woodpecker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Το πρόβλημα: Κατά τη διάρκεια downloading, με το Jdownloader, ενώ όλα κυλούν ομαλά με Rate ~ 1.5kb/s, κόβετε η σύνδεση και επανέρχεται άμεσα, για τους γνώστες του προγράμματος «Connection Lost» ή "No internet Connection". Το πρόβλημα είναι ότι άπαξ και κοπεί η σύνδεση δεν επανέρχεται η σύνδεση στο Jdownloader, με αποτέλεσμα τα νυχτερινά κατεβάσματα να μένουν μισά. Μπαίνοντας το πρωί στο Modem (192.168.1.1) το Uptime φαίνεται να έχει διακοπεί διότι π.χ βλέπω στις 8 το πρωί Uptime 5.30 ώρες . Που σημαίνει ότι κάποια στιγμή το βράδυ διακόπηκε. Φυσικά αυτό συμβαίνει και άλλες ώρες π.χ το απόγευμα. Αλλά συνήθως είμαι από πάνω από το PC οπότε συνεχίζω εγώ το Downloading. Οι κινήσεις που έκανα : 1. Άλλαξα Channel στο Router. Το πρόβλημα παραμένει 2. Έκανα Update το modem-router. Το πρόβλημα παραμένει. 3. Έκλεισα το Wifi, χρησιμοποίησα το UTP. Το πρόβλημα παραμένει. 4. Έβαλα περιορισμό στο Bandwidth μέσω του jdownloader (800Kb/s) Το πρόβλημα παραμένει. Τα δεδομένα: Καινούργια 24 kbps σύνδεση σε διαμέρισμα, παλιάς πολυκατοικίας. (Επισύναπτω το συγχρονισμό από το Modem) Συγχρονισμός : 15730 Attenuation: 24.5 Sn Margin: 6 Η συνδεσμολογία : (Επισύναπτω Photo) 1. Κεντρική γραμμή του διαμερίσματος τερματισμένη πάνω σε Patch Panel. Θέση 24 Από τη Θέση 24 σε Splitter (Πράσινη Γραμμή) από (Data) στο - TD5130 (Κόκκινη Γραμμή) από (TEL) – σε μια θέση του Σπιτιού που έχω ένα ασύρματο τηλέφωνο. (Κίτρινη Γραμμή) *Μη δώσετε σημασία στο D-linκ απλά το έβαλα να δω πως συγχρονίζει. Αλλά το Modem είναι μέχρι 8kbps Συμπληρωματικά : Θέλω να αντικαταστήσω το Modem/Router με ένα καλύτερο. Θα ήθελα τις προτάσεις σας είτε συνδυαστικά (Modem + Router) ή Combo Modem/Router.
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 .οταν λες εκανες update εκανες το firmware update που δινει η forthnet? β.θα βρεις πανω απο 30 θεματα για αγορα νεου ρουτερ για ολα τα βαλαντια.
woodpecker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 .οταν λες εκανες update εκανες το firmware update που δινει η forthnet? β.θα βρεις πανω απο 30 θεματα για αγορα νεου ρουτερ για ολα τα βαλαντια. Φυσικά αυτό που δίνει η Forthnet από το Site της. β. Draytek Vigor 2760 ή Netgear DGND3700 * Επισημαίνω ότι η σύνδεση μου δίνει την αίσθηση ότι αν δεν ζοριστεί μένει Uptime χωρίς πρόβλημα. π.χ τις δυο προηγούμενες μέρες που δεν έκανα καθόλου Download έκλεισε 2 Days Uptime
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Φυσικά αυτό που δίνει η Forthnet από το Site της. β. Draytek Vigor 2760 ή Netgear DGND3700 * Επισημαίνω ότι η σύνδεση μου δίνει την αίσθηση ότι αν δεν ζοριστεί μένει Uptime χωρίς πρόβλημα. π.χ τις δυο προηγούμενες μέρες που δεν έκανα καθόλου Download έκλεισε 2 Days Uptime εγω θα πηγαινα draytek.τa thomson εχουν μερικες φορες καποια θεταμακια οταν τα ζοριζεις.
woodpecker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 εγω θα πηγαινα draytek.τa thomson εχουν μερικες φορες καποια θεταμακια οταν τα ζοριζεις. Ακριβό βέβαια το άτιμο. 180 € https://www.skroutz.gr/s/3312844/Draytek-Vigor-2760n-Annex-A.html Στο πρόβλημα μου έχεις κάποια υποψία τι μπορεί να φταίει ? Λες να είναι το Thomson ε? Πολύ με έχει μπερδέψει, ο συγχρονισμός του είναι καλός και συνάμα σταθερός θα έλεγα. Το άφησα 2 μέρες όπως είπα χωρίς να κατεβάσω τίποτα και παρέμενει Uptime 2.5 Μέρες. με το που έβαλα όμως να κατεβάζει Jdownloader μετά από λίγο Connection Lost κτλ κτλ Θα δοκιμάσω ένα Linksys που έχω στο πατρικό μου και βλέπουμε... Επίσης για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα, γνωρίζει κανείς αν μπορώ (Forthnet) να κάνω συνδρομή σε κάποιον Dns server τύπου UnoDNS, UnBlock us κτλ κτλ δοκίμασα αυτή τη δοκιμαστική βδομάδα που δίνουν και δεν δούλεψε. στο UnoDNS αναφέρει ότι τελικά μπορεί ο ISP να μην το επιτρέπει ... "If you do not see “Welcome to OpenDNS!” Your ISP/Network setup will not support alternate-DNS services." Ξέρει κανείς τίποτα ?
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Ακριβό βέβαια το άτιμο. 180 € https://www.skroutz.gr/s/3312844/Draytek-Vigor-2760n-Annex-A.html Στο πρόβλημα μου έχεις κάποια υποψία τι μπορεί να φταίει ? Λες να είναι το Thomson ε? Πολύ με έχει μπερδέψει, ο συγχρονισμός του είναι καλός και συνάμα σταθερός θα έλεγα. Το άφησα 2 μέρες όπως είπα χωρίς να κατεβάσω τίποτα και παρέμενει Uptime 2.5 Μέρες. με το που έβαλα όμως να κατεβάζει Jdownloader μετά από λίγο Connection Lost κτλ κτλ Θα δοκιμάσω ένα Linksys που έχω στο πατρικό μου και βλέπουμε... Επίσης για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα, γνωρίζει κανείς αν μπορώ (Forthnet) να κάνω συνδρομή σε κάποιον Dns server τύπου UnoDNS, UnBlock us κτλ κτλ δοκίμασα αυτή τη δοκιμαστική βδομάδα που δίνουν και δεν δούλεψε. στο UnoDNS αναφέρει ότι τελικά μπορεί ο ISP να μην το επιτρέπει ... "If you do not see “Welcome to OpenDNS!” Your ISP/Network setup will not support alternate-DNS services." Ξέρει κανείς τίποτα ? ναι ειναι απο τα ακριβα.το thomson ευθυνεται.εχω δει να κανουν κατι τετοια οταν τα πιταρεις και το κακο ειναι οτι δεν εχουν βγει και πολλα firmware για να το αλλαξεις.επισης στο κανει με καλωδιο η μονο με wireless?το μονο που θα μπορουσα να σου πω θα ηταν κλεισε κανα Upnp κλεισε κανα wds αμα εχεις προσβαση απο telnet μπας και ηρεμησει το ρουτερ. και αν μπορεις να κατεβασεις με αλλον downloader θα ηταν μια δοκιμη. ειναι λιγο παραξενα δυστυχως. εγω πχ ειμαι με thomsOn και γεενικα κατεβαζω απο τορρεντ κτλ και εχω Uptime: 23 days, 2:01:18 στις 20 μερες αλλαξε ip χωρις να χασω συγχρονισμο βεβαια. ολη μερα βεβαια seedarei συνηθως. αν το Linksys ειναι το wag200 τοτε θα παιξει μια χαρα.ειναι καλο ρουτερ.απλα περασε του το τελευταιο Firmware η περασε του custom open wag. β.για τους dns δεν ξερω.παντως αμα βαλεις dns google παιζουν.
woodpecker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 A. για να το αλλαξεις.επισης στο κανει με καλωδιο η μονο με wireless? B. και αν μπορεις να κατεβασεις με αλλον downloader θα ηταν μια δοκιμη. Α. Το "Έκανε..." και στις δυο περιπτώσεις Β. Δοκίμασα εχθές άλλο Downloader (Jdownloader 2 Beta) και έβγαλε όλο το βράδυ απροβλημάτιστα. σταθερά στα 1.6 Kb/s. Από ότι φαίνεται έφταιγε το jdownloader ? Περίεργο βέβαια αλλά είναι η μόνη απάντηση. Γ. Για το Dns θα προσπαθήσω άλλη στιγμή και θα αναφέρω. Ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Α. Το "Έκανε..." και στις δυο περιπτώσεις Β. Δοκίμασα εχθές άλλο Downloader (Jdownloader 2 Beta) και έβγαλε όλο το βράδυ απροβλημάτιστα. σταθερά στα 1.6 Kb/s. Από ότι φαίνεται έφταιγε το jdownloader ? Περίεργο βέβαια αλλά είναι η μόνη απάντηση. Γ. Για το Dns θα προσπαθήσω άλλη στιγμή και θα αναφέρω. Ευχαριστώ πολύ μια χαρα then<το εχω δει και με τορρεντ προγραμμα να γινεται και με το που αλλαξαν client(ειτε αλλη εκδοση ειτε αλλο προγραμμα)τα προβληματα λυθηκαν.τωρα δεν στεκει αλλα δεν μπορεις να κανεις και τιποτε αλλο.παραξενιες των Thomson,technicolor,speedtouch. σε αλλο thomson το προβλημα εχει λυθει με firmware αλλα για το δικο σου δεν υπαρχουν πολλα συν οτι τα περισσοτερα ειναι custom.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα