Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περα απο τα watt, μπορει να την πατησουν αυτα τα τροφοδοτικα (?) με sudden death :blink:
αν χρειαστει πολυ ξαφνικα να δωσουν ισχυ, δηλαδη απο idle -> full system load αμεσα...

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Για θυμιστε μου, τι τροφοδοτικα ειχαν ολοι οι υπολογιστες πριν εμφανιστουν οι ρουφηχτρες ρευματος καρτες γραφικων (GF 4 Ti 4600, FX5900 ultra, Ati 9800XT κτλ)?

Ω ναι, το 99,9% ειχαν no name της πλακας τροφοδοτικα με efficiency 60% και τραγικο ripple. Και ομως τα συστηματα αυτα υπαρχουν και λειτουργουν ακομη.

Δεν βρισκω το λογο σε εναν υπολογιστη που αξιζει σημερα ~50€ (Pentium 4) ή ~100€ (απλό διπυρηνο) να βαλω κατι παραπανω απο τροφοδοτικο των 15€.

Σε καινουριο συστημα φυσικα θα προτιμησω κατι επωνυμο, εστω κι αν αυτο ειναι Corsair VS350 ή κατι παρομοιο. Για παλιο απλο συστηματακι ομως ουτε καν.

PS: Α και καψιματα υπαρχουν παντου. Σημερα επεστρεψα το ΑX750 της Corsair με 7ετη εγγυηση παρακαλω... :) Και μαλιστα δεν ειχε φτασει καν στο 50% της ισχυος του ποτέ, οχι να ζοριστει κιολας...

• Like 10
Δημοσ.

Αν δε νοιαζεσαι για ενα φθηνο συστημα, ok, διευρυνοντας δε νοιαζεσαι και για ενα φθηνο τροφοδοτικο, δεκτον.
Και σιγουρα καπου θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν -με ασφαλεια- αρκει κανεις να εχει αντιληψη τι αγορασε :shifty:

Δημοσ.

Καποτε επαιρνες κουτι και τροφοδοτικο μαζι το 2000-2003 και μετα ισως με 10000-12000 δρχ κανα 30-40 ευρω. Μετα το βρηκαν αλλο κουτι αλλο τροφοδοτικο. ...

Καποτε επαιρνες κουτι και τροφοδοτικο μαζι το 2000-2003 και μετα ισως με 10000-12000 δρχ κανα 30-40 ευρω. Μετα το βρηκαν αλλο κουτι αλλο τροφοδοτικο. ...

Δημοσ.

Για θυμιστε μου, τι τροφοδοτικα ειχαν ολοι οι υπολογιστες πριν εμφανιστουν οι ρουφηχτρες ρευματος καρτες γραφικων (GF 4 Ti 4600, FX5900 ultra, Ati 9800XT κτλ)?

Ω ναι, το 99,9% ειχαν no name της πλακας τροφοδοτικα με efficiency 60% και τραγικο ripple. Και ομως τα συστηματα αυτα υπαρχουν και λειτουργουν ακομη.

Δεν βρισκω το λογο σε εναν υπολογιστη που αξιζει σημερα ~50€ (Pentium 4) ή ~100€ (απλό διπυρηνο) να βαλω κατι παραπανω απο τροφοδοτικο των 15€.

Σε καινουριο συστημα φυσικα θα προτιμησω κατι επωνυμο, εστω κι αν αυτο ειναι Corsair VS350 ή κατι παρομοιο. Για παλιο απλο συστηματακι ομως ουτε καν.

PS: Α και καψιματα υπαρχουν παντου. Σημερα επεστρεψα το ΑX750 της Corsair με 7ετη εγγυηση παρακαλω... :) Και μαλιστα δεν ειχε φτασει καν στο 50% της ισχυος του ποτέ, οχι να ζοριστει κιολας...

παντα απορουσα πως ο κοσμος καταφερνει να καιει Hardware και κυριως σκληρους δισκους,και να λεει μετα μουφα η WD Θα παρω seagate (και το αναποδο)

και τους ρωταγα παντα την ιδια ερωτηση : τι τροφοδοτικο εχεις?

και παντα επαιρνα την ιδια απαντηση : δε ξερω.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Τι να σου πω, ειχα απειρα τροφοδοτικα no name τα περασμενα χρονια (οχι στο βασικο μου PC). Κανενα δεν εσκασε οσο το ειχα.

Μου ειχαν ερθει πολλα PC για φτιαξιμο με χαλασμενο τροφοδοτικο. Σε ολα ενας ηταν κοινος παρονομαστης: 3 τονοι σκονης. Εαν ο αλλος εχει 5 χρονια να ανοιξει και να καθαρισει το PC του (ουτε καν να αφαιρεσει ψυκτρες κτλ, ενα απλο φυσηγμα σκονης του 3λεπτου) τοτε δεν φταιει το no name τροφοδοτικο ή η μητρικη του 40 ευρου που τα τιναξε, αλλα η ανεπαρκης ψυξη...

Δημοσ.

Τι να σου πω, ειχα απειρα τροφοδοτικα no name τα περασμενα χρονια (οχι στο βασικο μου PC). Κανενα δεν εσκασε οσο το ειχα.

Μου ειχαν ερθει πολλα PC για φτιαξιμο με χαλασμενο τροφοδοτικο. Σε ολα ενας ηταν κοινος παρονομαστης: 3 τονοι σκονης. Εαν ο αλλος εχει 5 χρονια να ανοιξει και να καθαρισει το PC του (ουτε καν να αφαιρεσει ψυκτρες κτλ, ενα απλο φυσηγμα σκονης του 3λεπτου) τοτε δεν φταιει το no name τροφοδοτικο ή η μητρικη του 40 ευρου που τα τιναξε, αλλα η ανεπαρκης ψυξη...

τονοι σκονης μαζευονται και στα καλα τροφοδοτικα,τα οποια επειδη δεν εχουν eff 60% δε βγαζουν τοση ζεστη ωστε να ζεσταθουν και να καουν.

Δημοσ.

άντε και καλή τύχη όσοι το πάρουν! Μην το βάλετε μόνο πάνω σε κανά σύστημα της προκοπής. 12 ευρώ κάνουν οι κύριοι πυκνωτές του APFC στα καλά PSUs :D

• Like 3
Δημοσ.

παιδιά έχω ένα παλιό home theater pc πού έχει καεί το τροφοδοτικό... 

Η motherboard είναι αυτή και το παλιό τροφοδοτικό είναι αυτό...

Αν πάρω αυτό το τροφοδοτικό από το Public θα κάνουν οι connectors και γενικά θα με καλύψει ?

Ξέρω ότι οι διαστάσεις δεν ταιριάζουν αλλά θα το βολέψω.

Δημοσ.

Αν μπορείς να το βολέψεις, λογικά θα σε καλύψει. Εδώ που τα λέμε για παλιά συστήματα αποτελεί πράγματι μια οικονομική λύση. Και να σκάσει που λέει ο λόγος, δεν θα χάσεις και τίποτα αξίας. Υποθέτω ότι ο επεξεργαστής που έχεις πάνω και η κάρτα γραφικών δεν είναι τέρατα κατανάλωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...