Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

δυστυχως :mad:  χρειαζομαι ξανα την βοηθεια σας...

Εχω αγορασει τον Μαρτιο εναν Seagate STBV2000200 2TB τον οποιο τον χρησιμοποιω μονο για backup

και με το προγραμμα hard disk sentinel μου εβγαλε μηνυμα οτι εχει πολλα προβληματα (bad sector,delays...)

Με το HDD Regenerator προσπαθησα να τον σωσω αλλα ενω εφτιαξε 188 bad sectors , το HDS συνεχιζει και βγαζει οτι εχει :

-ζωη για αλλες 4 ημερες

-start/stop count :23 

-ωρες λειτουργιας 4 ημερες+

-1700 bad sectors

-617 weak sectors

Εστειλα μηνυμα στην amazon.uk ( απο οπου και τον αγορασα) και περιμενω απαντηση,μηπως και μου προτεινουν αλλαγη...

Αλλιως υποχρεωτικα παμε για αμεση αγορα.Μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε καποιον εξωτερικο σκληρο δισκο στα 2TB;

Ευχαριστω πολυ ,

Βασιλης

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

δυστυχως :mad:  χρειαζομαι ξανα την βοηθεια σας...

Εχω αγορασει τον Μαρτιο εναν Seagate STBV2000200 2TB τον οποιο τον χρησιμοποιω μονο για backup

και με το προγραμμα hard disk sentinel μου εβγαλε μηνυμα οτι εχει πολλα προβληματα (bad sector,delays...)

Με το HDD Regenerator προσπαθησα να τον σωσω αλλα ενω εφτιαξε 188 bad sectors , το HDS συνεχιζει και βγαζει οτι εχει :

-ζωη για αλλες 4 ημερες

-start/stop count :23 

-ωρες λειτουργιας 4 ημερες+

-1700 bad sectors

-617 weak sectors

Εστειλα μηνυμα στην amazon.uk ( απο οπου και τον αγορασα) και περιμενω απαντηση,μηπως και μου προτεινουν αλλαγη...

Αλλιως υποχρεωτικα παμε για αμεση αγορα.Μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε καποιον εξωτερικο σκληρο δισκο στα 2TB;

Ευχαριστω πολυ ,

Βασιλης

Μην ξαναπάρεις Seagate μακριά, wd μονο.

Δημοσ.

Παιδια να ειστε καλα,ευχαριστω... Η Amazon προσφερθηκε χωρις πολλα πολλα να αντικαταστησει τον σκληρο... :-)

Αν γίνεται πες τους να σου στείλουν εναν wd

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι ημουν ετοιμος αλλα διαβαζοντας τα σχολια στους περισσοτερους εξωτερικους δισκους περιπου το 15% εχει προβλημα πολυ γρηγορα ανεξαρτητα μαρκας... π.χ.

http://www.amazon.co.uk/Elements-External-Desktop-Hard-Drive/dp/B003IPC21Y/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1381436572&sr=8-14&keywords=external+hard+disk

http://www.amazon.co.uk/Seagate-STBV2000200-Expansion-Desktop-Drive/dp/B0084LZI5Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381436572&sr=8-2&keywords=external+hard+disk     (αυτον εχω)

http://www.amazon.co.uk/Samsung-Station-External-Desktop-Drive/dp/B00C9TEL46/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1381436572&sr=8-7&keywords=external+hard+disk

Μαλλον η τυχη παιζει μεγαλο ρολο! Θα δειξει! :-D  Ευχαριστω

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πριν μια βδομάδα αγόρασα από το e-shop 2 τέτοιους δίσκους. Εδώ και μερικές μέρες, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία (SeaTools, DLG, HDDScan), διαπιστώνω πως ΚΑΙ οι δύο δίσκοι έχουν μάλλον σημαντικό πρόβλημα με bad blocks, καθώς πρώτα-πρώτα το εργαλείο της Seagate (SeaTools) μου λέει να τους στείλω για service. Οι δύο δίσκοι έχουν γειτονικά serial numbers. Στη χρήση δεν παρουσιάστηκε ακόμη κάποιο πρόβλημα, είναι όμως πολύ νωρίς. Έλεγχο κάνω πάντα σε εξωτερικούς δίσκους, μετά την αγορά τους. Αύριο θα επικοινωνήσω με το e-shop για DOA.

Δημοσ.

ΚΑΙ οι δύο δίσκοι ακριβώς το ΙΔΙΟ πρόβλημα. Βρήκα και μια πολύ καλή εφαρμογή για OS X και έλεγχο δίσκων, η οποία γράφει χαρακτηριστικά μετά από έλεγχο μόλις των 10GB στην αρχή του δίσκου (είναι demo):

The seek scan test failed. The seek scan ratio RPI for the scan is abnormally high. This is typical for a unit that failed a seek scan test. If this unit passed its surface scanning tests, this implies the unit is in the process of developing mechanical problems that may lead to sudden and catastrophic failure. The seek scan ratio RPI is acceptable. This typically indicates that problems already exist with the unit, or the unit is in the process of developing problems.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια του γελοίου...

Οι δίσκοι επεστράφησαν και, αφού προηγήθηκε έλεγχος, αντικαταστάθηκαν. Το θέμα είναι πως οι καινούριοι δίσκοι που παρέλαβα έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Σε νεότερη επικοινωνία μου με το e-shop, συμπεραίνουν πως μάλλον έχει πρόβλημα η παραλαβή και μου ζήτησαν να τους επιστρέψω εκ νέου.

Οι σειριακοί των δίσκων μου είναι: NA4MHZGP, NA4MHZGR, NA4M53HL και NA4M53JL. Εάν έχετε ίδιο δίσκο με παρόμοι s/n προτείνω να του κάνετε ένα test και σε περίπτωση που σας βγάλει πρόβλημα να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή.

Δημοσ.

Μεγάλη γκαντεμιά,η φουρνιά ήταν ελαττωματική.

Αν θες κάνε και μια αναφορά στην εταιρία για να το ξερουν,να τους αποσύρουν.

Δημοσ.

Αμάν ρε Thanar, τέτοια ατυχία; :huh:

Εντάξει, είναι τρομερό σπάσιμο να σου τύχει κάτι τέτοιο.

Καλά έκανες και έγραψες τους σειριακούς αριθμούς.

Δημοσ.

Μεγάλη γκαντεμιά,η φουρνιά ήταν ελαττωματική.

Αν θες κάνε και μια αναφορά στην εταιρία για να το ξερουν,να τους αποσύρουν.

Εννοείται πως τους το προτείνω στο συνοδευτικό έγγραφο των δίσκων. Το τι θα κάνουν είναι άλλη ιστορία. Κανονικά θα έπρεπε να ενημερώσουν όσους πελάτες έχουν πάρει δίσκο από αυτή τη φουρνιά, καθώς όλοι αυτοί οι δίσκοι σε κάποια φάση θα χτυπήσουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...