MovingShadow Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ενα ευαίσθητο θέμα , και σας παρακαλώ να ήμαστε ψύχραιμοι.. Τελευταία , σαν φίλαθλος του Ολυμπιακου , ακούω πολλές μουρμουρες για την παρείσφρυση φασιστικών στοιχείων στην Θυρα 7. Ακούγεται για τον σύνδεσμο των Misfits , η οποίοι έχουνε πανώ με την νεκροκεφαλή των SS. Πώς κατεβαίνουν στο γήπεδο; «Θρύλος, θρησκεία, εθνικισμός και βία». Αλλιώς αυτοαποκαλούνται και «πολεμιστές της Πορφυράς Φάλαγγας». Στην αρχή δεν είχαν καμία σχέση με τη Θύρα 7, απλώς εκεί έβρισκαν καταφύγιο για να προπαγανδίσουν τα «ιδεώδη» του εθνικισμού, ρατσισμού, του φασισμού εν τέλει. Το λένε, εξάλλου: «Διεκδικούμε έναν Ολυμπιακό που τον πρώτο λόγο έχει ο σκεπτόμενος και βίαιος συνάμα ΛΑΟΣ του, καθώς και µια Ελλάδα που τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ΠΑΙΔΙΑ της. Μη µας κατηγορείτε για φασίστες!" Άλωστε ο σύνδεσμος των Misfits έχει πολύ καλές σχέσεις με τους οργανωμένους της Σερβικής Delije , η οποία στηρίζεται σε εθνικιστικά ιδεώδη , με το σύνθημα : " Cosovo is Serbia , Fuck Albania" Στον Παναθηναϊκό, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Και εκεί υπάρχουν πυρήνες Χρυσαυγιτών, αλλά και οι περισσότεροι είναι antifa. Είναι αυτοί που πλακώθηκαν με τους φασίστες οπαδούς της Λάτσιο που ήρθαν στην Αθήνα για το ματς στο ΟΑΚΑ. Οι φασίστες της Θύρας 13 είναι σταγονίδια της περίφημης οργάνωσης ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών), την οποία διέλυσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, αλλά αυτή ζωντάνεψε και βρήκε καταφύγιο στη Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία θεαματικά εκλογικά της αποτελέσματα. Σήμερα λέγεται ότι έχουνε παρεισφρύσει στους Ultras. Πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ είχε ιδρυθεί η φιλοφασιστική ΤΟΦΑ (Τρομοκρατική Οργάνωση Φιλάθλων ΑΕΚ), η οποία κατόρθωσε να ενταχθεί στην Original, γρήγορα όμως απομονώθηκε και μετονομάστηκε σε GETTO. Κατά καιρούς αναρτούν φασιστικά πανό, αλλά μέχρι στιγμής η δράση τους παραμένει περιορισμένη και ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μέτρησης της εταιρείας Marc, οι οπαδοί του Ολυμπιακού σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, του Παναθηναϊκού 7,6%, της ΑΕΚ 3,6% και του ΠΑΟΚ 10,1%. Ερευνα του καθηγητή Γιάννη Ζαϊμάκη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σε 650 οπαδούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, εκτιμά την απήχηση της Χρυσής Αυγής στους οργανωμένους οπαδούς σε ποσοστό 12%. Ακόμα και στην Κύπρο , εκεί σκοτώνονται και υπάρχει ο ΑΠΟΕΛ , που έχει σαφές ενδείξεις σύνδεσης με φασιστικές οργανώσεις. Στον Πανιώνιο : Τελικά κάτι μου λέει ότι ο φασισμός έχε απλώσει τα πλοκάμια του περισσότερο απο ότι νομίζουμε , και κρύβει παρακρατικους παντού....πρωωθούνε τον φανατισμό και τα επεισόδια , και κανεις δεν τους πιάνει , είναι ένα πολύ καλό μέρος το γήπεδο και οι σύνδεσμοι για να κάνουνε την δουλειά τους (βλ.επεισόδια) όταν οι μεγάλοι τους πούνε (όταν έχουνε να περάσουνε κάτι........) , και στρατολογούνε απο κει παιδάκια 20χρονα , που αγαπάνε την ομάδα τους.... Πηγές : 1 .Η Ακροδεξιά της εξέδρας 2. Οπαδοί ή συμμορίες; 3 .Ο φασισμός και η ιδεολογική μάχη της εξέδρας PS : μην το κλειδώσετε , έχει ψωμί , και πρέπει οι φίλαθλοι και οι οπαδοί να ενημερωθούνε.... 1
Gtr34 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Χουλιγκανισμός και φασισμός είναι ένα και το αυτό , γι αυτό μην πέφτουμε στην παγίδα να το θεωρήσουμε σαν ξεχωριστή αίτια για την βια στα γήπεδα , βια η οποία πηγάζει κυρίως από το χαμηλό επίπεδο παιδείας στην Ελλάδα, και από άλλους παράγοντες και έχει καλύψει τον αθλητισμό εδώ και πολλά χρονιά . Αλήτες πρόεδροι ομάδων που με δηλώσεις και πράξεις καλλιεργούν το μίσος απέναντι στο αντίπαλο , εμετικά πρωτοσέλιδα και άρθρα φυλλάδων , η ανυπαρξία του κράτους ,στημένα παιχνίδια , έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό για αυτή την κατάντια . 9
Lakitos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Οντας μελος σε συνδεσμο και λογω του οτι ασχολουμε με αυτα, συνυπογραφω το γεγονος οτι αρκετα μελη συνδεσμων ειναι ακροδεξιων αποψεων και οτι ο φασισμος προσπαθει ( και τα καταφερνει προφανως με επιτυχια ) να παρεισφρυσει στους συνδεσμους. Το θεμα ειναι η πλειοψηφια στο συγκεκριμενο θεμα, στον συνδεσμο που ειμαι εγω ( Παναθηναικου ), υπαρχουν 3-4 ατομα ακροδεξιων αποψεων, η πλειοψηφια αποτελει ομως αριστερα στοιχεια ( οχι απαραιτητα ακροαριστερα αν και υπαρχουν και αυτα ) και το αποτελεσμα ειναι ο συνδεσμος να μην εχει καμια κομματικη ταμπελα γιατι κανεις δεν εβαλε το κομματικο-πολιτικο πανω απο την ομαδα. Και γιατι τα εκαστοτε κεφαλια δεν αφησαν ΠΟΤΕ τα πολιτικα-κομματικα να γινουν μερος του συνδεσμου ( δεν μιλαω για συζητηση η οποια φυσικα και υπαρχει και ειναι καλοδεχουμενη οσο μενει σε ορια, αλλα να μπουν ως ταμπελα )! Επισης η αποψη μου ως το οτι μας βαζουν οι μεγαλοι να κανουμε επεισοδια κλπ. κλπ., απο την πλευρα μου θα διαφωνησω σε αυτο, ειναι διαφορετικο το "μας βαζουν να κανουμε επεισοδια" απο το "μας προκαλουν ( μεσω της αστυνομιας, δημοσιογραφων κλπ ) μιας και ξερουν οτι θα αντιδρασουμε προφανως" ωστε να γινουν τα επεισοδια. Οπως ειπα η αποψη ειναι δικη μου και βρισκομαι σε επαρχιακη πολη διχως να γνωριζω τι γινεται στην Αθηνα-Θεσσαλονικη.
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 εδω ειναι πιθηκοκεφαλοι και ασχολουνται φανατικα με ομαδες,δε θα ειναι υπερπιθηκοκεφαλοι να ειναι φασισταρια? 5
Muchacho Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Εγκυρη δημοσιογραφια,περισσοτερες μακακιες μαζεμενες δεν εχω ξαναδει. Οποιοσδηποτε αν ειχε πατησει εστω και μια φορα σε γηπεδο μεγαλης ομαδας σε θυρα οργανωμενων θα καταλαβαινε πως παιζουν ατομα απο ολες τις πλευρες.Τα μονα τους λαθη ειναι πως αν και οι 2 πλευρες το παιζουν απολιτικες πολλες φορες προσπαθουν να κανουν το κομματι τους με μια σημαια,ενα πανο κτλ ωστε να αποδειξουν και καλα πως κανουν αυτοι κανουν κουμαντο στην κερκιδα. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Το να τάσσεσαι τυφλά και φανατικά σε μία σημαία και ομάδα δεν διαφέρει από το να τάσσεσαι τυφλά σε έναν αρχηγό και μία φυλή. Η απορία μου όμως είναι γιατί όσοι έχουν πάει στρατό από δαύτους (πολιτικά φανατισμένους ή μη) και γουστάρουν ακόμα ιεραρχίες, αρχηγούς, εντολές και διαταγές/γραμμή κόμματος δεν ξαναπάνε στρατό να τα βρούνε εκεί μόνο τα ξανά-δημιουργούν στην έξω κοινωνία;
tsifotis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Σε καταλαβαινω ts Προσωπικα, ονειρευομαι εναν κοσμο που καθε χουλιγκανος θα ριχνει μπουνιες/κερματα/κροτιδες/ασβεστη/μαχαιριες/ροχαλες/νερατζια με ξυραφια/τουβλα ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ λογους. Χωρις τις απαραδεκτες πολιτικες προεκτασεις. Και για να μιλησω χωρις ειρωνια, να προσθεσω το εξης. Σταματηστε να ψαχνετε παντου "φασισμο". Ενα σημαντικο προβλημα της χωρας που δεν λυνεται με νομοσχεδιο ειναι η τραμπουκιστικη τσαμπα μαγκια. Την εφαρμοζουνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ πολιτικοι, δημοσιογραφοι, επιχειρηματιες, ψηφοφοροι, οικογενειαρχες, υπαλληλοι, νεοι, οργανωσεις, λομπιστες, συνδικαλιστες, προπονητες, αθλητες, καλλιτεχνες ΚΑΙ οπαδοι. Οταν ενα σημαντικο κομματι της κοινωνιας σταματησει να ειναι αγενης, φωνακλαδικη, φανατισμενη, χυδαια, ανασφαλης και κλακαδορισα στους λαικιστες υποκινητες που της χαιδευτει τα αυτια, τα πραγματα θα πανε πολυ καλυτερα. Ως τοτε αυτα που περιγραφονται ειναι συμπτωματα, τιποτε περισσοτερο. 5
thetruth Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 ξεχασες να αναφερεις για τους αριστερους φασιστες-χουλιγκαν.
deesnider Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 εδω ειναι πιθηκοκεφαλοι και ασχολουνται φανατικα με ομαδες, δε θα ειναι υπερπιθηκοκεφαλοι να ειναι φασισταρια? ή, με άλλα λόγια, με ...Α.Ε! Φανατίζονται, για το ποιος μεγιστάνας, θα γίνει πιο μεγιστάνας απ' όσο είναι και μετά, κάνουν τράκα τσιγάρο... ...μόνο φασισταριά; Μέχρι και πασπαρόγατο τους έχω ικανούς να υποστηριζουν... 1
παπι Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέχρι και πασπαρόγατο τους έχω ικανούς να υποστηριζουν... Τωρα που το λες.. Εχουμε καμια δηλωση του κυριου επι των τελευταιων γεγονοτων;
kage Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 με μπαλα ασχολεισαι αν βγαζεις λεφτα ή εισαι μετοχος οτι αλλο για μενα ειναι χασιμο χρονου. http://www.inout.gr/showthread.php?t=70390 http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1420:2010-10-31-12-29-01&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180 1
deesnider Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Τωρα που το λες.. Εχουμε καμια δηλωση του κυριου επι των τελευταιων γεγονοτων; Την ίδια αγωνία έχω κι εγώ, αλλά πραγματικά δεν ξέρω... ...αλήθεια, υπάρχει κανένα κολπάκι στο youtube, που να σε ειδοποιεί όταν ανεβαίνει καινούργιο βίντεο από κάποιο χρήστη; Μη μένουμε και στο σκοτάδι!
lak10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 στα γηπεδα και γενικα οπου υπαρχει οχλος θα βρεις καθε καρυδιας καρυδι. Τωρα εμενα θα μου αρεζε να παω στην θυρα 13 ωντας παναθηναικος μονο και μονο για την ατμοσφαιρα δεν αντεχω να βλεπω τον αλλο με σκαρπηνι στο γηπεδο να δινει γλωσοφλλα στην γκομενα και να βγιανουν φωτογραφιες με το Iphone
CROM271 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Κάνετε οι πιο πολλοί το εξής λάθος. Ταυτιζετε τον φασισμό με τους ακροδεξιους-εθνικιστές. Η λέξη φασισμός μπορεί να ξεκίνησε από το κίνημα του Μουσουλινι αλλά στην εποχή μας η λέξη φασισμός έχει άλλη έννοια. Φασισμός είναι οποιαδήποτε άδικη, βίαια, αντιδημοκρατική πραξη ή ιδεολογία χωρίς τους περιορισμούς της αρχικής έννοιας της λέξης. Με αλλα λόγια η κοινωνία κινδυνεύει και υποφέρει στις μέρες μας πολύ περισσότερο από τον αριστερό φασισμό και όχι από τον δεξιό. Και αυτο γιατί τα περιστατικά του αριστερού φασισμού είναι απίστευτα πιο πολλά από αυτά του ακροδεξιού. Και η κατάντια του τόπου φαίνεται από το γεγονός ότι τον αριστερό φασισμό δεν τον έχει πολεμήσει κανένας. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί που τον εξυμνούν! 3
minaras_tio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Απλα τα πραγματα: δεν φταινε οι προεδροι....αυτοι λεφτα βγαζουν. Ειναι εγκεφαλικα αναπηροι οσοι πλακωνονται για τις ομαδες και αυτοι φταινε μονο. Καλα ας μη σχολιασω τα ραντεβου που πεφτει ξυλο...μιλαμε για iq ραδικιου. Δηλαδη πως λειτουργουν; Πως λεμε εμεις οι νορμαλ τυποι "στις 7 θα παμε για καφε", αυτοι λενε "στις 7 θα παω να μαχαιρωσω"; Ζωα. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις