Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου εχω βαλει τα windows 8 pro with media center και τωρα θα ηθελα να κανω επαναφορα του υπολογιστη μου με τα οριγιναλ dvd της dell αλλα δεν θελω να επεριαστουν τα δεδομενα του δευτερου σκληρου μου δισκου ή να καταστραφουν και να εχω προβληματα μετα το γνωριζω οτι θα πρεπει να αφαιρεσω τον δευτερο δισκο πριν μπω σε αυτη την διαδικασια το θεμα μου ομως ειναι πως δεν ξερω ποιος ειναι ο δευτερος δισκος να βγαλω τα συρματα και να δω ποιος ειναι ναι συμφωνω αλλα ετσι δεν θα επεριαστουν τα δεδομενα μου ;  εχω αρχεια mkv και avi ταινιες δηλαδη τις οποιες εκανα κοπο να τις ξανα κατεβασω αφου την πατησα μια φορα.τι θα πρεπει να κανω για να μην καταστραφουν και να την ξανα πατησω ;

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Μερικές διευκρινήσεις:

Έχεις desktop, σωστα; 

Έχεις δυο δίσκους ή ένα δίσκο με δυο partitions; Αν δεν ξέρεις τη διαφορά, αν ανοίξεις το καπάκι του υπολογιστή σου, βλέπεις ένα ή δυο δίσκους;

Δημοσ.

Μερικές διευκρινήσεις:

Έχεις desktop, σωστα; 

Έχεις δυο δίσκους ή ένα δίσκο με δυο partitions; Αν δεν ξέρεις τη διαφορά, αν ανοίξεις το καπάκι του υπολογιστή σου, βλέπεις ένα ή δυο δίσκους;

Desktop σωστα

εχω δυο δισκους και οταν ανοιξω το καπακι του pc μου βλεπω δυο δισκους φιλε μου τι να κανω ;

Δημοσ.

Άρα δεν υφίσταται μπέρδεμα με partitions.

Ακόμα κι αν αφήσεις το δεύτερο δίσκο επάνω δεν θα έχεις πρόβλημα 99,99%, αλλά για να είσαι σίγουρος και να μην είσαι υπο καθεστώς άγχους θα σου πω ένα απο τους τρόπους. 

1. Κλείσε το μηχάνημα και βγάλε το απο την πρίζα. Πάτα το κουμπι On 2-3 φορες (ναι χωρίς ρεύμα)
  2. Ανοιξε το κουτί και δες τους δίσκους (εστω Δισκος Α και Δισκος Β)
  3. Αποσύνδεσε το καλώδιο δεδομένων του Δισκου Α είτε απο τη μερια της μητρικής ή απο τη μεριά του δίσκου (δεν εχει σημασία). Το καλώδιο ρεύματος μην το πειράξεις.
  4. Βαλε τον υπολογιστή στην πρίζα και άνοιξε τον.
  5. Αν σου ανοίξει στα windows 8 τότε ο δίσκος που έχει μείνει συνδεμένος (με καλώδιο data) είναι αυτός που εχει το λειτουργικό και αυτός που θες να περάσεις τα εργοστασιακά windows.  Ξεκίνα την εγκατάσταση (γενικά κάνε οτι θες). Αφου τελειώσεις πήγαινε στο βήμα 7
  6. Αν δεν μπει στα windows ή σου λεει κάτι οτι δεν βρήκε λειτουργικό, τοτε ο συνδεμένος (με καλωδιο data) δισκος ειναι ο δίσκος που εχεις τις ταινίες σου. Επανέλαβε το βήμα 1. Στο κουτί σύνδεσε το καλώδιο data στον δίσκο Β και αποσύνδεσε το καλώδιο data από τον δίσκο Α. Τώρα στο μηχάνημα είναι συνδεμένος ο δισκος με τα win 8. Κάνε το βήμα 4 και ξεκίνα την εγκατάσταση (γενικά κάνε οτι θες). Αφου τελειώσεις πήγαινε στο βημα 7
  7. Αφου τελειώσεις την εγκατάσταση των windows κάνε το βήμα 1 και μετά σύνδεσε και τον αποσυνδεμένο δίσκο.
  8. Κλείσε το κουτί, βάλε τον υπολογιστή στην πρίζα και άνοιξε τον. Λογικά τα windows θα σε ενημερώσουν οτι βρήκαν νέο δισκο και ίσως σου προτείνουν επανεκκίνηση.
  9. Κάνε επανεκκίνηση και είσαι έτοιμος

Κάτι ακομα επειδή βλέπω οτι σκέφτεσαι τα αρχεία του δεύτερου δίσκου. BACKUP. Αρχεία σε ένα δίσκο είναι σαν να μην υπάρχουν. Πάρε ένα ακομα δίσκο (εσωτερικό ή εξωτερικό) και κάνε backup των ταινιών σου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...