SwordWielder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Γειa σας. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και σήμερα μόλις έβαλα έναν ολοκαίνουργιο samsung 840 pro 256gb. Αρχικά έκανα install τα windows, έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να εξοικονομήσω χώρο όπως γράφει και οδηγίες ένα θέμα εδώ και ο δίσκος έπαιζε και boot-αρε σφαίρα, όπως θα έπρεπε. Με το που κάνω install τους drivers τις motherboard από το dvd και κάνω restart, ξαφνικά το σύστημα κάνει πολυυυύ ώρα για να ξεκινήσει.(στο welcome screen) Επίσης δεν αναγνωρίζεται από το bios. (μετά την εγκατάσταση των drivers motherboad + ssd ) Έχω λειτουργικό και στο green disc και στον ssd και θέλω να κάνω το σύστημα να κάνει boot μόνο από τον ssd χωρίς να υπάρχει λειτουργικό στον green. Υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία για αυτό? Νόμιζα ότι μια απλή ρύθμιση στα bios θα ήταν οκ. Ευχαριστώ
spyros1981 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 δοκιμασε ενα εκ νεου φορματ και θα προτεινα να κατεβασεις τις καινουριες εκδοσεις των drivers μιας και οτι περιλαμβανεται συνηθως στα cd των μητρικων , καρτων κλπ ειναι παλιες εκδοσεις drivers σε σχεση με αυτες που κυκλοφορουν
SwordWielder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασα και νέα uptades. Τώρα θα βάλω και το νέο catalyst αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο... Πάνω που είχα βάλει και τα 1200 προγράμματα το ένα μετά το άλλο, πάλι format... Θα είναι το τελευταίο που θα δοκιμάσω. Thanks
spyros1981 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 δοκιμασε να εξετασεις τον δισκο με το hard disk sentinel . για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα ελλατωματικου κομματιου
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Για το πρώτο κομμάτι οταν βάλεις τους drivers και πριν το γυρίσεις σε AHCI στο bios τους δίσκους πρέπει να κανεις και αυτο http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html , απο εκει και πέρα για το boot που ρωτάς απλα θα μπεις στο bios και θα ορίσεις στους δίσκους να κανει boot ο sdd
TheELF Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασα και νέα uptades. Τώρα θα βάλω και το νέο catalyst αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο... Πάνω που είχα βάλει και τα 1200 προγράμματα το ένα μετά το άλλο, πάλι format... Θα είναι το τελευταίο που θα δοκιμάσω. Thanks Και αφού δουλεύανε όλα καλά και πέρασες τόσα προγράμματα ποιος ήταν ο λόγος να περάσεις driver;;;; Εκτός format μόνο αν σβήσεις τον driver που δημιούργησε το πρόβλημα,από την διαχείριση συσκευών.
SwordWielder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Για το πρώτο κομμάτι οταν βάλεις τους drivers και πριν το γυρίσεις σε AHCI στο bios τους δίσκους πρέπει να κανεις και αυτο http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html , απο εκει και πέρα για το boot που ρωτάς απλα θα μπεις στο bios και θα ορίσεις στους δίσκους να κανει boot ο sdd Ένας τύπος μου έλεγε και για κάτι διακόπτες στους σκληρούς για να τους ρυθμίσω ως "master" και "servants" αλλά υποθέτω πως είναι παλιά καραβάνα γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο με μια γρήγορη ματιά... Οκ θα μπω και στην διαδικασία του format μάλλον γιατί στο control panel δεν δείχνει τους drivers για mobo. Το καταραμένο driver που φταίει υποπτεύομαι πως είναι το τελευταίο που έβαλα για sata από το site τους.
TheELF Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ένας τύπος μου έλεγε και για κάτι διακόπτες στους σκληρούς για να τους ρυθμίσω ως "master" και "servants" αλλά υποθέτω πως είναι παλιά καραβάνα γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο με μια γρήγορη ματιά... Πολύ depeche mode ακούει ο φίλος σου μάλλον,μόνο σε ide υπήρχε αυτό και λέγονταν master και slave Οκ θα μπω και στην διαδικασία του format μάλλον γιατί στο control panel δεν δείχνει τους drivers για mobo. Το καταραμένο driver που φταίει υποπτεύομαι πως είναι το τελευταίο που έβαλα για sata από το site τους. Δεξί κλικ στο «υπολογιστής μου» ιδιότητες και στα δεξιά έχει διαχείριση συσκευών,θα σου το βγάλει εκεί αν θες ανέβασε και εικόνα. 1
SwordWielder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ωραία, έκανα format τελικά και απλά δεν έβαλα τους drivers της motherboard και όλα οκ. Μιας και είπες για την εικόνα, μου βγάζει αυτά τα περίεργα στο other devices. Ιδέα δεν έχω... Το τελικό πρόβλημα τώρα είναι ότι στα bios--> boot priority options, δεν έχει σαν επιλογή τον ssd και βλέπει μόνο τον green κ άλλα devices. Άρα κάθε φορά που ανοίγω το pc μου δίνει να επιλέξω μεταξύ των δύο λειτουργικών ssd/green disk. Αυτό προσπαθώ να βγάλω τώρα. Το intel sata controller mode είναι σε ACHI και ακολούθησα τις οδηγίες με το regedit κλπ. άρα όλα οκ από αυτό. Επίσης ο green έχει χωριστεί σε Partitions για κάποιο άγνωστο λόγο τον οποίο πρέπει να ψάξω. Τώρα με προβληματίζει που το cpu-z δείχνει τις μνήμες μου να τρέχουν περίπου 800Mhz ενώ είναι 1800 κανονικά αλλά διάβασα εδώ ότι δεν έχει σημασία για αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει κάνα πρόγραμμα για να τρέξω κάποιο test έτσι ώστε να είμαι σίγουρος?
