφέρουν αλλά επειδή θέλω να ασχοληθώ σοβαρά σκέφτηκα να ασχοληθώ με ένα από τα δύο.(βιβλία...)

Λοιπόν θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ποιο από τα δύο να ασχοληθώ.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Γεια σας,

Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα από τα δύο και θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο να αρχίσω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα δύο με ενδιαφέρουν αλλά επειδή θέλω να ασχοληθώ σοβαρά σκέφτηκα να ασχοληθώ με ένα από τα δύο.(βιβλία...)

Λοιπόν θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ποιο από τα δύο να ασχοληθώ.

Ευχαριστώ.

Σκάκι, γιατί εξαρτάται από σένα.

Στο Texas Hold 'em όσο καλός και να γίνεις, όσο καλά και να μπλοφάρεις/ψυχολογείς τον αντίπαλο, αν δεν έχεις και κάποια τύχη...

• Like 1

Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις ΕΝΑ απο τα δυο;

Επισης, γιατι πρεπει να ξεκινησεις ενα απο τα ΔΥΟ;

Δεν κοστιζει να τα ξεκινησεις οτι θες με youtube, pdf, wiki κλπ οπως και φυσικα Πρακτικη και στα δυο.

Το ενα ειναι αποκλειστικα στρατηγικο παιχνιδι (χωρις τυχη) ενω το αλλο περιλαμβανει και καποια τυχη οπως και πολλες στρατηγικες περα του παιχνιδιου αυτου καθε αυτου αφου περιλαμβανει και χρημα-πονταρισμα η ολη διαδικασια που σημαινει κερδη, ζημιες.

Με ενδιαφέρουν και τα δύο απλώς θέλω να ασχοληθώ με ένα από τα δύο για να επικεντρωθώ καλύτερα σε αυτό.

Κάθε άποψη σεβαστή.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας

το σκάκι είναι αθώο ενω το TH έρχεται με όλα τα προβλήματα που έχει ο τζόγος αν είσαι επιρρεπής χαρατκήρας. Δεν λέω οτι αυτό είναι κακό η οτι δεν πρέπει να το αρχίσεις απλά λάβε το και αυτό υπόψην σου. Αν ασχοληθείς σοβαρά και πάς σε κάλο επίπεδο θα ρίξεις και χρήμα μεσα, γαιυτό κιολας που φαίνεται πολύ περίεργο που τα συγκρίνεις μεταξύ τους. 

• Like 1

Είναι τελείως διαφορετική φάση τα δύο παιχνίδια. Πόκερ μπορείς να παίξεις πίνοντας, φουμάροντας, ακούγοντας μουσική. Μπορείς να πας και για κατούρημα στο γρήρορα.

Σκάκι μετά από κάποιο επίπεδο πρέπει να σκέφτεσαι το κάθε δευτερόλεπτο, ακόμα και όταν παίζει ο αντίπαλος.

Αν είναι να μάθεις κάτι σοβαρά, εγώ προτείνω σκάκι, γιατί στο σκάκι η γνώση είναι κάτι το πρακτικό, σαν τον προγραμματισμό, ενώ το τέξας χόλντεμ είναι σαν να διαβάζεις οικονομικά. Μπορεί να διαβάσεις 100 βιβλία και να έρθει ο άλλος που ενώ εσύ διάβαζες, αυτός ήταν στην πιάτσα και να σου ρίξει στα αυτιά.

Μπιρίμπα uber alles αν θες τη γνώμη μου.

Συγκρίνεις τη βούρτσα με τη φούτσα

Το σκάκι είναι το απόλυτο παιχνίδι στρατηγικής όπου νικητής βγαίνει πάντα ο καλύτερος, ούτε χαρτιά ούτε ζάρια, 0 τύχη

Από την άλλη το χόλντεμ έχει τον παράγοντα της τύχης και το στοιχείο της έκπληξης, ακόμη και ο πιο αδαής μπορεί να βγει νικητής

Σκάκι, γιατί εξαρτάται από σένα.

Στο Texas Hold 'em όσο καλός και να γίνεις, όσο καλά και να μπλοφάρεις/ψυχολογείς τον αντίπαλο, αν δεν έχεις και κάποια τύχη...

max ~30% luck sto texas

Εγώ ξεκίνησα με σκάκι , να διαβάζω κτλ. Αν έπρεπε όμως να παίξω ένα παιχνίδι να με μάθει πέντε πράγματα για τους ανθρώπους και για μένα ή για τη ζωή, θα έπαιζα πόκερ. Σαφώς πιο διδακτικό (μη παρεξηγηθώ το σκάκι είναι εξόχως διδακτικό αλλά παίζεις το board, όχι τους ανθρώπους, τουλχ. σε ένα επίπεδο) και αυτό κάνει τη διαφορά. Άσε που υπάρχουν και τα λεφτά στη μέση. Όχι για το κέρδος , αλλά για την επιρροή τους πάνω σου. 

max ~30% luck sto texas

Και πάλι όμως υπάρχει αυτός ο παράγοντας, ενώ στο σκάκι όχι.

Υ.Γ.

Παίζω και τα δύο χρόνια τώρα.

το σκάκι είναι αθώο

Πώς μπορεί ένα παιχνίδι στο οποίο ο λευκός παίζει πάντα πρώτος, να είναι αθώο? :P :lol:

max ~30% luck sto texas

Με βελακια στον τοιχο εβγαλες αυτη την τιμη?

Aν οχι πως ακριβως?

Επισης τι ΑΚΡΙΒΩΣ(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) σημαινει και εννοεις, 30% τυχη στο Texas Holdem?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...