4GGELOS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας. Προσφατα μετακομισε ενας φιλος μου σε απενταντι πολυκατοικια και θελω να του δωσω ιντερνετ για λιγο καιρο και ψαχνουμε να βρουμε μια καιρεα οπου να μπορει μεσα στο σπιτι του να περνει ιντερνετ απο το wifi μου. Η αποσταση ειναι περιπου στα 20-25 μετρα. Οταν ειναι στο μπαλκονι του εχει σημα απο το wifi μου στο κινιτο του αλλα μεσα στο σπιτι δεν εχει καθολου σημα. Δοκιμασαμε με μια μικρη κεραια της TPLINK μοντελο wn821-n αν θυμαμαι καλα αλλα μεσα στο σπιτι δεν ειχε σημα. Οι πολυκατοικιες ειναι απεναντι χωρις κανενα εμποδιο. Οποτε λοιπον ψαχνουμε για μια καιρεα οπου να μπορει να πιανει σημα απο το ενα στπιτι στο αλλο. Ευχαριστω εκ των προτερων.
jkoukos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχουν αναφορές ότι με αντάπτορες USB (σαν αυτόν) έχουν αξιόπιστη σύνδεση. Άλλη λύση και προτιμητέα για μένα, είναι εξωτερικό Access Point (π.χ. αυτό) στο μπαλκόνι σου να κοιτά απέναντι.
Plymouth Fury Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/488552-how-to-dd-wrt-link-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Μαλλον θα παμε σε κεραια της alfa γιατι εχω διαβασει πολυ καλα σχολια. Site: Αυτη ειναι το ιδιο καλη οσο η Alfa AWUS036H; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2013 από 4GGELOS
jkoukos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Η διαφορά τους είναι ότι η πρώτη (36Η) είναι για 11b/g (έως 54Mbps) και η δεύτερη (36NH) για 11b/g/n (έως 150Mbps). Η πρώτη έχει καλύτερη ευαισθησία στη λήψη και η δεύτερη μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής. Για τη δουλειά που τη θέλεις θα έλεγα την πρώτη.
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εκανα παραγγελια την Alfa AWUS036H απο digital shop και περιμενω. Ευχαριστω για την βοηθεια.
alexkar Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εκανα παραγγελια την Alfa AWUS036H απο digital shop και περιμενω. Ευχαριστω για την βοηθεια. Πες μας εντυπωσεις μολις δοκιμασεις!!!
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Τελικά ακύρωσα την παραγγελία γιατί άκουσα ότι το digital Shop πουλάει μουφα alfa. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος από που μπορώ να αγοράσω μια αυθεντική alfa?
firewalker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτή την κεραία στην Alpha. Σκέψου το εξής σενάριο. Δύο άτομα Α και Β προσπαθούν να συνομιλήσουν από απόσταση. Λόγο της απόστασης δεν ακούει ο ένας τον άλλον. Ο Α παίρνει έναν τηλεβόα. Ο Β τώρα τώρα ακούει τον Α, αλλά και πάλι δεν υπάρχει επικοινωνία αφού Α που έχει τον τηλεβόα δεν μπορεί να ακούσει το Β. Η λύση είναι να βάλει ο φίλος σου μία κατευθυντική κεραία. Όσο και αν σου φανεί αστείο/περίεργο έλυσα ίδιο ακριβώς θέμα με τον παρακάτω τρόπο. http://alexkaltsas.wordpress.com/2013/09/16/usb-wifi-dongle-and-tv-antenna-hack/ Δοκιμάστε κάτι σαν το παρακάτω. Και στον router και στο usb-wifi του φίλου σου. http://www.freeantennas.com/projects/template2/ 1
alexkar Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εγω βασικα δανειστικα το παρακατω και ειδα τρομερη διαφορα! http://www.skroutz.gr/s/310817/TP-LINK-TL-WN7200ND.html Με ψηνει και το παρακατω...οικονομικο ειναι τι εχω να χασω... http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612462 1
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Επιδη ο φιλος θα χρειαστει ιντερνετ για κανενα μηνα μεχρι να βαλει στο σπιτι του ιντερνετ θελουμε να βρουμε μια απλη και βολικη λυση και για τους 2. Η λυση με την κατευθυντικη κεραια θελει δουλεια. Σε περιπτωση ομως που ειχαμε usb-wifi θα το δοκιμαζαμε. Για αυτο ψαχνουμε για την αλφα μιας και εχουμε διαβασει και οι 2 οτι προκειται για μια πολυ καλη κεραια για απλη χρηση. Να σημειωσω οτι στο μπαλκονι του φιλου μου με τον note 2 πιανω 1 γραμμη κατω απο το full. Το γραφειο με το pc του βρισκετε 2 μετρα αποσταση απο το σημειο που επιανα σχεδον full σημα. Με ενα Site: τετοιο θα μπορει να συνδεθει σε εμενα ισα ισα για να τσεκαρει τα μαιλ και να βλεπει κανενα βιντεο στο youtube? 1
alexkar Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Να σημειωσω οτι στο μπαλκονι του φιλου μου με τον note 2 πιανω 1 γραμμη κατω απο το full. Το γραφειο με το pc του βρισκετε 2 μετρα αποσταση απο το σημειο που επιανα σχεδον full σημα. Με ενα Site: τετοιο θα μπορει να συνδεθει σε εμενα ισα ισα για να τσεκαρει τα μαιλ και να βλεπει κανενα βιντεο στο youtube? Εγω στην εργασια μου δανειζομαι ιντερνετ απο 2 wifi Kai τα 2 εχουν αποσταση το πολυ 10-15 μετρα πριν με το s4 ta εβλεπα οπως και με τον υπολογιστη με ασθενες σημα αλλα γυρναγε πλεον το s4 δεν τα βλεπει( Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι) αλλα ο υπολογιστης παει κομματια με την παρπανω κεραια που δανειστικα (Tplink) Τωρα τα παραπανω τα αναφερω επειδη αναφερθηκες και σε κινητα!
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εγω στην εργασια μου δανειζομαι ιντερνετ απο 2 wifi Kai τα 2 εχουν αποσταση το πολυ 10-15 μετρα πριν με το s4 ta εβλεπα οπως και με τον υπολογιστη με ασθενες σημα αλλα γυρναγε πλεον το s4 δεν τα βλεπει( Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι) αλλα ο υπολογιστης παει κομματια με την παρπανω κεραια που δανειστικα (Tplink) Τωρα τα παραπανω τα αναφερω επειδη αναφερθηκες και σε κινητα! Νομίζω πως μια Tplink σαν και αυτήν που αναφέρεις θα είναι ότι πρέπει για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Θα αγοράσω μια μέσα στην βδομάδα (μάλλον την wn722n) και θα γράψω εντυπώσεις. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Plymouth Fury Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 * Η απόσταση δεν είναι κοντά και με μηδενική οπτική επαφή προφανώς αφού θα παρεμβάλλονται παραπάνω από ένας τοίχος άρα το σενάριο είναι πολύ κακό* Με ένα USB οποιο και να είναι αυτό θα ενίσχυσης μονο την μια μεριά του υπό κακές συνθήκες link αυτό είναι λάθος* Tο "λίγο internet έτσι για το youtube" δεν είναι καθόλου λίγο το youtube έχει γίνει πλέον τέρας.* Η Alfa AWUS036H είναι η καλύτερη usb κάρτα που μπορείς να παρεις καμια σχεση με μια φτηνιάρικη TP-Link Τα Wifi link γίνονται με την "φιλοσοφία Laser" πρέπει οι 2 κατευθυντικες κεραίες να είναι σε ευθεία κεντραρισμένες με τέλεια οπτική και χωρίς το παραμικρό ενδιάμεσα. 1
4GGELOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 * Η απόσταση δεν είναι κοντά και με μηδενική οπτική επαφή προφανώς αφού θα παρεμβάλλονται παραπάνω από ένας τοίχος άρα το σενάριο είναι πολύ κακό * Με ένα USB οποιο και να είναι αυτό θα ενίσχυσης μονο την μια μεριά του υπό κακές συνθήκες link αυτό είναι λάθος * Tο "λίγο internet έτσι για το youtube" δεν είναι καθόλου λίγο το youtube έχει γίνει πλέον τέρας. * Η Alfa AWUS036H είναι η καλύτερη usb κάρτα που μπορείς να παρεις καμια σχεση με μια φτηνιάρικη TP-Link Τα Wifi link γίνονται με την "φιλοσοφία Laser" πρέπει οι 2 κατευθυντικες κεραίες να είναι σε ευθεία κεντραρισμένες με τέλεια οπτική και χωρίς το παραμικρό ενδιάμεσα. Επειδή το θέλουμε για προσωρινή χρήση δεν θέλουμε να ασχοληθούμε παραπάνω από μια usb κάρτα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ρίσκο να αγοράσω μια alfa γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι "μουφα", έτσι μένει μόνο η λύση της Tplink. ΥΓ* Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να προμηθευτώ την αυθεντική alfa ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα