Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για μαθηματα προγραμματισμου τα οποια να εχουν καποια πιστοποιηση μετα. Υπαρχει κατι περα απο τα πτυχια αει και ιεκ;..

Δημοσ.

Η καλύτερη (με τεράστια διαφορά) πιστοποίηση για τον προγραμματισμό είναι το τι έχεις κάνει. Η δεύτερη καλύτερη είναι να έχεις πλούσιο online προφίλ. Μιλώντας για εργασία με τίτλο "προγραμματιστής" τα χαρτιά δε μετράνε για τίποτα (και κανένας δε θα σου τα ζητήσει, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να θέλουν πτυχίο τριτοβάθμιας).

Δεν ξέρω για ποιό λόγο ρωτάς, αλλά βεβαιώσου πρώτα ότι αυτό που θέλεις να κάνεις έχει όντως νόημα.

• Like 2
Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για μαθηματα προγραμματισμου τα οποια να εχουν καποια πιστοποιηση μετα. Υπαρχει κατι περα απο τα πτυχια αει και ιεκ;..

Δίνει η Microsoft αλλά είναι κυρίως για "Επαγγελματίες".

Αυτοί έχουν την άνεση-πορτοφόλι να τα σκάνε, και φυσικά βγάζουν τόσα πολλά από την δουλειά που τα 4-5 χιλιάρικα είναι κλαιν μαιν.

Ειδικά έξω οι πιστοποιήσεις αυτές έχουν πέραση, ζητάνε και αμείβονται για αυτές τις πιστοποιήσεις.

Είναι ζόρικα, πολύ υλικό και φυσικά αρκετά έξοδα... μπορεί να σου πάει και 4-5 χιλιάδες ευρώ στο σύνολο.

Μετά κάθε 2-3 χρόνια πρέπει να το ανανεώνεις (δεν χρειάζεται να δώσεις πάλι 4-5 χιλιάρικα, λίγο λιγότερα)

Αυτά για πιστοποίηση σε 1 γλώσσα-τομέα, πχ C# Expert.

Δημοσ.

Ειδικά έξω οι πιστοποιήσεις αυτές έχουν πέραση, ζητάνε και αμείβονται για αυτές τις πιστοποιήσεις.

Οι πιστοποιήσεις στις οποίες αναφέρεσαι νομίζω πως έχουν να κάνουν με γνώση συγκεκριμένων τεχνολογιών η/και frameworks και όχι με μαθήματα προγραμματισμού όπως λέει ο TS.

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για γλωσσα java. Υπαρχει καποιο κεντρο να δινει αυτο που λεω; Δεν νομιζω πως στο πανεπηστημιο σου μαθαινουν κατι ιδιαιτερο..

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για γλωσσα java. Υπαρχει καποιο κεντρο να δινει αυτο που λεω; Δεν νομιζω πως στο πανεπηστημιο σου μαθαινουν κατι ιδιαιτερο..

Σου μαθαίνουν να σκέφτεσαι αλγοριθμικά...από εκεί κει πέρα όλες οι γλώσσες ένα εργαλείο είναι....Java,Lava,Cava,C,C++,C#. Άλλο πράμα το "ξέρω αντικειμενοστραφή προγραμματισμό" και άλλο το "ξέρω java". 

Για java ειδικά τόνοι βιβλία και εισαγωγικά συγγράμματα στο νετ!

Σταματάω εδώ γιατί προβλέπετε άπειρο τρολ...

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη (με τεράστια διαφορά) πιστοποίηση για τον προγραμματισμό είναι το τι έχεις κάνει. Η δεύτερη καλύτερη είναι να έχεις πλούσιο online προφίλ. Μιλώντας για εργασία με τίτλο "προγραμματιστής" τα χαρτιά δε μετράνε για τίποτα (και κανένας δε θα σου τα ζητήσει, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να θέλουν πτυχίο τριτοβάθμιας).

Δεν ξέρω για ποιό λόγο ρωτάς, αλλά βεβαιώσου πρώτα ότι αυτό που θέλεις να κάνεις έχει όντως νόημα.

Προσωπική μου άποψη, αλλά και από προσωπική πείρα σε εταιρίες: Εντελώς λάθος λογική, γιατί ναι, παίζει μεγάλο ρόλο το τι έχεις κάνει, αλλά στην αρχή όταν π.χ. κανείς δεν έχει κάνει τίποτε (βγαίνοντας από σχολή) τα χαρτιά μετρούν ΠΟΛΥ. Επίσης, ΚΑΙ ΜΕΤΑ τα χαρτιά μετρούν, γιατί στατιστικά τουλάχιστον κάποιος από ΑΕΙ θα έχει καλύτερο επίπεδο και βάσεις στη java π.χ. από ότι κάποιος με χαρτί από ΙΕΚ και με διαφορά!!! (ξαναλέω ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, προφανώς πολλοί από ΑΕΙ είναι άσχετοι και πολλοί από ΙΕΚ είναι καλοί, αλλά ως νούμερα ναι, τα χαρτιά μετρούν).. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..

Σου μαθαίνουν να σκέφτεσαι αλγοριθμικά...από εκεί κει πέρα όλες οι γλώσσες ένα εργαλείο είναι....Java,Lava,Cava,C,C++,C#. Άλλο πράμα το "ξέρω αντικειμενοστραφή προγραμματισμό" και άλλο το "ξέρω java". 

Για java ειδικά τόνοι βιβλία και εισαγωγικά συγγράμματα στο νετ!

Σταματάω εδώ γιατί προβλέπετε άπειρο τρολ...

Για το "Δεν νομιζω πως στο πανεπηστημιο σου μαθαινουν κατι ιδιαιτερο" απαντά ο cyberrobot πολύ σωστά, κι από εκεί και πέρα να προσθέσω εγώ ότι προφανώς δε βγαίνεις από το πανεπιστήμιο σαν γκουρού της java και όσα μαθαίνεις δουλεύοντας πρακτικά σε εταιρία σε 1 χρόνο, τα μαθαίνεις ίσως σε 2-3 χρόνια στο πανεπιστήμιο.. Όμως μια ΚΑΛΗ σχολή (είτε ΑΕΙ είτε κάτι άλλο) θα σε κάνει να μαθαίνεις π.χ. στη Java κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου μέσα σε 3 μήνες όσα θα μαθαίναν άλλοι σε 1 χρόνο, εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο.

Όσο για πιστοποιήσεις, και η Microsoft βγάζει, και η Cisco για δίκτυα βγάζει, και για SPSS μπορείς να πάρεις πιστοποιήσεις, και από την Oracle.. Τώρα εξαρτάται και τι εννοείς κι εσύ προγραμματισμό, είναι λίγο αόριστο -τα πάντα όλα-

Δημοσ.

Για τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα, η Microsoft έχει λίστα

https://www.microsoft.com/hellas/partner/distributors/cplslist.aspx

Όσον αφορά στη χρησιμότητα, στη δική μου εταιρεία (εκεί που εργάζομαι) η πιστοποίηση είναι ισάξια της εμπειρίας.

Δεν είναι εύκολο να την αποκτήσεις. Διάβασμα διάβασμα διάβασμα.

Επίσης τώρα που το θυμήθηκα, υπάρχουν και online courses. Ψάξε στο learndevnow.com

Δημοσ.

Ανοιχτό πανεπιστήμιο προφανώς είναι μια ιδέα αλλά

α) πληρώνεις δίδακτρα (και τσουχτερά για τη σήμερον ημέρα)

β) αν κάνουν πολλοί αίτηση μπαίνεις σε κλήρωση οπότε έτσι κι αλλιώς μπορεί να μη σε πάρουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...