Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξαφνικά ένας παλιός Maxtor που έχω άρχισε να έχει πολύ αργές ταχύτητες μεταφοράς(1mb/s). Στο Hard Disk Sentinel μου βγάζει 40% health και 100% performance. Το δοκίμασα σε όλες τις θύρες Usb με τα ίδια αργά αποτελέσματα. Φταεί ο δίσκος ή μπορεί να είναι κι από τον υπολογιστή το πρόβλημα? Προς το παρόν το έχω βάλει από χθές το βράδυ και μεταφέρει αρχεία σε πολύ αργούς ρυθμούς!!!

Επίσης προσπαθώ να συνδέσω Usb flash για να το τεστάρω και δεν μου τα αναγνωρίζει!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξαφνικά ένας παλιός Maxtor που έχω άρχισε να έχει πολύ αργές ταχύτητες μεταφοράς(1mb/s). Στο Hard Disk Sentinel μου βγάζει 40% health και 100% performance. Το δοκίμασα σε όλες τις θύρες Usb με τα ίδια αργά αποτελέσματα. Φταεί ο δίσκος ή μπορεί να είναι κι από τον υπολογιστή το πρόβλημα? Προς το παρόν το έχω βάλει από χθές το βράδυ και μεταφέρει αρχεία σε πολύ αργούς ρυθμούς!!!

Αν έχεις άλλο δίσκο ή μπορείς να βρεις κάποιον δανικό να δοκιμάσεις τις θύρες, θα βγάλεις καλύτερη εικόνα.

Επίσης προσπαθώ να συνδέσω Usb flash για να το τεστάρω και δεν μου τα αναγνωρίζει!

Κάπως ανησυχητικό αυτό ε ; Για την «υγεία» των θυρών USB του υπολογιστή εννοώ. Αν και υποπτεύομαι controller αν δεν δουλεύει καμία σωστά.
Δημοσ.

Φτιάχνεται αυτό?? Σε καμμία θύρα δεν δουλέυουν τα Usb και ο σκληρός αναγνωρίζεται μεν, αλλά είναι τρομερά αργός! Τι μπορώ να κάνω?

Να προσπαθήσω να κάνω update τους drivers από το device manager?

Δημοσ.

Τελικά δοκίμασα τον δίσκο και τα usb σε άλλον υπολογιστή και δούλευαν μια χαρά. Οπότε δυστυχώς είναι θέμα υπολογιστή..Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι θέμα driver ή hardware???Aν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει..

Δημοσ.

Αν δεν βιαριέσαι, κατέβασε μια διανομή Linux, φτιάξε ένα Live USB με το Unetbootin, κάνε boot από εκεί (από το USΒ) και δοκίμασε να δεις τι γίνεται.

Unetbootin → http://unetbootin.sourceforge.net/

Linux → προτείνω Ubuntu 13.04

Επιλέγεις την τρίτη (συνήθως αυτή είναι) εισαγωγή "Try Ubuntu without installing" και βλέπεις αν λειτουργούν εκεί ικανοποιητικά ο δίσκος ή/και τα USB stick  που έχεις.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω Dragonborn για την βοηθειά σου...Τελικά μετά από τόση ώρα μεταφοράς αρχείων και ψαξίματος το πρόβλημα επιδιορθώθηκε πολύ απλα. Απλά άνοιξα το κουτί εβγαλα και ξαναέβαλα τα κλιπσάκια του Usb κι ανοίγοντας το, αναγνώριζε όλα τα στικάκια και οι ταχύτητες μεταφοράς επανήλθαν! Κάτι είχε ξεκουμπώσει?

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω Dragonborn για την βοηθειά σου...Τελικά μετά από τόση ώρα μεταφοράς αρχείων και ψαξίματος το πρόβλημα επιδιορθώθηκε πολύ απλα. Απλά άνοιξα το κουτί εβγαλα και ξαναέβαλα τα κλιπσάκια του Usb κι ανοίγοντας το, αναγνώριζε όλα τα στικάκια και οι ταχύτητες μεταφοράς επανήλθαν! Κάτι είχε ξεκουμπώσει?

ή κάτι είχε ξεκουμπώσει ή ο μόνιμος εχθρός των PC ... σκόνη :rolleyes:

Εγώ θα το πήγαινα λαου-λαου , αλλά εσύ πήγες κατευθείαν στην «εγχείριση»

ΟΚ, τέλος καλό όλα καλά. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...