Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Κίνα έχει κάνει στροφή στον καπιταλισμό εδώ και χρόνια,σε κομμουνιστικά κράτη δεν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες όλα τα μέσα παραγωγής ανήκουν στο κράτος και επίσης δεν έχουν δισεκατομμυριούχους όπως η "κομμουνιστική" Κίνα 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chinese_by_net_worth

"In 2011 China has over 100 billionaires which ranks third after United States andRussia."\

Κομμουνισμός όχι αστεία.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς διαφέρω στο ότι με ενοχλεί η εκμετάλλευση του εργαζόμενου και δεν το βλέπω σαν φυσική συνέπεια της ζωής. Θα υπάρχουν και πολλές άλλες διαφορές φαντάζομαι.

Αν με ρωτάς αν έχω pc και κινητό ομολογώ ότι έχω αφού μου είναι απαραίτητα όπως σε όλους μας.

Playstation και iphone δεν είχα ποτέ.

Oσο σε ενοχλει η εκμεταλευση του εργαζομενου και δη στην China τοσο την υποθαλπτεις ως καταναλωτης στο ποσοστο που σου αναλογει, καθως αγοραζεις made in china προιοντα (iphone η πληκτρολογιο, δεν εχει σημασια). Συνεπως αλλο τοσο υποκριτικο ειναι απτο made in china πληκτρολογιο σου να γραφεις "καταδικαζω".

Συνεπως τα "εισαι ωραιος", ως απαντηση στο ειρωνικο εκεινο ποστ μου (του οποιου τον τον δεν αντιληφθηκες), καλα ειναι, αλλα καμια φορα χρησιμευουν και στην αυτοκριτικη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ειναι να λεμε καμια βλακεια να περναει η ωρα αλλα :

Η Κίνα είναι μονοκομματική σοσιαλιστική δημοκρατία, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει την απόλυτη εξουσία.

Πηγη:Link.png Site: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Eπισης κομμουνιστικες ειναι οπως ειπες η Β. κορεα ,η Κουβα και μεταξυ αλλων η Αιθιοπια και το Νεπαλ.Και ξαναλεω ευχαριστω δεν θα παρω.Οσοι αγοραζεται κινεζικα προιοντα επικροτειτε  τον εργασιακο "μεσαιωνα" που  ομως εξακολουθει να ειναι απειρως καλυτερος απο τον κυριολεκτικα μεσαιωνα που ειχαν σε αυτη την χωρα πριν 20 χρονια και παλαιοτερα   και απλα εδω ριχνετε κροκοδειλια δακρυα  τα παμε τα συμφωνησαμε .

Τωρα για τους ασχετους-ανιδεους που κανουν συγκριση του βιοτικου επιπεδου του μεσου Ελληνα με του κινεζου να πουμε πως ακομα και τωρα μεσα στην οικονομικη κριση ειναι η μερα με την νυχτα .

• Like 1
Δημοσ.

@Fotis13 

Σου προτείνω να διαβάσεις κανά μανιφέστο από την ίδρυση του Ναζισμού. Αφού λένε και γράφουν ότι είναι δημοκράτες, έτσι θα είναι τότε.

• Like 1
Δημοσ.

Η Κίνα ΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι κομμουνιστικη δεν έχει εκλογές όπως και οι ίδιοι λενε μονοκοματικη "δημοκρατια".<br>

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ είναι καπιταλιστικη εδώ και χρόνια. <br>

Επίσης πολλοί κομμουνιστες την κράζουν για το ταξικό/εκμεταλλευτικό σύστημα που έχει στηθεί.<br>

Στο ξαναλέω κομμουνισμο έχουν οι χώρες που ανέφερες παραπάνω και εσύ και όχι η Κίνα τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα.<br><br>

Τέλος το off-topic

Αποστολή από GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Oσο σε ενοχλει η εκμεταλευση του εργαζομενου και δη στην China τοσο την υποθαλπτεις ως καταναλωτης στο ποσοστο που σου αναλογει, καθως αγοραζεις made in china προιοντα (iphone η πληκτρολογιο, δεν εχει σημασια). Συνεπως αλλο τοσο υποκριτικο ειναι απτο made in china πληκτρολογιο σου να γραφεις "καταδικαζω".

Συνεπως τα "εισαι ωραιος", ως απαντηση στο ειρωνικο εκεινο ποστ μου (του οποιου τον τον δεν αντιληφθηκες), καλα ειναι, αλλα καμια φορα χρησιμευουν και στην αυτοκριτικη.

Αντιλήφθηκα μια χαρά την ειρωνεία, γι αυτό και απάντησα με ειρωνεία.

Όπως ειρωνικό ήταν και το "καταδικάζω..απ' όπου κι αν προέρχεται", το οποίο είναι η φράση των ημερών στην πολιτική επικαιρότητα και χρησιμοποιείται περίπου με τον ίδιο άκυρο τρόπο που χρησιμοποιείς εσύ το δήθεν επιχείρημα "αφού κράζατε την apple γιατί δεν κράζετε τη sony".

Τώρα, είναι πολύ βολικό για σένα να έχεις την άποψη που έχεις αφού όποιος έχει αντίθετη άποψη πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ κάτι made in China, πράγμα αδύνατο στις μέρες μας.

Οπότε, όποιος έχει πληκτρολόγιο είναι αυτόματα νεοφιλελές ή υποκριτής.

Συνέχισε λοιπόν να "επιχειρηματολογείς" και αν  την επόμενη φορά που θα πάω εκδρομή στο δάσος βρω κανένα ερημίτη σε καμιά σπηλιά θα του δώσω το made in China android smartphone μου των 100κάτι ευρώ για να συνεχίσει την κουβέντα μαζί σου.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που περιγραφεις , τι σχεση εχει με το "θα ερθουν οι κακες εταιρειες να μας κανουν δουλους σαν τους κινεζους;"

γιατι εγω αυτο σχολιασα, και τιποτα αλλο.

Mεγαλη σχεση.Εφοσον τα ιδια ξεκινησαμε να ζουμε και'δω.

Επειδη σιγουρα θα μου κοπει το σχολιο αν αναφερω ονομα,να σου θυμισω οτι υπαρχει αλυσιδα καταστηματων...γκουχου γκουχου,που πληρωνεσαι για 2 ωρες και δουλευεις 10!

Βεβαια ορισμενοι με την τρελα που κουβαλανε,το ονομαζουν ανταγωνισμο και αναπτυξη!!! :devil:

Ολα εχουν σχεση,αρκει να δεις λιγο παραπερα,και πως προετοιμαζουν το εδαφος...

• Like 1
Δημοσ.
Η Κίνα ΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι κομμουνιστικη δεν έχει εκλογέςΗ Κίνα ΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι κομμουνιστικη δεν έχει εκλογές όπως και οι ίδιοι λενε μονοκοματικη "δημοκρατια".<br>

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ είναι καπιταλιστικη εδώ και χρόνια. <br όπως και οι ίδιοι λενε μονοκοματικη "δημοκρατια".<br>

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ είναι καπιταλιστικη εδώ και χρόνια. <br

αρα κατι ξερουν και γυρισαν το οικονομικο τους μοντελο, απο κομμουνιστικο σε καπιταλιστικο.

no?

Δημοσ.

Αντιλήφθηκα μια χαρά την ειρωνεία, γι αυτό και απάντησα με ειρωνεία.

Όπως ειρωνικό ήταν και το "καταδικάζω..απ' όπου κι αν προέρχεται", το οποίο είναι η φράση των ημερών στην πολιτική επικαιρότητα και χρησιμοποιείται περίπου με τον ίδιο άκυρο τρόπο που χρησιμοποιείς εσύ το δήθεν επιχείρημα "αφού κράζατε την apple γιατί δεν κράζετε τη sony".

Τώρα, είναι πολύ βολικό για σένα να έχεις την άποψη που έχεις αφού όποιος έχει αντίθετη άποψη πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ κάτι made in China, πράγμα αδύνατο στις μέρες μας.

Οπότε, όποιος έχει πληκτρολόγιο είναι αυτόματα νεοφιλελές ή υποκριτής.

Συνέχισε λοιπόν να "επιχειρηματολογείς" και αν  την επόμενη φορά που θα πάω εκδρομή στο δάσος βρω κανένα ερημίτη σε καμιά σπηλιά θα του δώσω το made in China android smartphone μου των 100κάτι ευρώ για να συνεχίσει την κουβέντα μαζί σου.

Το μονο ουσιωδες που κραταω απτο παραπανω blah-blah-blah ειναι το "δεν μπορω να κανω και διαφορετικα, ειναι αδυνατο στις μερες μας". Δηλαδη η δικαιολογια υπαρχει παντα ετοιμη στο τσεπακι τοσο ωστε να επωφελουμαστε μιας καταστασης (φθηνα προιοντα) οσο και να εχουμε το δικαιωμα να την καταδικαζουμε παραλληλα (στα λογια), γιατι πρεπει αν μη τι αλλο να δειχνουμε συνηδητοποιημενοι και ηθικοι.

Κατα τ'αλλα προφανως και δεν εχεις μονο πληκτρολογιο made in china -παραδειγμα/σχημα λογου ηταν αυτο- αλλα οτι αγοραζεις ειναι made in china, συνεπως δημιουργεις ΖΗΤΗΣΗ για κινεζικα/κατασκευασμενα στην Κινα προιοντα. Live with it και τα ευφυολογηματα ισως σου χρησιμευσουν σε καποια αλλη συζητηση, πιο βολικη. Μεχρι τοτε συνεχιζε να χρηματοδοτεις παιδικη εργασια στην Κινα, υπερωριες φοιτητων στην foxconn κλπ -στην ευθυνη που παντα σου αναλογει, ως ενος καταναλωτη αναμεσα στα εκατομυρια ανα το παγκοσμιο- και συνεχιζε να σφυρηλατεις την πολυ βολικη δικαιολογια "ε δε μπορω να κανω κι αλλιως στις μερες μας", για να την χρησιμοποιεις τουλαχιστον πιο εξυπνα την επομενη φορα σε συναρτηση με τις απεριφραστες και εκ του ασφαλους "καταδικες" σου για οσα συμβαινουν εκει.

ΥΓ. Για πολλους απο εσας που καταδικαζετε/θα καταδικαζετε με περιση ανεση την Foxcon ως κυρια υπευθυνη για οτι συμβαινει στα εργοστασια της,ελπιζω να μην ερθει η ωρα που θα σκεφτειτε "τι ωραια να χαμε μια foxconn στην Ελλαδα, αντι να ειμαστε ανεργοι".

• Like 3
Δημοσ.

Mεγαλη σχεση.Εφοσον τα ιδια ξεκινησαμε να ζουμε και'δω.

Επειδη σιγουρα θα μου κοπει το σχολιο αν αναφερω ονομα,να σου θυμισω οτι υπαρχει αλυσιδα καταστηματων...γκουχου γκουχου,που πληρωνεσαι για 2 ωρες και δουλευεις 10!

Βεβαια ορισμενοι με την τρελα που κουβαλανε,το ονομαζουν ανταγωνισμο και αναπτυξη!!! :devil:

Ολα εχουν σχεση,αρκει να δεις λιγο παραπερα,και πως προετοιμαζουν το εδαφος...

το ποστ σου δεν λεει απολυτως τιποτα.

μια αστηρικτη γενικολογια χωρις ονοματα,χωρις περιγραφη,χωρις λεπτομερειες.

ενα μηδεν επιχειρημα.

εγω το μονο που θα πω, ειναι πως και του χρονου, παλι τα ιδια θα λες. οτι θα ερθουν οι κακοι ξενοι να μας κανουν δουλους σαν τους κινεζους.

παντως η Foxconn στην Βραζιλια ανοιγει τα νεα της εργοστασια. οχι εδω. ισως περιμενουν να βγει πρωτα το PS5 για να ερθουν εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι το πραγμα εχει φυγει λιγο...

Παντως εξακολουθω να μην καταλαβαινω δηλωσεις του τυπου : "Τους πιεσαν/αναγκασαν/εχωσαν κτλ.."

Εγω ξερω οτι αν δεν ηθελαν / δεν μπορουσαν / δε γουσταραν μπορουσαν να αλλαξουν δουλεια.

Και εγω (μαζι με πολλους αλλους) δουλευω σα σκυλι σε αντιξοες συνθηκες και το αφεντικο (που ειναι και πατερας μου..) μου λεει αμα θες!

Τι σημαινει αυτο και πως σχετιζετε με το πολιτευμα της χωρας μου δηλαδη?

Καποιοι ανθρωποι δε μπορουν να καταλαβουν οτι οποιος πληρωνει (ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ) εχει το δικαιωμα να θεσει ορους εργασιας.

Το σεναριο δουλευουμε στα πουπουλα και κονομαμε δεν υπαρχει δυστηχως στον 21 αιωνα!

Το αν τωρα ο εργοδοτης κανει αλλες παραβασεις υπαρχουν οι αρχες να το κρινουν και πιστεψτε με δεν ειναι ο μονος!

Ουδεμια σχεση εχει ολο αυτο με τα προιοντα iphone - Ps4 -Whatever.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...