WalkerSW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Κουλουβάχατα τα έχεις κανει βασικά... Πρώτον και κυριότερο βεβαιώσου... Οτι ο Ssd ειναι συνδεδεμένος στον Main controller της intel και οχι σε κανένα δευτερεύον όπως marvel κτλ. Δεύτερον σε κόβω να φόρμαρεις πάλι... Πριν κανείς εγκατάσταση στον Ssd έπρεπε να αποσυνδεσεις τον πράσινο ... Τώρα έχει δημιουργηθεί το mbr στον πράσινο με αποτέλεσμα ο sdd να μην μπορεί να μπουταρει αυτόνομα. Τα partition που βλέπεις στον πράσινο ειναι τομείς συστήματος που δημιουργούν αυτόματα τα windows κατα την εγκατάσταση. Μην τα πειραξεις. Κανονικά έπρεπε να ειναι κρυφά .. Απλα με την εγκατάσταση του δεύτερου λειτουργικού εμφανιστηκαν . Όταν το CPUΖ λέει 800 εσυ θα υπολογίζεις 2Χ800 1600 .. 1
SwordWielder Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Κουλουβάχατα τα έχεις κανει βασικά... Πρώτον και κυριότερο βεβαιώσου... Οτι ο Ssd ειναι συνδεδεμένος στον Main controller της intel και οχι σε κανένα δευτερεύον όπως marvel κτλ. Όχι σ'αυτό νομίζω είμαστε εντάξει. controlled by intel x79 6Gb/s λέει. Τα marvell είναι πιο κάτω. Θένκς για τα υπόλοιπα και μάλλον θα ξανακάνω format. Το γαμώτο είναι ότι θέλω windows 8.1 αλλά περιμένω και το release για να είναι όλα οκ, οπότε δεν γλιτώνω το σβήσε γράψε μου φαίνεται...
rfc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 τι θεμα του mbr φτιαχνεται με bcedit και diskpart αλλα θελει μια διαδικασια
SwordWielder Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 τι θεμα του mbr φτιαχνεται με bcedit και diskpart αλλα θελει μια διαδικασια Ευχαριστώ για το response,αλλά...δεν κατάλαβα τίποτα Έκανα format βγάζοντας τον green και όλα οκ. Τα μόνα μου προβλήματα τώρα είναι: 1) ότι δεν μπορώ να καθαρίσω τα windows files από τον παλιό δίσκο. 2) ότι μου φαίνεται σαν να έχω χάσει κάποια gb γιατί διαγράφω αρχεία αλλά δεν ελευθερώνεται όση χωρητικότητα θα έπρεπε.( Έκανα delete και ένα partition.) 3) (ασχετο) Ότι η ram μου τρέχει όντως στα 1600 κοιτώντας τα bios αλλά είναι 1866 κανονικά. Δεν θα έπρεπε να τρέχει τόσο? Αν χρειάζεστε, ποστάρω τα πάντα από pics και λοιπά. Απλά πείτε μου τι να τρέξω.
rfc Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 ελα φιλος καλημερα. 1) βαλε το δισκο πανω και απλα καντου φορματ 2) εδω σε εχω χασει εντελως λεμε.... 3) πρεπει να μπεις στο bios και ειτε να καρφωσεις καποιο XMP profile (αν εχεις), ειτε να βαλεις το 1866 και την ταση 1,65 χειροκινητα. 1
nickelodeon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται 1. Όταν θέλουμε να ξαναπεράσουμε λειτουργικό σύστημα σε δίσκο που πριν είχε άλλο λειτουργικό σύστημα, πρώτα διαγράφουμε όλα τα παρτίσιον, μετά τα αναδημιουργούμε, μετά κάνουμε format και προχωράμε στην εγκατάσταση λειτουργικού. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσουμε πιθανούς bootloaders που έχουν ξεμείνει και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. 2. Κάθε μητρική έχει 4-8 θήρες SATA, επειδή δεν ξέρουμε τι πιθανούς "αυτοματισμούς" μπορεί να έχει η μητρική μας στην αναζήτηση λειτουργικών συστημάτων στον υπολογιστή μας καλό είναι το δίσκο με το λειτουργικό που θέλουμε να μπουτάρει να τον έχουμε συνδεμένο στην θύρα 1. Στο manual της μητρικής θα βρούμε πώς πάει η αρίθμηση αλλά σχεδόν πάντα είναι γραμμένα τα νούμερα και πάνω στην μητρική. 3. Μπορεί η μητρική μας να έχει extre SATA controler άλλου κατασκευαστή, δηλαδή να έχει τέσσερις θύρες SATA "μανίσιες" και 4 σε SATA controle της VIA. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ EXTRE SATA controlers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα