Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ της αδερφης μου,και συγκεκριμενα το ASUS EEEPC 1101HA.Το λαπτοπ ηταν απο αυτα που εδιναν δωρεαν στα παιδια της 2ας γυμνασιου,και ειχε προεγκατεστημενα μια εκδοση Linux + windows xp.Επειτα απο 3 χρονια αποφασισα να του κανω φορματ,περνωντας του τα αυθεντικα windows xp απο MSDN και τους official drivers απο το site της asus.Ολες οι εγκαταστασεις πραγματοποιηθηκαν επιτυχως.Δυστυχως ομως παρουσιαζει ενα προβλημα κατα την περιηγηση στο ιντερνετ(ειτε απο το chrome,ειτε mozilla),οπου κατα το scroll up/down κολλαει και δεν κυλαει ομαλα η σελιδα,και κατα το κλεισιμο του παραθυρου κλεινει σιγα σιγα το παραθυρο σαν καταρρακτης(δεν βρισκω αλλη λεξη να το περιγραψω)!!! Επισης παρουσιαζει προβλημα ο bsplayer με καποιους codex και δεν αναπαραγει τπτ.Κατα τα αλλα ολα λειτουργουν  αψογα(youtube Κλπ).Μεχρι να του κανω φορματ δεν παρουσιαζε κανενα απο τα παραπανω προβληματα.Τι φταιιει?Προσανατολιζομαι προς κατι με τους drivers της καρτας γραφικων,συμφωνα με αυτα που βλεπω.Περιμενω τις απαντησεις σας και συγνωμη ενα κουρασα,ευχαριστω

ΥΓ:οι θερμοκρασιες του λαπτοπ ειναι κανονικες,η υγεια του σκληρου 100%,και ο driver της καρτας γραφικων τρεχει κανονικα.Επισης εχω εγκαταστησει το microsoft ne.framework +direct x(δεν ξερω εαν παιζει ρολο αυτο).

Δημοσ.

γιατι εχει φυγει ετσι απατο το θεμα?τοσο εκτος των γνωσεων σας ειναι?(δεν το λεω ειρωνικα)

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έχουν περαστεί σωστά όλοι οι drivers;

Όταν σου κάνει τα κολλήματα που λες, δοκίμασε με task manager δίπλα ανοιχτό να δεις την χρήση της cpu.

Όσο για το BS player, δοκίμασε με mpc ή vlc.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έχουν περαστεί σωστά όλοι οι drivers;

Όταν σου κάνει τα κολλήματα που λες, δοκίμασε με task manager δίπλα ανοιχτό να δεις την χρήση της cpu.

Όσο για το BS player, δοκίμασε με mpc ή vlc.

1) Ναι ολοι εχουν περαστει σωστα,και μαλιστα απο τις διεργασιες βλεπω οτι τρεχουν.

2) Την ωρα που κανει κολληματα πραγματι παιζει πολυ ψηλα ο επεξεργαστης,αλλα και πριν το φορματ παλι επαιζε ψηλα αλλα χωρις κολληματα

3)Αυτο το προβλημα για να ειμαι ειλιρκινης δεν με πολυαπασχολει,διοτι οπως ανεφερες χρησιμοποιω το vlc.Αλλα πιστευω οτι αποτελει και αυτο μερος ενος γενικοτερου προβληματος(αν μπορω να το θεσω ετσι) που υπαρχει με τα γραφικα.

κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι στο cpu/gpu-z δεν μου αναφερει κανενα χρονισμο,ενω πριν τα ανεφερε ολα.Επιπλεον πειραξα στο chrome καποια επιλογη με το hardware acceleration παρουσιαζωντας αισθητη βελτιωση αλλα οχι ικανοποιητικη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν δεν κανω λάθος εχει 1gb ram ... μπορει να μην εχει σχέση ομως δεν θα μου φαινόταν και απίθανο να οφείλεται εκει το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αφου τα windows σε σχέση με τα linux ειναι σαφώς βαρύτερα και εχουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε ram οποτε θα γεμίζει και σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Δοκίμασε βασικα με τον firefox και internet explorer και δες αν το κανει και εκει

Δημοσ.

Αν δεν κανω λάθος εχει 1gb ram ... μπορει να μην εχει σχέση ομως δεν θα μου φαινόταν και απίθανο να οφείλεται εκει το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αφου τα windows σε σχέση με τα linux ειναι σαφώς βαρύτερα και εχουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε ram οποτε θα γεμίζει και σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Δοκίμασε βασικα με τον firefox και internet explorer και δες αν το κανει και εκει

Το αναφερω και ποιο πανω,το λαπτοπ πριν του γινει φορματ λειτουργουσε αψογα στο ιντερνετ,ανεξαρτητως της ραμ.Απο τη στιγμη που εγινε φορματ κα ιμετα ξεκινησε το προβλημα.Επιπλεον  δοκιμασα και στο mozila/ internet explorer και το παρουσιαζει επισης το προβλημα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας,

Μήπως έχει βρει κανείς τη λύση για το συγκεκριμένο θέμα...Του εγκατέστησα lubuntu και αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...