Προς το περιεχόμενο

i7 920 overclocking στα 3.4 max

Bigis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

^ναι...

βοηθα ρε τον ανθρωπο :P

Με τον καλο λογο στο στομα!!!  :P  :P

Εγω εχω καθε καλη διαθιεση να τον βοηθησω.. αλλα πως ακριβως θα γινει αυτο αν δεν μαθει πρωτα τι ειναι τα bclk, vtt, vcore, memmory/cpu multipliers, timmings κτλ κτλ και πως  επιρεζει το ενα το αλλο??

Οτι και να του πω κινεζικα θα του φανούν.... 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειδα και διαβασα καποια πραγματα γενικα γυρο απο το overclocking. το θεμα ειναι οτι φοβαμαι να παρω μονος το ρισκο χωρις την βοηθεια καποιου γνωστη.... νομιζα οτι αν καποιος ειχα same μητρικη και επεξεργαστη θα γινοταν copy paste τα settings .

το θεμα ειναι οτι τωρα  δεν ξερω απο που να το πιασω...

το τροφ. μου ειναι το εξης

Κανει για το overclock ??

post-273578-0-52279100-1381798448_thumb.jpg

Επεξ/σία από Bigis

Την ωρα που κανει stress test ανεβαζει στροφες δεν ξερω αν ειναι full πανυος με την h100 που ειχα ηταν πιο δροσερο.... τι παιζει να φταιει ? Θερμοπαστα ειναι κομπλε τσεκαρισμενο...

τελικα αποτι ειδα εχω βιδωσει τον ενα απο τους 4 ανεμιστηρες που εχω αναποδα και φυσαει με την αντιθετη φορα αποτι οι οι αλλοι 3 .Ειναι αυτος λογος για να μην αποδιδει τα αναμενομενα η H100i????

Επισης θα ηθελα να ρωτησω εχω εναν ανεμιστηρα κατω στο κουτι να βαζει αερα (παρεμβαλονται οι HD ενδιαμεσα) εναν πισω να βγαζει  και το πσυγειο τησ h100i πανω.

Τι εινια καλητερο να βαζει αερα στο κουτι το ψυγειο η να βγαζει ??? για καλητερο airflow

να σημειωσω επισης εχω και μια kingston ψυκτρα για τις μνημες με 2 μικρα ανεμιστιρακια

Ευχαριστω για την βοηθεια σας εκ των προτερων

To ψυγείο να βγάζει απο κουτι.... φτιαξε τον ανεμηστήρα γτ τωρα ειναι σαν να δουλευεις με μισο ψυγείο..... Τα υπολοιπα ανεμηστήρια μια χαρα... αυτο στις μνημες μονο θορυβο σου προσφέρει!

εγινε θα το fix και μετα θα κανω τα try για το overclock διαβασα πραγματα με μπερδευουν μονο ta settings για τις μνημες .... αλλα θα ψαξω κιαλο και θα σας πω ευχαριστω πολυ

τοθς αλαξα τους ανεμηστηρες και τωρα παει μεχρι 66 βαθμους (4 λιγοτερους αλλα δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο οτι εχει πιο κρυο η μερα σημερα )

ειναι καλα 66 για h100i παλι αρκετοι νομιζω οτι ειναι εχω αδικο ?

εκανα μια προσπαθεια καιτον πηγα 3,4 ... στο stress test πηγε 84 βσθμους και το σταματησα .... εχω αρχισει και σκευτομαι οτι η ψυχτρα εχει θεματακι ....

η μεθοδος που διαβασα και εκανα το overclock ειναι

vtt στο 1,25 και το Dram Voltage το αφησα auto( γιατι το 1,65 που ελεγη ο οδηγος ηταν με κοκκινα γραμματα και φοβηθηκα)

χ21multiplier

bclk 162

Σίγουρα έχεις κάποιο θεματάκι με την ψύξη σου. Ορίστε τα δικά μου νούμερα σε stock, με C0/C1 stepping και σαφώς χειρότερη ψύκτρα από την δική σου(βλ. info).

post-202862-0-74382300-1382050652_thumb.png

Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το overclocking, αλλά θα σου δώσω νούμερα από ένα παλιό που είχα κάνει, πολύ πρόχειρα. Είναι με ρυθμίσεις που έκανα μέσα σε 10 λεπτά. Δεν έκατσα δηλαδή να βρω το σωστό Vcore, ούτε να κλείσω διάφορες τεχνολογίες στο bios. Το βάζω επειδή είχα στόχο ίδιο με τον δικό σου, στα ~3.4

post-202862-0-83353700-1382050835_thumb.png

Βλέπεις λοιπόν, με D0 και Η100i, στα 3.4Ghz που στοχεύεις, πρέπει να έχεις αρκετά χαμηλότερα temps, ακόμα και από αυτά που έχεις τώρα σε stock.

Θα σου πρότεινα να ανοίξεις το pc σου, να του κάνεις από την αρχή ένα καθάρισμα, να περάσεις καινούργια πάστα, και να βεβαιωθείς για την σωστή τοποθέτηση της ψύκτρας σου.

Έπειτα δες πάλι τι νούμερα παίρνεις σε stock, πριν ξεκινήσεις το overclocking.

Μια συμβουλή.. μην διαβάζεις τα νούμερα κανενός και προσπαθείς μετά να τα εφαρμόσεις στο δικό σου σύστημα. Κάθε κομμάτι και σύστημα είναι διαφορετικό, οπότε αυτός είναι πολύ λάθος τροπος να ξεκινήσεις. Το overclocking στο δικό μας socket, είναι πιο πολύπλοκο από τα καινούρια.

Υπάρχουν πολλά αναλυτικά tutorials για 1366, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...