Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ειναι το πρώτο μου θεμα σχετικά με κατι τέτοιο.

Με ενδιαφέρει η αγορά ενός 50αριου daytona για την ακρίβεια το εχω βρει, το εχω δει απο κοντά ολα οκ, αλλά το θεμα μου ειναι πως γίνεται η μεταβίβαση, τι χρειάζομαι εγω απο θεμα χαρτιών και πως θα γίνει?

Αυτά που ξέρω ειναι:

-Η μεταβίβαση γίνεται στην τροχαία της περιοχής μου.

-Θελει δίπλωμα + το ίδιο το μηχανάκι.

Το θέμα ειναι οτι ο πωλητής δεν εχει ασφαλισμένο το μηχανάκι γιατι δεν το κινούσε και φεύγει επαρχια και για αυτο το πουλάει. Αυτος ειναι ζωγράφου, γενικα και στην συνάντηση με φόβο ήρθε λογο της ασφαλειας που δεν εχει. Εγω πως θα κανω την μεταβίβαση που δεν το πιστεύω πως θα ερθει απο ζωγράφου περιστέρι για να γινει η μεταβίβαση?  Ισως τα λεω καπως αλλα με εχει κουράσει ολο το θεμα ειναι και η πρώτη αγορά 50αριου και...

Το site λεει τα παρακάτω:

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

• Ιδιωτικό συμφωνητικό (πωλητήριο) μοτοποδηλάτου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής πωλητού και αγοραστού την ίδια ημερομηνία.
  • Άδεια κυκλοφορίας (προηγούμενου κατόχου).
  • Παράβολο Δημοσίου 15 Ευρώ.
  • Ένσημο ΕΛ.ΑΣ. 3 Ευρώ (για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια) και Μ.Τ.Σ. 3 Ευρώ (για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια).

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει το μοτοποδήλατο για έλεγχο.

Εγώ σήμερα πήγα τους ρώτησα και μου δώσανε "κατεβατά"  

Ενα χαρτακι που εχει ως τιτλο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

1. Αιτηση. (Χορηγειται απο το γραφειο μοτοποδηλατων)

2. Αδεια κυκλοφοριας θεωρημενη για το τρεχον ετος.

3. Ιδιωτικο συμφωνητικο αγοραπωλησιας μοτοποδηλατου (μου το δωσαν σε κολα Α4)

4.Υπευθυνη δηλωση μονιμου κατοικιας του αγοραστή

5. Φωτοαντιγραφο ταυτοτητας μπρος-πισω (του αγοραστή)

6. Λογαριασμο ΔΕΗ,ΟΤΕ,Ε.Υ.Δ.Α.Π κτλ..

7. Παραβολο 15€ απο την εφορια συμπληρωμενο με τα στοιχεια του αγοραστή

8. 3€ ένσημο ΕΛ.ΑΣ + 3€ παράβολο Μ.Τ.Σ

9. Το μοτοποδηλατο για ελενχο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

10. Την αδεια κυκλοφοριας

Όποιος ξερει κατι πανω στο θεμα δεχτεί η απαντηση του Ευχαριστώ!      

Δημοσ.

Αφού στην τροχαία που πήγες σου έδωσαν την αίτηση που περιγράφει όλα τα δικαιολογητικά, η ερώτηση σου ποια ακριβώς είναι?

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι το παπι δεν εχει ασφαλεια και πως θα ερθει απο ζωγραφου στην περιοχη μου για μεταβίβαση? Καλα οτι γινεται γινεται αλλα ποιος ξερει τι μπορει να γινει κατα την διαδρομή μου? 

Δημοσ.

Καθαρισε και τον αριθμο στο κινητηρα. Εγω δε το ηξερα και καθομουν σα * και καθαριζα βουτώντας βενζινη σε χαρτι, με την μπατσινα πανω απο το κεφαλι μου που  την καθυστερούσα και γαμωσταυριζε.

Δε το λεει πουθενα οτι χρειάζεται να το δουν..

Δημοσ.

Δε το λεει πουθενα οτι χρειάζεται να το δουν..

Δεν έψαξες καλά...

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει το μοτοποδήλατο για έλεγχο.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1175&Itemid=131

Το θεμα ειναι οτι το παπι δεν εχει ασφαλεια και πως θα ερθει απο ζωγραφου στην περιοχη μου για μεταβίβαση? Καλα οτι γινεται γινεται αλλα ποιος ξερει τι μπορει να γινει κατα την διαδρομή μου?

Πιστεύω πως αν το φέρει σιγά σιγά μέχρι την τροχαία φορώντας κράνος, δεν θα έχει πρόβλημα. Και να τον σταματήσουν, αν πει πως απλά το πάει στην τροχαία για μεταβίβαση και ταυτόχρονα δείξει όλα τα δικαιολογητικά δεν θα του κάνουν τίποτα.

Τώρα αν θέλετε να είστε και οι δύο 100% νόμιμοι ή ασφαλίστε το στο όνομα του πωλητή για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, και μόλις γίνει η μεταβίβαση ασφαλίστε το ξανά στο δικό σου όνομα(μια και η παλιά ασφάλεια δεν ισχύει) για να το πας σπίτι σου :P. Ή βρείτε άλλο όχημα να το μεταφέρει από το σπίτι του πωλητή ως τροχαία και μετά ως το σπίτι σου(μια οδική βοήθεια πχ το αναλαμβάνει).

Δημοσ.

Αν ο πωλητής κανει μια εξουσιοδότηση στον αγοραστή (σε αυτήν την φάση στον πατερα μου) γιατι ο πωλητης δεν θα μπορει να ειναι παρών, και ο πατερας μου κανει αλλη εξουσιοδοτηση στην μανα μου οτι δεν μπορει να ειναι παρων ο ιδιος για την μεταβίβαση γίνεται κατι τετοιο? Δηλαδη επειδή ο πατερας μου δεν μπορει να ειναι παρων λογο δουλειά να κανει ο πατερας μου μια δήλωση η δεν ξερω και εγω τι ώστε να την κανει η μανα μου την μεταβίβαση! Παρακαλω μια απαντηση αμεσα γιατι θελω να βρω μια ακρη για να το παρω γιατι και ο πωλητης μετακομήζει απο την περιοχη του και ειναι καπως πιεστικά τα πραγματα. :wacko:           

Δημοσ.

Αν ο πωλητής κανει μια εξουσιοδότηση στον αγοραστή (σε αυτήν την φάση στον πατερα μου) γιατι ο πωλητης δεν θα μπορει να ειναι παρών, και ο πατερας μου κανει αλλη εξουσιοδοτηση στην μανα μου οτι δεν μπορει να ειναι παρων ο ιδιος για την μεταβίβαση γίνεται κατι τετοιο? Δηλαδη επειδή ο πατερας μου δεν μπορει να ειναι παρων λογο δουλειά να κανει ο πατερας μου μια δήλωση η δεν ξερω και εγω τι ώστε να την κανει η μανα μου την μεταβίβαση! Παρακαλω μια απαντηση αμεσα γιατι θελω να βρω μια ακρη για να το παρω γιατι και ο πωλητης μετακομήζει απο την περιοχη του και ειναι καπως πιεστικά τα πραγματα. :wacko:

Για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζονται είτε ο πωλητής και ο αγοραστής αυτοπροσώπως, είτε κάποιος/οι εξουσιοδοτημένος/οι αυτού/ων. Έτσι όπως τα λες δεν νομίζω να μπορεί να γίνει μεταβίβαση, δεν ξέρω αν μπορεί ο εξουσιοδοτημένος να εξουσιοδοτήσει άλλον. Γιατί να μην εξουσιοδοτήσουν και οι δύο(πωλητής + αγοραστής) τη μάνα σου, και να υπογράψει αυτή και για τους δύο?

Δημοσ.

Πρώτα πολλά σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου!

Βασικά αυτο που ξερω ειναι οτι για την εξουσιοδότηση που κανει ο πωλητης και με το χαρτι αυτο ο αγοραστης παει και κανει μονος του με τα χαρτια (αδεια) του παπιου και το ιδιο το παπι μονος του την μεταβίβαση! Αλλα το θεμα ειναι οτι ο πατερας μου ουτε αυτος μπορει να ειναι παρων! Αρα μου λες να εξουσιοφοτησουν την μανα μου ώστε να κανει την μεταβιβαση αυτη αλλα μεσάζων του πατερα μου ετσι? Γιατι για να γινει η μεταβιβαση πρεπει να προσκομιθει και καποιο διπλωμα πραγμα που δεν εχει η μανα μου!   

Δημοσ.

Sorry ξεχάστηκα, για 50άρι μιλάμε που γίνεται η διαδικασία στην τροχαία.

Εφόσον αγοραστής και πωλητής κάνουν γνήσιο υπογραφής και οι δύο την ίδια μέρα στο πωλητήριο, ο πωλητής δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Η μητέρα σου θα χρειαστεί μια εξουσιοδότηση από τον πατέρα σου για να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση και να βγάλει άδεια.

Δημοσ.

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά το θεμα ειναι οτι επειδή η τροχαία η το τμήμα μοτοποδηλάτων ειναι απο της 8 ως της 1 ο πατερας μου εκείνες τις ωρες ειναι στην δουλειά αρα ο πωλητης θα πρεπει να του κανει εξουσιοδοτηση αλλα και παλι δεν θα μπορει να ειναι παρων γιατι δουλεύει, που κατι θα πρεπει να γινει ωστε να κανει η μανα μου την μεταβιβαση για "λογαριασμο" του πατερα μου γινεται ομως αυτο?  :huh:

Δημοσ.

Sorry ξεχάστηκα, για 50άρι μιλάμε που γίνεται η διαδικασία στην τροχαία.

Εφόσον αγοραστής και πωλητής κάνουν γνήσιο υπογραφής και οι δύο την ίδια μέρα στο πωλητήριο, ο πωλητής δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Η μητέρα σου θα χρειαστεί μια εξουσιοδότηση από τον πατέρα σου για να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση και να βγάλει άδεια.

Α τωρα το κατάλαβα! Θα χρειαστεί δίπλωμα κατα την μεταβιβαση?

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fridays είπε

καλησπερα γνωριζει κανεισ αν μπορουμε να κανουμε μεταβιβαση στην τροχαια του ΠΩΛΗΤΗ?

Φυσικά. Αρκει να εισαι και οι 2 μαζί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...