Προς το περιεχόμενο

Ανεμιστηρακια σε push - pull? Αirflow κουτιου?

stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω την Thermalright 120m και θελω να την κανω push pull. Στο αλλο συστημα που εχω την megahalems τα ανεμιστηρακια που της εχω βαλει ειναι τα ιδια, αλλα ετυχε. Γενικα πρεπει να ειναι με ιδια χαρακτηριστηκα τα ανεμιστηρακια σε push - pull?

Εμενα αυτη η ψυκτρα ειχε πανω της ενα ανεμιστηρακι (αυτο το εβαλα να φυσαει τον αερα πανω της) με τα εξης χαρακτηριστικα:  PWM, 600-1300rpm και βγαζει 98.9 m3/h (αν εκανα σωστα την μεθοδο των τριων, τοτε σε cfm ειναι 58.2) και το αλλο που πηρα να βαλω για να τραβαει τον αερα απο πανω της ειναι αυτο: 1200rpm και βγαζει 38cfm. Να το βαλω ή δεν θα δω διαφορα (ή θα δω διαφορα χειροτερης αποδοσης, μηπως και το πιο αργο ριχνει την αποδοση του αλλου?)

Και τωρα για το σωστο airflow του κουτιου. Το κουτι εχει ενα ανεμιστηρακι μπροστα red led coolermaster αλλα δεν ξερω τα χαρακτηριστικα του (ξερει ή μπορει να το βρει καποιος? Απο αναζητησεις στο google, δεν βρηκα κατι). Πισω για να βγαζει τον αερα εχω βαλει ενα enermax με τα εξης χαρακτηριστικα: 1500rpm και 69 cfm. Για το πλαι του κουτιου, αλλα και στο κατω μερος που εχει μια θεση, εχω παρει 2 τετοια: 1200rpm και 44 cfm (δεν μπαινει κανενα τους στην ψυκτρα, αμα υποτεθει οτι αξιζει καλυτερα ενα απο αυτα παρα το αλλο 1200 που ειπα πιο πανω οτι πηρα για 2ο στην ψυκτρα, μιας και δεν εχουν τρυπες για να πιασει το σιδερακι της ψυκτρας και να σταθουν).

Εσεις τι θα κανατε? Θα το βαζατε το nilox για pull? Θα βαζατε ολα τα ανεμιστηρακια στις θεσεις που ειπα στο κουτι? Το κουτι μου ειναι το cooler master k380.

Υγ. Η μεθοδος των τριων που λεω παραπανω εγινε ως εξης:

στο enermax ανεμιστηρακι λεει στα specs 69.15 cfm / 117.49 m3/h και αυτο της thermalright λεει μονο ποσα m3/h που ειναι 98.9. Eτσι ειπα: τα 69.15 = 117.49, x τα 98.9 και εβγαλα αυτο το 58.2 cfm που ειπα πιο πανω.

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω την Thermalright 120m και θελω να την κανω push pull. Στο αλλο συστημα που εχω την megahalems τα ανεμιστηρακια που της εχω βαλει ειναι τα ιδια, αλλα ετυχε. Γενικα πρεπει να ειναι με ιδια χαρακτηριστηκα τα ανεμιστηρακια σε push - pull?

Εμενα αυτη η ψυκτρα ειχε πανω της ενα ανεμιστηρακι (αυτο το εβαλα να φυσαει τον αερα πανω της) με τα εξης χαρακτηριστικα:  PWM, 600-1300rpm και βγαζει 98.9 m3/h (αν εκανα σωστα την μεθοδο των τριων, τοτε σε cfm ειναι 58.2) και το αλλο που πηρα να βαλω για να τραβαει τον αερα απο πανω της ειναι αυτο: 1200rpm και βγαζει 38cfm. Να το βαλω ή δεν θα δω διαφορα (ή θα δω διαφορα χειροτερης αποδοσης, μηπως και το πιο αργο ριχνει την αποδοση του αλλου?)

Και τωρα για το σωστο airflow του κουτιου. Το κουτι εχει ενα ανεμιστηρακι μπροστα red led coolermaster αλλα δεν ξερω τα χαρακτηριστικα του (ξερει ή μπορει να το βρει καποιος? Απο αναζητησεις στο google, δεν βρηκα κατι). Πισω για να βγαζει τον αερα εχω βαλει ενα enermax με τα εξης χαρακτηριστικα: 1500rpm και 69 cfm. Για το πλαι του κουτιου, αλλα και στο κατω μερος που εχει μια θεση, εχω παρει 2 τετοια: 1200rpm και 44 cfm (δεν μπαινει κανενα τους στην ψυκτρα, αμα υποτεθει οτι αξιζει καλυτερα ενα απο αυτα παρα το αλλο 1200 που ειπα πιο πανω οτι πηρα για 2ο στην ψυκτρα, μιας και δεν εχουν τρυπες για να πιασει το σιδερακι της ψυκτρας και να σταθουν).

Εσεις τι θα κανατε? Θα το βαζατε το nilox για pull? Θα βαζατε ολα τα ανεμιστηρακια στις θεσεις που ειπα στο κουτι? Το κουτι μου ειναι το cooler master k380.

Υγ. Η μεθοδος των τριων που λεω παραπανω εγινε ως εξης:

στο enermax ανεμιστηρακι λεει στα specs 69.15 cfm / 117.49 m3/h και αυτο της thermalright λεει μονο ποσα m3/h που ειναι 98.9. Eτσι ειπα: τα 69.15 = 117.49, x τα 98.9 και εβγαλα αυτο το 58.2 cfm που ειπα πιο πανω.

56.22 CFM 

το γραφει στο βιβλιαρακι που εχει στην συσκευασια της ( σελιδα 25 ).

• Like 1

Διάβασα κάπου ότι το pull ανεμιστηρακι πρέπει να είναι πάντα πιο δυνατό από το push. Ισχύει;

Ακόμα διάβασα ότι αν έχουμε ένα μόνο ανεμιστηρακι για την ψυκτρα, τότε το βάζουμε pull που είναι πιο σημαντικό. Αυτό ισχύει;

Αποστολή από το Atrix MB860 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε push-pull configuration πρεπει ειτε να εχεις τους ιδιους ανεμιστηρες, ειτε ο pull ανεμιστηρας να ειναι πιο ισχυρος

Για εναν ανεμιστηρα δεν εχει και πολυ σημασια αν ειναι τοποθετημενος για push ή pull, εκεινο που εχει σημασια ειναι να υπαρχει ισχυρος ανεμιστηρας(-ρες) στο κουτι για την εξοδο του ζεστου αερα.

Γενικα ειναι απαραιτητοι στο κουτι ενας ανεμιστηρας εισοδου και ενας ή δυο ανεμιστηρες εξοδου.

Επεξ/σία από duffyduck

Σε ξενο φορουμ διαβασα ότι ο push είναι πιο σημαντικός και έχει αποδειχθεί μέσα από τεστ που έχουν γίνει στη megahalems.

Έχω τρέξει 10λεπτό occt full load και η θερμοκρασία έφτασε 47 βαθμούς σύμφωνα με το hw monitor.

http://www.insomnia.gr/topic/499477-'>http://www.insomnia.gr/topic/499477-</a>αξιζει-η-αναβαθμιση/page-6#entry52698059 (ποστ #79)

Αποστολή από το Atrix MB860 με τη χρήση Insomnia App

Γενικοί κανόνες:

-αν είναι να βάλεις έναν, βάζεις push.

-αν βάλεις δύο και δεν είναι ίδιοι, o push ας έχει λιγότερα cfm από τον pull, αλλά ας είναι με αυξημένο pressure.

Γεια σου caution. :)

Ok στο οτι αν εχουμε εναν τον βαζουμε push. Απλα διαβασα αλλου το αντιθετο γιαυτο και ρωτησα τα παραπανω.

Στο αλλο θεμα τωρα περι pull push.

1) Τα cfm ειναι αναλογα με τις στροφες, σωστα? Δηλαδη αν ενας εχει 100cfm και ειναι στις 2000rpm το μεγιστο, εκει ειναι που δινει και τα 100?

2) Εγω εχω τις θερμοκρασιες αυτες που ειπα, με τον push να βγαζει περισσοτερα cfm (56) σε σχεση με τον pull (38). O push ομως ειναι pwm (αν εχω καταλαβει σωστα, δουλευει σε στροφες αναλογα με την θερμοκρασια του επεξεργαστη και οχι full παντα). Ειναι συνδεδεμενος στο pwm_fan της μητρικης. Ο pull ειναι συνδεδεμενος στο sys_fan1 της μητρικης. Εκεινος στην ακρη εχει 3 και οχι 4 pinακια αν το λεω σωστα. Εκει που εχει συνδεθει δινει και αυτος αναλογα τις θερμοκρασιες ή ολο στο full? 

Θα εχω καλυτερη θερμοκρασια αν αλλαξω τον push με τον pull? Xρειαζεται? Μιας και αφου ειναι pwm ο push, μπορει να δινει και λιγοτερο απο τον pull και να μην ειναι στο full περα απο καποιον περιπτωσεων, το καλοκαιρι με μεγαλυτερη θερμοκρασια περιβαλλοντος κλπ.

Οταν λες pressure?

Και κατι τελευταιο για την θερμοκρασια του επεξεργαστη. Σωστα διαβασα οτι ο fx8350, διχνει τη σωστη θερμοκρασια μετα τους 45 βαθμους στο hwmonitor? Και αν ναι, εμενα που μου εδειξε 47 μετα απο 10λεπτο full load test με το occt ειναι αληθινο? Ειναι οκ η θερμοκρασια? Μετα τους ποσους βαθμους ανησυχουμε στους fx?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...