Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα φιλοι μου ελπιζω να μου δωσετε τα φωτα σας σε ενα θεματακι που εχω κολησει.

εχω ενα βιντεακι το οποιο ειναι σε μορφη mkv με ενσωματομενους υποτιτλους σε ιαπωνικα και ελληνικα.θελω να κανω εξαγωγη τους ελληνικους υποτιτλους σε μορφη srt και μετα να τους ενσωματωσω μονιμα στο αρχειο του βιντεο.δοκιμασα το mkvmerge αλλα δεν εβγαλα ακρη...υπαρχει καποια λυση???

Δημοσ.

Στον φάκελο που έχει εγκατασταθεί το mkvmerge, υπάρχουν και μερικά ακόμη αρχεία .exe. Ένα από αυτά είναι το mkvextract.exe, που μπορείς να το τρέξεις από γραμμή εντολών για να κάνεις αυτό που θέλεις. Δες παραδείγματα εδώ: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/doc/mkvextract.html

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα προγράμματα γραμμής εντολών και θέλεις γραφικό περιβάλλον, δες το MKVExtractGUI-2

Δημοσ.

Διαβάζοντας το θέμα, έβαλα την τελευταία έκδοση του MKVExtractGUI2 και το antivirus (AVG free) διαμαρτυρήθηκε για ιό μόλις έτρεξα το πρόγραμμα. Γιατί άραγε; Το κατέβασα από εδώ. Με την προηγούμενη έκδοση (2.2.2.7) όλα καλά.

EDIT: Τώρα που ξαναδοκίμασα την έκδοση 2.2.2.8 το AVG δεν διαμαρτυρήθηκε... οπότε άκυρο το προηγούμενο σχόλιο. Ποιος ξέρει τι έγινε.

Δημοσ.

μολις χρησιμοποιησα το MKVExtractGUI2 τσεκαρα τον υποτιτλο που ηθελα εκανα extract μου εμφανησε ενα αρχειο txt το οποιο μεσα ελεγε Error: Unrecognized command line option ''. :(

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

τελικα το καταφερα :)

και τωρα θελω την μονιμη ενσωματωση του στο βιντεο ...δηλ με το που θα ξεκιναει να παιζει με αυτο το srt

Δημοσ.

και τωρα θελω την μονιμη ενσωματωση του στο βιντεο ...δηλ με το που θα ξεκιναει να παιζει με αυτο το srt

Το πρόβλημα με το αρχικό MKV ποιο ήταν; Κατά την αναπαραγωγή δεν έπαιζαν κατευθείαν οι ελληνικοί υπότιτλοι, αλλά οι γιαπωνέζικοι και έπρεπε να το γυρίσεις χειροκίνητα σε ελληνικούς; Αυτό προσπαθείς να διορθώσεις;

Δημοσ.

Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η φασαρία τότε. Μπορούσες απλά να ανοίξεις το MKV σου στο mkvmerge GUI, να αποεπιλέξεις τη δέσμη υποτίτλων για τα γιαπωνέζικα και να σώσεις σε νέο MKV.

Δημοσ.

γινοταν και αυτο!!!!!! :confused:  ε οταν δεν ξερεις αυτα τραβας.δεν πειραζει παντως θα το ξερω απο εδω και περα.γενικα ομως αν εχω ξεχωριστους υποτιτλους και θελω να τους κανω μονιμα ενσωματωμενους σε μια ταινια mκv με ποιο προγραμμα τo κανω?

Δημοσ.

Το θέμα με τα anime είναι ότι οι funsubbers δημιουργούν τους υπότιτλους με το aegisub συνήθως και οι υπότιτλοι είναι σε ass ή vobsub. Ίσως κάτι τέτοιο να γινόταν με το anime σου γι αυτό και το txt αρχείο δεν βγήκε σωστό.

Για να προσθέσεις υπότιτλους γίνεται όπως έβγαλες τους Ιαπωνέζικους αλλά... αντίστροφα. Δηλαδή αφού φορτώσεις τους υπότιτλους θα σύρεις μέσα στο παράθυρο τους υπότιτλους, θα επιλέξεις το subitle stream και στην καρτέλα format  και θα σώσεις.

Δημοσ.

Γινεται αν καποια ταινια εχει ενσωματωμενους υποτιτλους στα γιαπωνεζικα π.χ. να τους αφαιρεσουμε τελειως ?

Δημοσ.

Αν είναι καμμένοι πάνω στην εικόνα και όχι ξεχωριστή ροή όπως στα mkv,τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κάτι τέτοιο.

http://www.insomnia.gr/wiki/_/video/virtualdub-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-hardsubbed-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%AE-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CE%BD-r131

(δηλαδή καλύτερα να την ξανά βρεις την ταινία χωρίς υπότιτλους)

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά έμπλεξες κι εσύ με την τελευταία μόδα των webrip από Κορέα (και όχι από Κίνα) με τους τεράστιους Κορεάτικους υπότιτλους που πιάνουν σχεδόν τα 2/3 του κάτω μισού της εικόνας (Elysium, We are the millers, Kick Ass 2 κτλ).

Π.Χ.

elysiuxex.jpg

Αν μιλάς για κάτι τέτοιο καλύτερα να περιμένεις να βγεί η ταινία κανονικά.

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι είπε ο elf γιατί απ' ότι έχω δει μέχρι τώρα σε όλες τις ταινίες με Κορεάτικους/Κινέζικους υπότιτλους αυτοί είναι μόνιμοι πάνω στην εικόνα και το να θολώσεις το σημείο εκείνο απαιτεί επανακωδικοποίηση σε όλη την ταινία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...