Προς το περιεχόμενο

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (remake)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Provided the 20th anniversary of Gabriel Knight is successful, would you consider remaking the rest of the series or would you rather work on a new installment?

If I could have my choice, I would do a GK4 next which would be all new. But that's really dependent on how this GK1 game does and if Activision is open to jumping to number 4.

Link.png Site: Πηγή : από indiegames.com "Jane Jensen discusses remaking classic adventure Gabriel Knight" του Κωνσταντίνου Δημόπουλου)

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To παιχνίδι ήταν από τα αγαπημένα μου και βλέποντας το trailer του remake θυμήθηκα πόσο καλό ήταν. Μακάρι να κρατήσει την ποιότητά του και η νέα έκδοση. 

Δημοσ.

Το παιχνιδι αυτό δεν εχω καταφερει ακομα να το παίξω....νομίζω ότι ήρθε η ώρα...πάει για αγορά στο ipad γιατι τα adventures εκει είναι πραγματική απόλαυση...ελπίζω να μην καθυστερήσει πολύ σε σχέση με το pc!!!!!!!!!! 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον! Είναι το μοναδικό GK που δεν έχω παίξει παρόλο που το έχω αυθεντικό! (ήταν σε πακέτα με τα άλλα δύο).

Νομίζω ότι είχα πρόβλημα παλιότερα γιατί ήταν γραμμένο για dos και win 3.1. Με τα σημερινά δεδομένα λογικά θα παίζει με κάποιον εξομοιωτή.

Δημοσ.

Το πρώτο ούτε κι εγώ δεν το είχα παίξει, το είχα δει μόνο σε playthrough στο Youtube.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν έχουν ιδέα τί εστί, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι οι δωρεάν / action τίτλοι τραβάνε την συντριπτική πλειοψηφία του νεανικού κοινού.

Ακόμα στο PC gaming forum του Insomnia πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις topic αναφορικά σε κάποιο adventure game.

Θυμάμαι πάντως ότι ήταν αρκετά δύσκολο σαν παιχνίδι.

• Moderators
Δημοσ.

Το original παιχνίδι παρά το ότι είχε δυνατή ιστορία, προσεγμένους χαρακτήρες (έστω τους 3-4 πρωταγωνιστικούς), ωραίο soundtrack και art style (με τα voice overs ακόμα και του Curry δε δηλώνω ενθουσιασμένος), είχε αρκετά από τα προβλήματα που έχουν τα 2d adventure games. Και αναφέρομαι κυρίως στο pixel hunting (για να βρεις απαραίτητα αντικείμενα προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, οι απότομοι θάνατοι (αν και όχι σε πολλές περιστάσεις) και ότι μπορούσες να φτάσεις σε αδιέξοδα (παρ' ό,τι το σχετικά ανοιχτό gameplay του στο "πρώτο τμήμα" δεν φανέρωνε κάτι τέτοιο). 

Ήταν από τα adventures που χρειάστηκα guide για να τερματίσω για τους τρεις παραπάνω λόγους. 

Το remake πάντως δείχνει να προσπαθεί να μείνει πιστό στο art style του αρχικού (κάτι με χαλάει στο μοντέλο και το animation του GK).

• Like 2
Δημοσ.

Ένα απο τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια που είχα παίξει όταν ήμουν μικρός. Αλλά όσο λάτρης και να είμαι των ρέτρο παιχνιδιών δεν νομίζω να με ενδιέφερε να παίξω το re-make. Χίλιες φορές προτιμώ να ξανα παίξω το παλιό και να ξανα ζήσω τις αναμνήσεις όταν το πρωτο έπαιξα παρά να παίζω ένα re-make το οποίο κατα πάσα πιθανότητα για να προσελκήσει νέο κόσμο θα έχουν γίνει διάφορες αλλαγές (που δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω) και να μου χαλάσει την εικόνα του παλιού καλού GK. Αν και το GK2 ήταν για εμένα πολύ καλύτερο μιας και μου άρεσαν πολύ τότε τα παιχνίδια με πραγματικούς ηθοποιούς και το GK ήταν εξίσου καλό για την εποχή του, όσο για το GK3 ας μην μιλήσω καλύτερα για το τι πατάτα ήταν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νέο trailer με gameplay:

Ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει ημ/νία κυκλοφορίας..

''Blessed Caffeine''.

Θα το εχει αυτο στην νεα ακδοση το GOG,ετσι?

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχει να κάνει με το ότι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα.

Όπως και στο To The Moon, όταν αφαιρείς από το μυαλό τα ερεθίσματα της έντονα περίτεχνης εικόνας, όπου βασίζονται λόγω τεχνολογίας τα περισσότερα νέα παιχνίδια, τότε μπορείς να εστιάσεις σε άλλα θέματα εξίσου βέβαια σημαντικά για μια ιστορία, μια ταινία, ένα παιχνίδι. Μουσική, σενάριο, συναίσθημα.

Αν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, πώς να τις προσέξεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...