ntemos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας σχετικά με την εγκατάσταση του OS Χ στον καινούργιο SSD που μόλις παρέλαβα. Πήρα τον OCZ Vertex 450 128 και τον παλιό μου σκληρό με data doubler θα τον αφήσω μέσα σαν δεύτερο για αποθήκευση αρχείων. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν: - όταν λέμε clean installation εννοούμε πως ο υπολογιστής μετά από την εγκατάσταση θα έχει μόνο το λειτουργικό στον SSD? Η εγκατάστασή του λειτουργικού θα γίνει από usb. - εάν στο ξεκίνημα του υπολογιστή, επιλέξω να bootάρω από τον σκληρό στον οποίος είχα και έχει εγκατεστημένα λειτουργικό, προγράμματα και αποθηκευμένα αρχεία, τότε το σύστημα δε θα ξεκινήσει κανονικά και όπως πριν, αφού έχει εγκατεστημένο το OSX? - εφόσον επιλέξω να bootάρω από τον SSD στον οποίο και έχω εγκαταστήσει το λειτουργικό μόνο, μετά μπορώ να μεταφέρω με το Time Machine μόνο τα εγκατεστημένα προγράμματα στον SSD έτσι ώστε να μείνουν στον παλιό σκληρό μου τα δεδομένα και μόνο ή πρέπει να κάνω εκ νέου εγκατάσταση ένα ένα τα προγράμματα??? Μήπως υπάρχει άλλη επιλογή που προτείνετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας σχετικά με την εγκατάσταση του OS Χ στον καινούργιο SSD που μόλις παρέλαβα. Πήρα τον OCZ Vertex 450 128 και τον παλιό μου σκληρό με data doubler θα τον αφήσω μέσα σαν δεύτερο για αποθήκευση αρχείων. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν: - όταν λέμε clean installation εννοούμε πως ο υπολογιστής μετά από την εγκατάσταση θα έχει μόνο το λειτουργικό στον SSD? Η εγκατάστασή του λειτουργικού θα γίνει από usb. - εάν στο ξεκίνημα του υπολογιστή, επιλέξω να bootάρω από τον σκληρό στον οποίος είχα και έχει εγκατεστημένα λειτουργικό, προγράμματα και αποθηκευμένα αρχεία, τότε το σύστημα δε θα ξεκινήσει κανονικά και όπως πριν, αφού έχει εγκατεστημένο το OSX? - εφόσον επιλέξω να bootάρω από τον SSD στον οποίο και έχω εγκαταστήσει το λειτουργικό μόνο, μετά μπορώ να μεταφέρω με το Time Machine μόνο τα εγκατεστημένα προγράμματα στον SSD έτσι ώστε να μείνουν στον παλιό σκληρό μου τα δεδομένα και μόνο ή πρέπει να κάνω εκ νέου εγκατάσταση ένα ένα τα προγράμματα??? Μήπως υπάρχει άλλη επιλογή που προτείνετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια. Εφόσον εγκαταστήσεις το λειτουργικό στον ssd θα σου δωθεί η επιλογή να κάνεις migration τα όποια στοιχεία θέλεις απο τον παλιο σκληρό που είναι στο doubler. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntemos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδή atheate θα μπορέσω μετά να περάσω στον ssd μόνο τα προγράμματα και όχι data για παράδειγμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδή atheate θα μπορέσω μετά να περάσω στον ssd μόνο τα προγράμματα και όχι data για παράδειγμα? ναι αν τικαρεις μόνο τα applications στο migration assistant. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Έχοντας και τους δύο σκληρούς πάνω, τον παλιό που τρέχει το MacOSX και το SSD, μπορείς πολύ απλά να φορμάρεις τον SSD ως extended journaling και στη συνέχεια να ξεκινήσεις το MacOSX recovery. Από εκεί απλά πας στο disk utility->restore και επιλέγεις ως source το partition του παλιού δίσκου και ως destination το καινούριο partition του SSD που δημιούργησες πριν. Τέλος, κάνεις restore και όταν τελειώσει, restart και επιλέγεις τον SSD για boot και μετά μέσα από το MacOSX επιλέγεις ως startup disk τον SSD και erase τον παλιό δίσκο. Έτοιμος και χωρίς να χρειαστείς κανένα επιπλέον utility, παρά μόνο το diskutility! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntemos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 <p>Έχοντας και τους δύο σκληρούς πάνω, τον παλιό που τρέχει το MacOSX και το SSD, μπορείς πολύ απλά να φορμάρεις τον SSD ως extended journaling και στη συνέχεια να ξεκινήσεις το MacOSX recovery. Από εκεί απλά πας στο disk utility->restore και επιλέγεις ως source το partition του παλιού δίσκου και ως destination το καινούριο partition του SSD που δημιούργησες πριν. Τέλος, κάνεις restore και όταν τελειώσει, restart και επιλέγεις τον SSD για boot και μετά μέσα από το MacOSX επιλέγεις ως startup disk τον SSD και erase τον παλιό δίσκο.</p> <p> </p> <p>Έτοιμος και χωρίς να χρειαστείς κανένα επιπλέον utility, παρά μόνο το diskutility!</p> Ευχαριστώ. Είσαι πολύ κατατοπιστικός. Sent from my iPhone using Insomnia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα