argate7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Έχω το εξής πρόβλημα. Για κάποιο λόγο ο server που έχω τη σελίδα, δεν υποστηρίζει php που γνωρίζω και είμαι αναγκασμένος να γράψω σε asp για να λειτουργήσει η φόρμα επικοινωνίας. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ πηγαίνει κανονικά το μήνυμα, οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν εμφανίζονται σωστά. Τί πρέπει να κάνω για να παίξει σωστά?? Ο κώδικας που χρησιμοποιώ είναι ο παρακάτω... κώδικας: <% Dim ObjSendMail Dim iConf Dim Flds Set ObjSendMail = Server.CreateObject("CDO.Message") Set iConf = CreateObject("CDO.Configuration") Set Flds = iConf.Fields Flds("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 1 '**** Path below may need to be changed if it is not correct Flds("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverpickupdirectory") = "c:\inetpub\mailroot\pickup" Flds.Update Set ObjSendMail.Configuration = iConf ObjSendMail.To = "[email protected]" ObjSendMail.Subject = Request.Form("subject") ObjSendMail.From = Request.Form("email") body = "Ονοματεπώνυμο: " & Request.Form("name") & Request.Form("surname") & vbcrlf & vbcrlf & "Μήνυμα: " & Request.Form("message") ObjSendMail.TextBody = body ObjSendMail.Send Set ObjSendMail = Nothing Response.Redirect "contact.html" %> Μπορεί κάποιος να μου πει τι αλλαγές θα πρέπει να κάνω για να μπορέσω να βλέπω κανονικά τα μηνύματα??
argate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Κανείς?? Το μήνυμα πηγαίνει κανονικά, αλλά οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν εμφανίζοντια σωστά. Σαν ιερογλυφικά είναι.
leonidas_fs Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Βάλε στην αρχή του κώδικα αυτό CODEPAGE="65001".
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εδώ είσαι: ObjSendMail.BodyPart.Charset = "utf-8"
argate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο αλλά δεν έπαιξε...
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Ο κώδικας που χρησιμοποιώ και μου παίζει μια χαρά <!-- METADATA TYPE="typelib" UUID="CD000000-8B95-11D1-82DB-00C04FB1625D" NAME="CDO for Windows 2000 Library" --> <% htmlMessage = htmlMessage & "<html>" htmlMessage = htmlMessage & "<head>" htmlMessage = htmlMessage & "<meta http-equiv=""Content-Type"" content=""text/html; charset=iso-8859-7"">" htmlMessage = htmlMessage & "</head>" htmlMessage = htmlMessage & "<body>" htmlMessage=htmlMessage & "Δοκιμαστικό email" htmlMessage = htmlMessage & "</body>" htmlMessage = htmlMessage & "</html>" Set cdoConfig = CreateObject("CDO.Configuration") With cdoConfig.Fields .Item(cdoSendUsingMethod) = cdoSendUsingPort .Item(cdoSMTPServer) = "127.0.0.1" .Update End With Set cdoMessage = CreateObject("CDO.Message") With cdoMessage Set .Configuration = cdoConfig .From = "xxx@xxxxxxxx" .To = "xxxxx@xxxxxx" .Subject = "Θέμα" .BodyPart.Charset = "utf-8" .HTMLbody = htmlmessage .Send End With Set cdoMessage = Nothing Set cdoConfig = Nothing
argate7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Πάω να το δοκιμάσω και επανέρχομαι με νεότερα! Σας ευχαριστώ όλους σας για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας!! Μπορώ να παραλείψω το κομμάτι της εισαγωγής του smtp? Δεν το θυμάμαι τώρα και απ'ότι βλέπω εσύ χρησιμοποιείς localhost διεύθυνση για το δικό σου. Σωστά? Έβαλα όλα τα στοιχεία που έπρεπε, αλλά τα μηνύματα πάλι λάθος έρχονται. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει. Σκέφτηκα για αρχή ότι μπορεί να φταίει η σελίδα που έχει τα στοιχεία και τα δίνει στην sendmail.asp, αλλά χρησιμοποιώ μόνο την τελευταία τουλάχιστον για αρχή μέχρι να δω ότι παίζει κανονικά. Μετά από κάποιες μικρές αλλαγές στον κώδικα, είναι κομπλέ το αρχείο. Επίσης έπρεπε να πειράξω και την κωδικοποίηση του αρχείου σαν αρχείο και όχι μόνο το charset μέσα στο αρχείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα