Προς το περιεχόμενο

best RPG ever.!.

giorgos th.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ανοίγεται τέτοια topic βρε παιδιά... :(

Μπαίνουμε σε τρυπάκια και αδικούμε παίγνια τουτέστιν :

1)Αν πω το eye of the beholder ή το dagerfall,arena,dungeon master κτλ,

θα με περιλάβει κάποιος και θα μου πει οτι με τα σημερινά standards αυτά δεν υφίστανται σαν games (άσχετα αν είχα φάει την πόρωση of the lifetime ΤΟΤΕ). :twisted:

2)Αν πω το morrowind κάποιος θα γελάσει γιατί το παράτησε απο την αρχή επειδή ήταν δυσνόητο και δύσχρηστο (άσχετα αν πιστεύω οτί δεν θα βγει πιο ρεαλιστικός κόσμος σε rpg ούτε σε 5 χρόνια). :oops:

3)Αν πω κάποιο από τα εξαίσια της Bioware (BG, Torment κτλ ΟΧΙ NEVERWINTER NIGHTS) κάποιος "σύγχρονος" θα τα έβλεπε πολύ 2D για τα γούστα του (Άσχετο αν είχαν την πιο καλοστημένη μηχανή Infinity engine στην ιστορία των rpg). :evil:

4)Αν πω τα gothic (θα γελάσετε όλοι) αλλά έχουν τον πιο ζεστό κόσμο με μοναδικούς χαρακτήρες (πολύ AI) και τεράστια αλληλεπίδραση και ΚΥΡΙΩΣ μη γραμμικότητα (στοιχείο και του morrowind σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό), άσχετα αν κάποιος πάλι το βρει πολύ action ή πολύ adventure για τα γούστα του χωρίς βάθος σε κανόνες και stats όπως στα AD&D. :shock:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ RPG ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΚΙΜΕΣ 8) !!!!

Άλλα rpg υπερέχουν στον ένα τομέα, άλλα στον άλλο.

Το ιδανικό (που δεν γίνεται ποτέ να υπάρξει) θα ήταν να συνδύαζε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από όλα.

Πανω τώρα στο φαινόμενο DIABLΟ ο epote με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Η επαγγελματική ονομασία του diablo genre είναι action rpg (δηλαδή ένα action παιχνίδι τύπου πλατφόρμας ή shootemup με πολλά στοιχεία rpg).

Πάντως μην το αφορίζουμε βρε παιδιά ειδικά το πρώτο ήταν πολύ εθιστικό :) .

Ενδιαφέρον πιστεύω θα είχε να λέγαμε ποια πάντως ήταν τα πιο εθιστικά rpg που έχουμε παίξει (αυτά δηλαδή που ασχοληθήκαμε τις περισσότερες ώρες παίξαμε ξαναπαίξαμε κτλ). Πάρτε ένα δικό μου top10

1)Dungeon Master

2)Dagerfall

3)Arena

4)Eye of the beholder

5)Might & Magic 6

6)Όλη η σειρά BG με τα expansion

7)Torment

8)Morrowind

9)Και τα δυο gothic

10)Άντε και τα Icewind Dale για τα μακελειά :D

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και για να μην ξεχνιώμαστε, υπήρχαν και τα Quest for Glory, που αν και υποτίθεται Adventure, εγώ προσωπικά το Quest for glory το 4 το θεωρώ ίσως το πιό κορυφαίο RPG που έχω παίξει :)

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν άκουσα καμία αναφορά σε FF... Το 7 παιδιά δεν άρεσε σε κανέναν εδώ περα? :P

Εκτός αυτών, χωρίς δυστιχός να έχω παίξει το BG2 (Το 1 ήταν εντελός μούφα) θα πω Fallout 1-2 και Planescape: Torment.

Όσο για το Diablo, θυμίζει πολύ τα muds (Multi-User-Dungeons) που υπήρχαν παλιότερα, με γραφικά. Ειδικά το 1ο ήταν τελείως ίδιο.

Δημοσ.

Λοιπόν, εν τάχει:

- έχω παίξει το Baldur's II, δεν μου άρεσε λόγω κανόνων AD&D, αλλά έδειχνε πολύ βαθυ και εθιστικό (για όσους τους άρεσε)

- έχω παίξει τα Diablo μέχρι αηδίας. Φανταστικά παιχνιδάκια αλλά όχι RPG. Πιο πολύ τους ταιριάζει το Action-RPG προς RPG.

- έχω παίξει το Morrowind ΛΙΓΟ και το UltimaIX ΠΟΛΥ και τα θεωρώ ότι πιο κοντιμό στην έννοια του RPG στα PC (πάντα μεταξύ αυτών που έχω δοκιμάσει και μόνο!)

Και για να μην αφήσω τον Powerfull παραπονεμένο, θεωρώ το FFVII το κορυφαίο RPG όλω των εποχών. Αυτά τα ολίγα από εμένα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντάξει,το baldurs gate II ήταν ιδιαίτερα εθιστικό κτλ,αλλά εγω ψηφίζω neverwinter nights δαγκωτό!!Όσο για το diablo lol πια!

:D :D Εκτος απο neverwinter nights,μπορώ να πω και icewind dale II...

:D

Δημοσ.

1. protimo icewind dale II... apo baldurs gate logo tis poio anoixtis istorias kai oti mporo na kanoniso apo tin arxi tous xaraktires mou...

2. chrono trigger SNES korifaio

3. skies of arcadia dreamcast korifaio...

silver kai soulbringer apo infogrames edaksei den einai kathara rpg alla einai korifaia apo story kai atmosfaira...

4. knights of the old republic xbox (bioware + lucas)

kai perimenoume tales of symphonia kai FFantasy gia gamecube pou fainodai gia korifaia paixnidia(exoun kikloforisei idi iaponia)

Δημοσ.

baldure's gate II, nwn kai icewind dale

kai afto giati einai vasismena se kanones ad&d kai d&d pou pistevw oti einai systems poly psagmena sta rpgs (an oxi ta pio psagmena)

Twra gia diablo... ligo dyskola. poly hack & slash re paidia...

Δημοσ.

Morrowind μου άρεσε πάααααααρα πολύ και έφαγα αμέτρητες ώρες αλλά΄άνοιξα όλο το χάρτη! :D

Από άλλα δεν έχω παίξει σχεδόν τίποτα γιατί και δεν είχα ποτέ κανένα RPG της προκοπής (εκτός από Ultima 8 :pagan που ήταν έπίσης τεράστιο για την εποχή του!)

Θα ήθελα να βρώ χρόνο να παίξω κανένα Icewind Dale + Baldur's Gate...

Δημοσ.
TI EINAI TO DIABLO??????????RPG DEN EINAI????

to diablo pera apo paixnidara einai mallon ena 3d isometriko gauntlet style game kai opos ta gauntlet

games eixa polla rpg stoixeia etsi kai to diablo

ksekoliste re paidia me ayto to thema....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...