Προς το περιεχόμενο

Προβλημα φορτισης ψηφιακης φωτογραφικης μηχανης Fujifilm Finepix JX350

KOBAKABG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια, κατευθειαν στο θεμα. Εχω την ψηφιακη μηχανη Fujifilm Finepix JX350.  Ειναι αυτη εδω:

http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-FinePix-JX350-Digital-Camera/dp/B004G8Q5Q0 

Η μπαταρια της ειναι αυτη εδω      http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Fuji-Fujifilm-NP-45A-NP-45-Battery-for-xp20-xp10-xp11-T300-T200-JZ500-1-/261283465208?pt=Batteries_Chargers&hash=item3cd5b547f8

Και ο φορτιστης παρομοιος μαυτον εδω    http://www.ebay.com/itm/Genuine-Fujifilm-BC-45-Charger-for-NP-45A-Battery-Z10-200fd-Z91-J120-JZ500-XP30-/170948659632

Λοιπον, πανω απο 1 χρονο την εχω και δεν ειχα κανενα προβλημα.Και χωρις πολλη χρηση γενικα.  Αλλα τους τελευταιους 2 με 3 μηνες δεν την χρησιμοποιησα καθολου και μαλλον εκανα το λαθος αποτι διαβαζω και στις οδηγιες της μηχανης, να φορτισω την μπαταρια και να μην την χρησιμοποιησω καθολου την μηχανη σχεδον και επομενως να αποφορτιστει μονη της η μπαταρια, το οποιο λεει μεσα δεν πρεπει να το κανουμε...Λεει πως πρεπει να την  χρησιμοποιησουμε μεχρι να αποφορτιστει αν σκοπευουμε να μην κανουμε χρηση της μπαταριας για μεγαλο χρονικο διαστημα και να την βγαλουμε και απτην μηχανη...Κατα ποσο ισχυει αυτο ?

Τωρα εβαλα να την φορτισω την μπαταρια και δεν αναβει το λαμπακι του φορτιστη καθολου ,δηλαδη δεν ξεκιναει καθολου η φορτιση ! ακουγεται μονο ενας ηχος αν κολλησω το αυτι μου διπλα στον φορτιστη και τιποτα...Τι λετε να φταιει ? Ο φορτιστης ή η μπαταρια ?

Μπορω να κανω κατι ή πρεπει να παρω καινουργια ? Και αν φταιει πραγματι η μπαταρια, μονο απο μια φορα ρε παιδια χαλασε επειδη εκανα αυτο που λεω πιο πανω ? Περιεργο μου φαινεται παντως...Περιμενω γνωμες και βοηθεια οποιος ειχε παρομοιο προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν έχεις ένα πολύμετρο μέτρησε τι τάση έχει η μπαταρία (αν δεν έχεις βρες κάποιον φίλο σου που μπορεί να έχει). Αν έχει πέσει πολύ κάτω από τα 3,7V (1,5V ας πούμε) ίσως να μην φορτίζει για λόγους ασφάλειας. Σε μπαταρίες Lipo αν αδειάσουν πάρα πολύ συμβαίνει αυτό. 

Τώρα αν έχει συμβεί αυτό μπορείς να κάνεις κάτι αλλά θέλει πολύ προσοχή. Μπορείς να συνδέσεις την μπαταρία σε ένα τροφοδοτικό 3volt ή 3,3Volt όχι παραπάνω και να την αφήσεις για 5 λεπτά το πολύ. Μετά την μετράς αν έχει ανέβει λίγο η τάση της και την βάζεις στο φορτιστή να δεις αν φορτίζει. Αν δεν φορτίζει επαναλαμβάνεις το ίδιο αλλά όχι πολλές φορές.

Αν ζεσταθεί σταματάς αμέσως.

Χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί οι μπαταρίες αυτές αν δεν φορτιστούν σωστά μπορεί να ανατιναχτούν.

Πριν κάνεις βέβαια όλα αυτά μέτρησε ότι ο φορτιστής έχει 3,7V και δεν έχει καεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...