Προς το περιεχόμενο

awesome tiling window manager

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον awesome υπάρχει ένα bug που επηρεάζει τα non english keyboard layouts. Όποιος δεν βαριέται ας ρίξει ένα vote.

https://awesome.naquadah.org/bugs/index.php?do=details&task_id=982&project=1&order=votes&sort=desc

κατι δεν παει καλα με το ssl του παραπανω link.

firefox και chromium γκρινιαξαν εντονα

Δημοσ.

Σχετικά με το bug που ανέφερα, το εξής workaround φαίνεται να δουλεύει

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=50611#c6

Δεν ήξερα ότι έφτασε μέχρι εδώ η πρόταση μου. Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι awesome users.

Ναι, και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, το workaround που αναφέρω πιο πάνω μου το πρότεινε ο shadow_1986 με pm.

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις εγκατέστησα τον awesome σε debian αλλά δεν μπορώ να δω εικονίδια απο τα folders που έχω στο desktop. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή απλά δεν υποστηρίζεται τέτοια δυνατότητα? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καθότι noobας στον awesome, δεν ξέρω να σου απαντήσω στα σίγουρα. Νομίζω ότι δεν γίνεται αλλά ίσως πάλι να υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνεις. Εν γένει πάντως στους tiling windows managers δεν έχει και πολύ νόημα αυτό που ζητάς. Η λογική τους είναι:

α) να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο και όχι το ποντίκι (μεγαλύτερη ταχύτητα).

β) οι εφαρμογές σου να χρησιμοποιούν όλη την οθόνη σου (ελαχιστοποίηση χαμένου χώρου στην οθόνη + (εξαιρετικά) μεγαλύτερη ταχύτητα στην αλλαγή layout).

Άμεση συνέπεια του Β είναι ότι δεν βλέπεις και πολύ συχνά την "επιφάνεια εργασίας" ;)

@mandos

Μετά από κανά δύο εβδομάδες με awesome δηλώνω πολύ ευχαριστημένος. Είναι ο δεύτερος tiling WM που χρησιμοποιώ (ο πρώτος ήταν το Qtile) και νομίζω ότι θα μείνω για πολύ καιρό εδώ. Προσωπικά οι απαιτήσεις μου είναι πολύ minimal, αλλά τον βρήκα και αρκετά απλό στο σετάρισμα. Το ότι είχα ήδη εμπειρία από άλλον WM σίγουρα βοήθησε στην γρήγορη εξοικείωση.

Αυτό είναι το rc.lua μου. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά τα περισσότερα είναι τα defaults που είχε. Αν το ανοίξεις με vim θα δεις ότι είναι πολύ συμμαζεμενο. Λίγα πράγματα μόνο έχω πειράξει, πχ ποιες εφαρμογες ανοίγουν στην αρχή, τα ονόματα των workspaces (tags ονομάζονται στην ορολογία του awesome), απενεργοποίησα μερικά keybindings που μου τη σπάγανε και μείωσα των αριθμό των layouts (πρακτικά χρησιμοποιώ μόνο το fullscreen και το stack).

Αν θες να τον δοκιμάσεις και θες σε κάτι βοήθεια πες.

ps. Tiling window manager σημαίνει ότι ξέρεις τυφλό και λίγο vim :P

• 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...