snakes Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα στο αγαπητό forum,Ένας φίλος πρόκειται να αγοράσει ένα smartphone και είναι ανάμεσα στο galaxy s4 και στο iphone 4s. Θα μπορούσατε να αναφέρεται τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε τηλεφώνου ώστε να προβεί στην αντίστοιχη αγορά και ποιο από τα δύο θεωρείται αντάξιο στα χρήματά του βάση των δυνατοτήτων που διαθέτει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
MavroManitari Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Η φάση είναι "χμμμ περσινή Ferrari ή Lambo?" Ουσιαστικές διαφορές δεν θα δει από θέμα αποδώσεων σε καθημερινή χρήση. Τώρα το θέμα είναι προσωπικής άποψης. Το iPhone είναι πολύ κομψότερο ομολογουμένος ενώ το Galaxy μπορεί να είναι παντόφλα μεν, με μεγαλύτερη οθόνη δε. Εδω πέρα δεν πρόκειται να βρεις άκρη καθώς πολυ φοβάμαι οτι θα ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ fanboys και η άποψη που θα βγει θα είναι πολύ απλά μια δημοσκόπιση προς το ποιο οικοσύστημα τείνουν τα μέλη του insomnia. Οπότε καταλλήγω στο να πάει το παιδί σε ένα μαγαζί που μπορεί να πιάσει δείγματα και των δύο και να τα δοκιμάσει. Καλύτερος κριτής θα είναι το ένστικτό του και ας είναι άσχετος τεχολογικά.
iMarilina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Τώρα θα σου μαζευτούν όλοι από κάτω να κράζουν το μεν και το δε. Το 4s είναι ελαφρώς (ΕΛΑΦΡΩΣ) πιο παλιό από το S4, τώρα από κει και πέρα δε θα κάτσω να αναλύσω specs γιατί αυτά τα έχουμε πει χίλιες φορές, δυνατότερο hardware το 4s, αλλά στάνταρ καλύτερο δέσιμο το iOS με το iPhone, γιατί είναι οικοσύστημα, ενώ το android πετιέται μέσα σε όλα τα κινητά και χρειάζεται περισσότερα resources κλπ ενώ το iPhone δουλεύει απροβλημάτιστα έστω και με λιγότερους πυρήνες και ραμ. Προσωπικά θα πρότεινα να πάει σε 5άρι όχι σε 4s. Από κει και πέρα, παίζει βασικό ρόλο η επιλογή λογισμικού όχι hardware. Θέλει iOS ή θέλει Android. Εκεί είναι το ερώτημα.
disqualified Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 εγω παντως που εχω πιασει καποια S4 σε εκθεσεις και δεν μου ετυχε μονο σε ενα, τα βρηκα πολυ buggy, προσωπικα πιστευω πως ειναι η απογοητευση της χρονιας οσων αφορα τις android ναυαρχιδες
Fronimitis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Φυσικα και θα παρει το samsung. Δεν υπαρχει καν συγκριση αφου μιλαμε για ενα κινητο 3 ετων με ενα 6 μηνων. Βεβαια για πολυ απλη χρηση ισως ειναι υπερβολη να εχεις 5" κινητο,αλλα αυτο ειναι κατι που θα το κρινει ο φιλος σου. Κατα τα αλλα η καλυτερη οθονη full hd,οι καρτες sd,η καλυτερη καμερα και τα 2 χρονια εγγυηση δε νομιζω οτι αφηνουν το παλιο(αλλα συμπαθητικο) iphone να σταθει διπλα του. Οσο για lags που διαβαζω ειμαι κατοχος s4 και οντως με την στοκ ρομ εχει κατι λιγα αλλα οχι στον βαθμο που εχουν τα εκθεσειακα στα μαγαζια. Αλλωστε σε ενα μηνα θα βγει η 4.3 και θα λυθουν αυτα.Ηδη που την δοκιμασα λιγο το κινητο ρολλαρει παρα πολυ καλυτερα.
iMarilina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Φυσικα και θα παρει το samsung. Δεν υπαρχει καν συγκριση αφου μιλαμε για ενα κινητο 3 ετων με ενα 6 μηνων. Βεβαια για πολυ απλη χρηση ισως ειναι υπερβολη να εχεις 5" κινητο,αλλα αυτο ειναι κατι που θα το κρινει ο φιλος σου. Κατα τα αλλα η καλυτερη οθονη full hd,οι καρτες sd,η καλυτερη καμερα και τα 2 χρονια εγγυηση δε νομιζω οτι αφηνουν το παλιο(αλλα συμπαθητικο) iphone να σταθει διπλα του. Οσο για lags που διαβαζω ειμαι κατοχος s4 και οντως με την στοκ ρομ εχει κατι λιγα αλλα οχι στον βαθμο που εχουν τα εκθεσειακα στα μαγαζια. Αλλωστε σε ενα μηνα θα βγει η 4.3 και θα λυθουν αυτα.Ηδη που την δοκιμασα λιγο το κινητο ρολλαρει παρα πολυ καλυτερα. Σύμφωνοι με μια διόρθωση: από το 2011 το Σεπτέβρη / Οκτώβρη ως το 2013 είναι 2 χρόνια όχι ένας Οσο για την παραδοχή ότι έχει κάτι λίγα lags με τη στοκ ρομ δε θα πολυσχολιάσω, απλά θα χαμογελάσω σκεφτόμενη όλους αυτούς οι οποίοι κράζουν τα iphone επειδή "πρεπει" να γίνουν jailbreak και μετά πάνε και βάζουν custom για να αποφύγουν lags κλπ, πράγμα που το iphone ποτέ δεν είχε (κι ούτε θα έχει) με τη δική του "στοκ". 1
kataramenos32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα στο αγαπητό forum, Ένας φίλος πρόκειται να αγοράσει ένα smartphone και είναι ανάμεσα στο galaxy s4 και στο iphone 4s. Θα μπορούσατε να αναφέρεται τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε τηλεφώνου ώστε να προβεί στην αντίστοιχη αγορά και ποιο από τα δύο θεωρείται αντάξιο στα χρήματά του βάση των δυνατοτήτων που διαθέτει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν ειναι να επιλεξει μεταξυ S4 και Iphone 5 τοτε υπαρχει θεμα συζητησης.Εφοσον λες για 4s και S4 πας για το S4 χωρις συζητηση 1
snakes Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Αν ειναι να επιλεξει μεταξυ S4 και Iphone 5 τοτε υπαρχει θεμα συζητησης.Εφοσον λες για 4s και S4 πας για το S4 χωρις συζητηση Λογικό αυτό που λες αφού το 5αρι είναι πιο κοντά στο s4 σε σχέση με το 4s όμως η διαφορά μεταξύ τους όσο αφορά τον οικονομικό τομέα είναι μεγαλύτερη απ' ότι του s4 με το 4s
Moderators stormrain Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μεγαλη οθόνη vs οχι μεγαλη οθονη. Παρε το S4 απο μένα. Το browsing ειναι απολαυση σε μεγαλη οθονη. Και δεν ασχολήθηκα καν με specs, χρονολογιες κλπ ε
Fronimitis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Σύμφωνοι με μια διόρθωση: από το 2011 το Σεπτέβρη / Οκτώβρη ως το 2013 είναι 2 χρόνια όχι ένας Οσο για την παραδοχή ότι έχει κάτι λίγα lags με τη στοκ ρομ δε θα πολυσχολιάσω, απλά θα χαμογελάσω σκεφτόμενη όλους αυτούς οι οποίοι κράζουν τα iphone επειδή "πρεπει" να γίνουν jailbreak και μετά πάνε και βάζουν custom για να αποφύγουν lags κλπ, πράγμα που το iphone ποτέ δεν είχε (κι ούτε θα έχει) με τη δική του "στοκ". Ναι εχεις δικιο ειναι 2 χρονων κινητο κι οχι 3.Συγνωμη. Μα βρε Μαριλινα το iphone εχει ενα κλειστο λειτουργικο που φτιαχτηκε για 2-3 συσκευες.Φυσικο δεν ειναι; Χωρις jb ομως το λες εσυ smartphone ομως; Στο παρελθον ειχα iphone(στο iphone hellas εγραφα σαν panosfx αν με θυμασαι) και με jb που σταματαει να ειναι τοσο "κλειστο" το λειτουργικο αλλαζουν τα πραγματα.
kataramenos32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λογικό αυτό που λες αφού το 5αρι είναι πιο κοντά στο s4 σε σχέση με το 4s όμως η διαφορά μεταξύ τους όσο αφορά τον οικονομικό τομέα είναι μεγαλύτερη απ' ότι του s4 με το 4s Ναι αλλα για να κανεις αναφορα στο S4 στον τιτλο αρα διαθετεις μπατζετ που να το καλυπτει οποτε... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2013 από kataramenos32
Ntinaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μεγαλη οθόνη vs οχι μεγαλη οθονη. Παρε το S4 απο μένα. Το browsing ειναι απολαυση σε μεγαλη οθονη. Και δεν ασχολήθηκα καν με specs, χρονολογιες κλπ ε αυτο ειναι και το μεγαλυτερο πλεονεκτημα μετα την ηλικια του κινητου
iMarilina Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Σύμφωνοι με μια διόρθωση: από το 2011 το Σεπτέβρη / Οκτώβρη ως το 2013 είναι 2 χρόνια όχι ένας Οσο για την παραδοχή ότι έχει κάτι λίγα lags με τη στοκ ρομ δε θα πολυσχολιάσω, απλά θα χαμογελάσω σκεφτόμενη όλους αυτούς οι οποίοι κράζουν τα iphone επειδή "πρεπει" να γίνουν jailbreak και μετά πάνε και βάζουν custom για να αποφύγουν lags κλπ, πράγμα που το iphone ποτέ δεν είχε (κι ούτε θα έχει) με τη δική του "στοκ". Ναι εχεις δικιο ειναι 2 χρονων κινητο κι οχι 3.Συγνωμη.Μα βρε Μαριλινα το iphone εχει ενα κλειστο λειτουργικο που φτιαχτηκε για 2-3 συσκευες.Φυσικο δεν ειναι; Χωρις jb ομως το λες εσυ smartphone ομως; Στο παρελθον ειχα iphone(στο iphone hellas εγραφα σαν panosfx αν με θυμασαι) και με jb που σταματαει να ειναι τοσο "κλειστο" το λειτουργικο αλλαζουν τα πραγματα. Ναι βέβαια σε θυμάμαι. Αλλά το οτι ειναι κλειστό λειτουργικό κατ'αρχάς το καθιστά καλύτερο γιατί δενει πολύ καλύτερα με το hardware το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για να ταιριάζει και να γίνεται η καλύτερη δυνατή δουλειά. Όσο για το θέμα του αν ειναι smartphone χωρίς το jailbreak, την απάντηση νομίζω την ξέρεις. Ναι ειναι μια χαρά. Μπορεί να έχει περιορισμούς σε κάποια πράγματα αλλά μια χαρά μπορείς να κάνεις τα περισσότερα από αυτά που θες και να εισαι μια χαρά καλυμμένος (μη μου αναφέρεις πάλι σε παρακαλώ τις γνωστές καραμέλες για bluetooth, flash και ραδιόφωνο). Προσωπικά προτιμώ το jailbreak αλλά επειδή έχω μείνει και 2-3 μήνες άνευ λόγω αλλαγής συσκευής και δεν υπήρχε τζειλμπρεικ εκείνο το διάστημα, παρ'όλο που μου λείπανε κάτι διάφορα τύπου quickreply κλπ, μια χαρά το δούλευα όπως και τώρα και όλα αυτά που ήθελα τα κανα. Απο κει και πέρα σαφώς και ειναι υποκειμενικά όλα αυτά χωρίς να υπάρχει σωστό και λάθος απαραίτητα όσον αφορά την επιλογή μιας συσκευής.
Fronimitis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Συμβιβαστηκες με το να μην εχεις jb τον καιρο που δεν ειχες,οχι ομως οτι ειναι βολικο.Φυσικα δεν μιλαω για bluetooth,radio κτλ. αλλα για κατι απλο οπως shortcut για να ανοιγω και να κλεινω γρηγορα δεδομενα,wifi,gps,δουλεια που κανει το sbsettings.Να μπορω να αλλαξω τα εικονιδια για να μην βαριεμαι την homescreen μου, κι αλλα τετοια διαφορα παραμετροποιησης που θα επρεπε να κανει ενα smartphone. Κατα τα αλλα δεν το θαβω,παραμενει για μενα ενα καταπληκτικο τηλεφωνο απλα τωρα θελω πιο πολυ ελευθερια.Ο κυριως λογος που πηγα σε android ηταν η μεγαλη οθονη που μπορουσα να εχω. Επισης ενα android κινητο(ναυαρχιδα οχι των 100€)αν το στησεις σωστα και βαλεις εφαρμογες γνωστες κι οχι οτι να ναι δουλευει αψογα χωρις lags και παιδικες ασθενειες.Στο s4 π.χ. αν ξεφορτωθεις αρκετες απο τις σαβουρες που βαζει η samsung το κινητο ρολαρει αψογα χωρις θεματα. Αν και ολα αυτα περι lags ο περισσοτερος κοσμος δεν τα παιρνει καν χαμπαρι...
iMarilina Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Συμβιβαστηκες με το να μην εχεις jb τον καιρο που δεν ειχες,οχι ομως οτι ειναι βολικο.Φυσικα δεν μιλαω για bluetooth,radio κτλ. αλλα για κατι απλο οπως shortcut για να ανοιγω και να κλεινω γρηγορα δεδομενα,wifi,gps,δουλεια που κανει το sbsettings.Να μπορω να αλλαξω τα εικονιδια για να μην βαριεμαι την homescreen μου, κι αλλα τετοια διαφορα παραμετροποιησης που θα επρεπε να κανει ενα smartphone. Κατα τα αλλα δεν το θαβω,παραμενει για μενα ενα καταπληκτικο τηλεφωνο απλα τωρα θελω πιο πολυ ελευθερια.Ο κυριως λογος που πηγα σε android ηταν η μεγαλη οθονη που μπορουσα να εχω. Επισης ενα android κινητο(ναυαρχιδα οχι των 100€)αν το στησεις σωστα και βαλεις εφαρμογες γνωστες κι οχι οτι να ναι δουλευει αψογα χωρις lags και παιδικες ασθενειες.Στο s4 π.χ. αν ξεφορτωθεις αρκετες απο τις σαβουρες που βαζει η samsung το κινητο ρολαρει αψογα χωρις θεματα. Αν και ολα αυτα περι lags ο περισσοτερος κοσμος δεν τα παιρνει καν χαμπαρι... Nαι αλλά βλέπεις? ΚΑΙ το android θέλει να το στήσεις, ασχέτως αν δε χρειάζεται να γίνει jailbreak. Και όσο για τα εικονίδια κλπ, βαρέθηκα τόσα χρόνια να παίζω και να αλλάζω εικονίδια, ποιός ο λόγος? Οι συντομεύσεις ναι, αλλά από την άλλη δεν πεθαίνεις κιολας με το να πας στις ρυθμίσεις και να ανοιγοκλείσεις διακόπτες έτσι? Ούτε αυτό το καθιστά μη-smartphone όπως ειπώθηκε παραπάνω. Για την οθόνη, νομίζω είναι και θέμα γούστου. Σε κάποιους αρέσει να έχουν Note III οθόνη, σε κάποιους δεν αρέσει. Προσωπικά με καλύπτει η 4άρα του iphone αν και μέχρι 4.5-4.8 θα πήγαινα (οχι παραπάνω όμως). Με το S4 ενός φίλου ασχολήθηκα κανα δύωρο μια μέρα που είμασταν μαζί, όντως η οθόνη είναι πολύ καλή, αλλά προσωπικά το android ακόμη και μετά από 2 ώρες χρήσης δεν το παλεύω πραγματικά. Ξανά, προσωπική άποψη. Απλά το μόνο που λέω είναι ότι στην ερώτηση του φίλου παραπάνω δεν αρκεί μόνο το τί θέλει κανείς από πλευράς οθόνης και πυρήνων (λέμε τώρα), αλλά και το τί λογισμικό θέλει και του ταιριάζει. Είμαι πολύ περίεργη να δω αντίδραση κόσμου αν οι φήμες βγουν αλήθεια και έρθει iPhone 6 με 4.8 ιντσών οθόνη χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα