georgemarios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Hello world Aγορασα προσφατα ενα Site: λαπτοπ . Έχει ενα hidden recovery partition, ωστε να μπορω να επαναφερω το μηχανημα στη κατασταση που ηταν οταν αγοραστηκε. Εχω 2 αποριες 1) Αν κανω κοψω σε 2 partition το σκληρο δισκο (ωστε να εχω λειτουργικο/προγραμματα στο ενα και data στα αλλο), αυτη η recovery λειτουργικοτητα εξακολουθει να ισχυει; Θα μπορει δηλαδη να κανει recover στο ενα partition ή θα μου πεταξει μηνυμα του στυλ "λαθος μεγεθος partition" ή δε ξερω τι αλλο; 2) Το συστημα σου δινει τη δυνατοτητα να γραψεις recovery DVDs (ή εναλλακτικα recovery usb flash). Αν αργοτερα χρειαστει να αντικαταστησω τον σκληρο (εστω πως χαλασε), θα μπορω να βαλω αλλον ιδιου ή μεγαλυτερου μεγεθους και να χρησιμοποιησω αυτα τα DVDs ωστε να εχω το συστημα οπως ηταν απο τη μαμα του; Αν βαλω SSD τι γινεται? Οι ανω αποριες ειναι κυριως θεωρητικες. Δεδομενου του bloatware που ειναι φορτωμενο το μηχανημα, στη πραξη με βλεπω να βαζω καινουργια windows και να κατεβαζω drivers απο τη σελιδα τους. Απ την αλλη, αφου υπαρχει το recovery partition, ειναι καλο να ξερω τις επιλογες μου. Ευχαριστω
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 1.Μπορεί να διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο,από την στιγμή που θα κόψεις διαμέρισμα που θα είναι μετά από το recovery δεν αλλάζει τίποτα και συνεχίζει να δουλεύει κανονικά,μήνυμα για λάθος μέγεθος δύσκολα να βγάλει,μπορεί όμως να επαναφέρει ολόκληρο τον δίσκο στην αρχική κατάσταση που σημαίνει ότι χάνεις το διαμέρισμα που έφτιαξες και ότι είχες μέσα σε αυτό. 2.Πάλι εξαρτάτε από το σε τι πρόγραμμα στηρίζεται το recovery κάποια θέλουν όπως είπες δίσκο ιδίου ή μεγαλύτερου μεγέθους άλλα μπορούν να το επαναφέρουν και σε μικρότερου μεγέθους δίσκου,το αν είναι ssd ή όχι δεν κάνει διαφορά μόνο που δύσκολα να βρεις ssd που να είναι ιδίου ή μεγαλύτερου μεγέθους...
georgemarios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Οποτε καλυτερα να πειραματιστω λιγο. Κρατω backup, τον κοβω στα 2, βαζω και κανα dummy δεδομενο στο 2ο, κανω recovery και θα ποσταρω αποτελεσματα. Ισως και αποψε αν προλαβω. Ευχαριστω για την απαντηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα