Προς το περιεχόμενο

to Turbo-X or not to?

Thrylos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ξερω οτι ειναι κινεζιες με ταμπελα πλαισιου, αλλα ειναι για κοπελα το tablet και θελει μονο να μπαινει στο internet και να βλεπει καμια ταινιουλα απο USB... Συνεπως το να παρει απο Ασια στα ιδια λεφτα Retina και 4 πυρηνες 2gb ram κλπ ειναι αρκετα αδιαφορο ενω αντιθετα το να εχει τοπικη εγγυηση αρκετα χρησιμο...

To budget ειναι μικρο, με ταβανι τα 150 και προτιμηση να μεινουμε στα ~100.

Εριξα μια ματια λοιπον στα turbo-X και ξεχωρισα τα Hive III και Spice IV που και τα 2 κανουν για τη χρηση της. IPS καλος δυπυρηνος, 1gb ram και hdmi,usb ειναι οτι ακριβως χρειαζεται και παραπανω...

Το Hive εχει 199 που δεν υπαρχει περιπτωση να δοθουν, αλλα 149 στο stock house που οριακα ειναι εντος budget...

To Spice που με ψηνει και περισσοτερο ειναι στα 129 κανονικα, αλλα και 95 στο stock house...

Η μονη διαφορα που βλεπω ειναι οτι το Hive θα ανταποκριθει καλυτερα στις ταινιες/σειρες λογω 10" αλλα και widescreen ενω το Spice θα ειναι ελαχιστα καλυτερο στο browsing λογω 4:3...

Αν ειχαν ιδια τιμη θα επαιρνα το Hive, αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα νομιζω ειναι καλυτερη λυση ενα Spice απο το stock house με μονο 95ε και το πολυ πολυ αν δεν ικανοποιησει επιστροφη...

Αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου πειτε αν εχει δοκιμασει κανεις καποιο απο αυτα, αλλα και αν παιζει καποια αλλη οικονομικη προταση με αντιστοιχα χαρακτηριστικα εκτος Πλαισιου (παντα ομως απο Ελλαδα με εγγυηση). Δε θελω 7" wide σαν το nexus γιατι το θεωρω ανεπαρκες σε μεγεθος για browsing που θα ειναι και η βασικη χρηση...οποτε ειτε 10" wide ειτε 8" 4:3 ....και απο specs δε μας νοιαζει να βαζει φωτια, αλλα μην ειναι και χρεπι, οθονηυ οπωσδηποτε IPS και αποκει και περα να την παλευει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω το spice iv που αγορασα περυσι 180 ευρω.

Πολυ καλη αγορα, ειδικα τωρα αν κανει 129. Η οθονη εχει πολυ καλη αποκριση. Ειναι pre-rooted αλλα δεν εχει google play.

Μπορεις να το βαλεις αλλα δεν ασχοληθηκα γιατι εβαλα το 1mobile που δεν θελει registration και εχει σχεδον τα παντα.

Για παιχνιδια, ταινιες και ειδικα browsing ειναι πολυ καλο.

Αρνητικα το οτι εχει μονο ενα ηχειο, οποτε αν δεν βαλεις ακουστικα η δικα σου ηχεια εχεις μονοφωνικο ηχο. Επισης οι καμερες ειναι για τα μπαζα. Αυτα βεβαια ισχυουν για ολα τα φθηνα tablets

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα στο stock house δεν υπαρχει κανενα απο τα 2 (το spice δεν εχει παρελκομενα συνεπως ουτε φορτιστη και δε φορτιζει απο usb αρα αχρηστο χωρια οτι ειναι επισκευασμενο...)

Οποτε παω μαλλον για το Spice IV σε καινουριο στα 129...

Το Hive ειναι πανακριβο, δε δινω 200 για κινεζια, αλλα ειδα οτι εχει το e-shop ενα Horizon που φαινεται να εχει ιδια specs με το Hive στα 155.... αξιζει αραγε?

Μιλαμε δηλαδη για αυτα τα 2 :

http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/tablets/tablets-wifi/Turbo-X-Tablet-Spice-IV-8-MD-090.htm

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.902318

Ποιο λετε? Υπαρχει αλλη επιλογη εκει ως ~150?

Επεξ/σία από Thrylos7

Πρόσεχε και λίγο το θέμα της αυτονομίας. Μϊα φίλη μου αγόρασε το breeze και σε συζήτηση μου είπε ότι η μπαταρία κρατάει περίπου 2 ώρες όταν παίζει παιχνίδια.

το κοιταζω αυτο αλλα δεν ειναι εμπιστευσιμα τα νουμερα που βλεπω οποτε δε μπορω να κρινω ευκολα...

με βαση τα reviews αγοραστων (αν δεν ειναι στημενα) το spice εχει πολυ καλη αυρονομια 5-6 ωρες...ενω το horizon εχει κακη 2 ωρες...ομως το δευτερο εχει google play λενε...αρκετα σημαντικο ...χμμμ

Για καποιον που δεν θελει να σκαλιζει μονος του και να ψαχνει συμφωνω οτι το google play μετραει.

εχει 1 η 2 ηχεια το hive? Επισης ποσο πιο βαρυ ειναι μπορει να την ενδιαφερει.

Η αυτονομια του spice οντως ειναι γυρω στις 5 ωρες

τα ειδα απο κοντα σημερα...και αποφασισα να μην παρω κανενα.

Μπορει να φταιγανε τα εκθεσιακα κομματια που τα εχουν σκισει, αλλα ειδα πολλα προβληματα, δε μπορουσε να μπει internet με τιποτα, και σε 2-3 εφαρμογες που ετρεξα μου εκανε κολπα. Δηλαδη το Fruit ninja δε το ετρεχε καν, εβγαζε error στην πρωτη οθονη του, και ενα temple run που επαιξα, καθε τοσο πηγαινε μονο του στην κεντρικη οθονη του android σαν να ειχα πατησει το κουμπι, αλλα τα χερια μου δεν ηταν καν κοντα σε αυτο...

Ξερω οτι ισως ηταν σκισμενα τα συγκεκριμενα κομματια, και σιγουρα με 50 συσκευες να προσπαθουν να συνδεθουν στο router του πλαισιου δεν ειναι και οτι πιο ευκολο για οποιοδηποτε tablet...αλλα η γενικη εικονα δεν ηταν καλη.

Παντως μου εδωσαν τη δυνατοτητα επιστροφης εντος 2-3 ημερων αν δεν εμενα ικανοποιημενος, οποτε αν πραγματικα το ηθελα θα επαιρνα ενα Spice να το δοκιμασω σπιτι μου φρεσκο και να κρινω με κανονικες συνθηκες, αλλα επειδη η κοπελα ξενερωσε και ηταν και σχετικα μικρη η οθονη αποφασισε να φυλαξει τα λεφτα για κανα laptop των 300 ευρω προς τα χριστουγεννα...

Το Spice στα 126ε δηλαδη το θεωρω ικανοποιητικη αγορα ισως με βαση τη δυνατοτητα δοκιμης που μου προσεφεραν....Το Hive πολυ ακριβο για αυτο που ειναι πιστευω, απλα το ειδα για να δω πως ειναι τα 10αρια wide και να παω στο Horizon του e-shop αν ηταν...

τα ειδα απο κοντα σημερα...και αποφασισα να μην παρω κανενα.

Μπορει να φταιγανε τα εκθεσιακα κομματια που τα εχουν σκισει, αλλα ειδα πολλα προβληματα, δε μπορουσε να μπει internet με τιποτα, και σε 2-3 εφαρμογες που ετρεξα μου εκανε κολπα. Δηλαδη το Fruit ninja δε το ετρεχε καν, εβγαζε error στην πρωτη οθονη του, και ενα temple run που επαιξα, καθε τοσο πηγαινε μονο του στην κεντρικη οθονη του android σαν να ειχα πατησει το κουμπι, αλλα τα χερια μου δεν ηταν καν κοντα σε αυτο...

Ξερω οτι ισως ηταν σκισμενα τα συγκεκριμενα κομματια, και σιγουρα με 50 συσκευες να προσπαθουν να συνδεθουν στο router του πλαισιου δεν ειναι και οτι πιο ευκολο για οποιοδηποτε tablet...αλλα η γενικη εικονα δεν ηταν καλη.

Παντως μου εδωσαν τη δυνατοτητα επιστροφης εντος 2-3 ημερων αν δεν εμενα ικανοποιημενος, οποτε αν πραγματικα το ηθελα θα επαιρνα ενα Spice να το δοκιμασω σπιτι μου φρεσκο και να κρινω με κανονικες συνθηκες, αλλα επειδη η κοπελα ξενερωσε και ηταν και σχετικα μικρη η οθονη αποφασισε να φυλαξει τα λεφτα για κανα laptop των 300 ευρω προς τα χριστουγεννα...

Το Spice στα 126ε δηλαδη το θεωρω ικανοποιητικη αγορα ισως με βαση τη δυνατοτητα δοκιμης που μου προσεφεραν....Το Hive πολυ ακριβο για αυτο που ειναι πιστευω, απλα το ειδα για να δω πως ειναι τα 10αρια wide και να παω στο Horizon του e-shop αν ηταν...

Κοίτα γενικά όλα αυτά τα τάμπλετ με το budget που λες είναι μέτρια. Δεν θα βρεις κάτι το οποίο να δουλεύει σούπερ. Καλύτερα όπως λες να φυλάξει λεφτά και να πάρει ένα τάμπλετ πιο αξιόπιστο αντί λάπτοπ (με 300-300 κάτι ευρώ θα μπορούσε να βρει από αγγελία από ipad 3 μέχρι κάποιο άλλο επώνυμο με καλά χαρακτηριστικά). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...