Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά το Angry Greeks , το τελευταίο παιχνίδι που έκανα είμαι έτοιμος για το επόμενο.

Πολλά μου περνάνε από το μυαλό αλλά σίγουρα μια "αλλη" γνώμη μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Θέλω όποιος Gamer ,προγραμματιστής ή designer μπορεί και έχει την διάθεση να δώσει καποια καλή ιδέα για να την συζητήσουμε εδώ και να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της.

O σκοπός και οι περιορισμοί μου είναι οι παρακάτω :

• Θα έχει τα κείμενα του κυρίως στα Ελληνικά
  • To παιχνίδι θα είναι σε ActionScript 3.0 και θα τρέχει σε Browser / Android / iOS
  • Θα είναι πλατφόρμα ( Platrform @2D )
  • Θα παιζεται μόνο με mouse και δάκτυλα (χωρίς πληκτρολόγιο)
  • Να υπάρχουν έξυπνοι γρίφοι  (σε συνδιασμό με την Ελληνική γλώσσα αν χρειάζεται)
  • Να είναι εύκολα υλοποιήσιμο απο ένα ατομο ή απο μια μικρή ομάδα ανθρώπων

Οποιος έχει οποιαδήποτε γνώμη/ιδέα που νομίζει ότι είναι καλή ας την αναφέρει !

Ευχαριστώ. :lol:

Δημοσ.

Δεν είμαι προγραμματιστής αλλά πιστεύω πως ένα Action/Shooter Game θα είναι ότι πρέπει! Όχι απαραίτητα FPS.Δες για παράδειγμα το Respawnables. Κάτι τέτοιο αν μπορείτε να φτιάξετε! :)

Τώρα αν θες απαραίτητα μόνο με ποντίκι δεν ξέρω...

Δημοσ.

Προτείνω "f@ck taxes", στο φόντο φώτο στουρνάρα / αντωνάκη / αντισυνταγματολόγου που θα πηγαινοέρχονται γρήγορα, να έχει επιλογή ο χρήστης τι όπλο θα χρησιμοποιήσει (μαχαίρια, βελάκια, σφαίρες, μολώτοφ, δακρυγόνα, πέτρες, RPG, χειροβομβίδες), να παίζει κάποιο animation όταν πετυχαίνει και όταν μαζέψει αρκετούς πόντους να έχει σαν ultimate μια πυρηνική, να σκάσει στην οθόνη μεγάλο κόκκινο κουμπί "NUKE 'EM" και μετά να έχει φώτο το Κυνοβούλιο και να παίζει animation το κλασσικό μανιτάρι κτλ :P

Αν πιάσει μπορείς να αλλάξεις τις φώτο και να το πουλήσεις σε version για αμερικάνους, άγγλους κτλ! :P

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις .

Δεν είμαι προγραμματιστής αλλά πιστεύω πως ένα Action/Shooter Game θα είναι ότι πρέπει! Όχι απαραίτητα FPS.Δες για παράδειγμα το Respawnables. Κάτι τέτοιο αν μπορείτε να φτιάξετε! :)

Τώρα αν θες απαραίτητα μόνο με ποντίκι δεν ξέρω...

To είδα αλλα κατι τετοιο είναι πολυ παραπανω απο τις δυνατοτητες μου. Είναι και 3D
. Δυσκολο.

Έχεις σκεφτεί τίποτα σαν το Worms;

Ευκολο πολυ να γινει αλλα οχι πολυ προτοτυπο και δυσκολα θα προωθηθει.

Προτείνω "f@ck taxes", στο φόντο φώτο στουρνάρα / αντωνάκη / αντισυνταγματολόγου που θα πηγαινοέρχονται γρήγορα, να έχει επιλογή ο χρήστης τι όπλο θα χρησιμοποιήσει (μαχαίρια, βελάκια, σφαίρες, μολώτοφ, δακρυγόνα, πέτρες, RPG, χειροβομβίδες), να παίζει κάποιο animation όταν πετυχαίνει και όταν μαζέψει αρκετούς πόντους να έχει σαν ultimate μια πυρηνική, να σκάσει στην οθόνη μεγάλο κόκκινο κουμπί "NUKE 'EM" και μετά να έχει φώτο το Κυνοβούλιο και να παίζει animation το κλασσικό μανιτάρι κτλ :P

Αν πιάσει μπορείς να αλλάξεις τις φώτο και να το πουλήσεις σε version για αμερικάνους, άγγλους κτλ! :P

ΧΑχΑχα ! πολυ γελιο θα είχε !!!

Ενα platform game βασισμενο στην Ελληνικη μυθολογια .

Αυτό μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον γιατί θα εκμεταλλευτούμε την Ελληνικη γλωσσα .

Μπορουμε να το κανουμε με ερωτησεις και γρίφους .

εσεις τι λετε ;

Δημοσ.

platform με καλο pixel art και καποιου ειδους progression/loot η roguelike στοιχεια σε Ελληνικο setting θα ηταν κατι καλο νομιζω.. Δεν χρειαζεται να ειναι το super πρωτότυπο, αυτου του είδους τα παιχνιδια πιανουν και ειναι και της μοδας τελευταια..  

Δημοσ.

Δεν εχω να προτεινω κατι σαν story και τα λοιπα αλλα θα πω κατι σχετικο. Οτι και να φτιαξεις δεν θα τραβηξει επειδη εχει σατιρα τους πολιτικους ή ασχολειται με τη μυθολογια ή το οτιδηποτε...το θεμα ειναι να εχει ενα χαρακτηριστικο που σε τραβαει. 

Πχ στα rpg υπαρχει το level up, στα fps υπαρχει η "virtual reality", στα racing games το simulation στοιχειο. Σκεψου και βρες κατι το οποιο θα απασχολει τον παιχτη για καιρο, κατι που θα τον τραβαει. Φανταζομαι καταλαβαινεις που το παω.:)

Δημοσ.

Εχετε και οι δυο πολυ καλες και εμπεριστατωμένες αποψεις που δίνουν αληθινά εμπνευση.

κραταω μεχρι τωρα τα καλυτερα και αυτα που μπορω να υλοποιήσω :

• pixel art (τείνει να γίνει σούπερ μόδα)
  • progression/loot για το ενδιαφερον
  • "το θεμα ειναι να εχει ενα χαρακτηριστικο που σε τραβαει".

Το rpg και το roguelike πως μπορούμε να τα "παντρεψουμε" με την Ελληνική Μυθολογία σε ενα παιχνιδι με Ελληνικα χωρίς να απατουνται χιλιάδες γραμμές κωδικα ;

Θελω να πω δηλαδή πια θα ηταν η ποιο απλη και μινιμαλιστική εκδοχη τους.

Δημοσ.

Απο προγραμματισμο δεν ξερω καθολου δυστυχως, οποτε δεν γνωριζω ποιοι ειναι οι περιορισμοι σου.. Σε browser προσφατα επαιξα αυτο το παιχνιδακι και μπορω να πω μου αρεσε αρκετα http://www.rippledotzero.com/ οποτε καλο αποτελεσμα μπορεις να εχεις..

Εγω θα εβρισκα το θεμα πρωτα, πχ ενα κυνηγι μυθικου θυσαυρου στη συχρονη Ελλαδα, εχουμε τοσα μερη(βουνα, νησια, πολεις) οποτε εχεις υλικο για να εμπνευστεις σαν level design. Απο κει και περα στο gameplay εχεις παλι αρκετες επιλογες, μπορει να ειναι απλο old-school platform(δες volgarrr the viking) μπορει να ειναι roguelike σε στυλ rogue legacy με level-ups και τα σχετικα, μπορει επισης να ειναι με randomized levels σε στυλ spelunky η με loot/upgrades σε στυλ mercenary kings.. Αυτα τα παιχνιδια που ανεφερα ειναι απο τα αγαπημενα μου φετος, μπορεις να εμπνευστεις απο αυτα και να κανεις κατι αξιολογο προσαρμοσμενα στην Ελλαδα, επιλογες εχεις πολλες.

Η πιο απλη εκδοχη τους ειναι να παρεις ενα στοιχειο απο το καθενα απο τα παιχνιδια που σου ανεφερα και να εφαρμοσεις αυτο και μονο(πχ μονο randomized levels η μονο loot). Τσεκαρε τα αν δεν το εχεις κανει ηδη και θα παρεις πολλες ιδεες..

Μπορεις επισης αν δεν ειναι στις δυνατοτητες σου το concept να σχεδιασεις το παιχνιδι σε flash να βγαλεις ενα prototype και μετα να κανεις ενα kickstarter για funding, δεν χρειαζεται να εχει υψηλο στοχο ισα ισα να προσλαβεις κανα δυο freelance προγραμματιστες να σε βοηθησουν 2-3 μηνες με το level design και τα σχετικα.. Δεν ξερω ποσο εφικτα ειναι ολα αυτα απλα στο λεω..

Καλη τυχη.!

Δημοσ.

ThAnks ADHD

Μπορει να μην ξέρεις απο προγραμματισμο (καλυτερα) αλλά είσαι μέσα στα πραματα και οι προτασεις σου ανοιγουν δρόμους .

θα ρίξω μια ματιά σε αυτά που μου είπες και θα σου πω.

Δημοσ.

αφού έχεις όρεξη να ασχοληθείς,άκου τη συμβουλή μου:

φτιάξε ένα παιχνιδάκι έτσι απλό για ios και android και γραψ' το στα αγγλικά.

βάλτο σε μια μικρή τιμή π.χ. μισό ευρώ / δολλάριο ή 1.

στην Ελλάδα δυστυχώς η αγορά είναι περιορισμένη. αν όμως απευθυνθείς σε μεγαλύτερο μερίδιο,στατιστικά και η πελατεία θα ανέβει και θα βγάλεις κάποιο χαρτζηλίκι! :)

ακόμα και αν δεν πετύχει σαν το angry birds, τουλάχιστον πιστεύω υπάρχουν οι πιθανότητες να βγάλεις περισσότερα χρήματα από ότι το να κάνεις ένα game στα ελληνικά για browsers και να παίρνεις τα ποσοστά διαφημίσεων από sites.

και άμα το κάνεις κυκλοφόρησε το μόνος σου σαν indie developer,μη σε πιάσει κότσο καμιά εταιρία διανομής και σου δίνει ψίχουλα...

Εξ άλλου είμαστε και σε εποχές που καλό είναι να μαζεύουμε και ας είναι και ρώγες.

Δημοσ.

3 points με όλο τον σεβασμό:

1) Το Angry greeks δεν το λες παιχνίδι αλλά παρωδία της γνωστής κατάστασης και δεν έχει κανένα ιδιαίτερο προγραμματιστικό ενδιαφέρον.

2) Αν δεν σε εμπνέει κάτι δεν πρόκειται να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό. Οπότε όσες προτάσεις και αν πάρεις δεν θα προχωρήσεις πολύ. Ξεκίνα με μία βάση που σε προδιαθέτει να ασχοληθείς με μεράκι και όταν έχεις μια alpha έκδοση, ρίχτην εδώ για προτάσεις και σχόλια.

3) Η όλη φάση του "βλέπω τι είναι μοδάτο" για να φτιάξω ένα παιχνίδι πάνω σε αυτό, προσωπικά μου θυμίζει "ΕΑ" καταστάσεις. Me no gusta.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...