Προς το περιεχόμενο

i7 920 overclocking στα 3.4 max

Bigis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ηθελα αν υπαρχει ενα αναλυτικο οδηγο βημα βημα για overclock του συγκεκριμενου επεξεργαστη στα 3.4ghz max!

εχω διαβασει ποστ που υπαρχουβ για τα 4ghz αλλα επειδη ειμαι ασχετος δεν ξερω αν ειναι ιδιες οι ρυθμησεις για τα volt κλπ κλπ

Η μητρικη μου ειναι ga x58a Ud3r rev.1

Cpu i7 920

επισης αν τον κανω overclock τι γινεται με το turbo mode ???

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το turbo το κλείνεις (speedstep). εάν έχεις καλή ψύξη μην φοβάσαι για τα 4 (είτε είσαι d0 ή c0). πάνε 21 ratio * 191 bclk frequency, κλείσε τα spectrum (2 είναι( , δώσε από 1,25 εάν είσαι τυχερός με d0 έως 1,35-1,38125 για τους c0. πάνε τις μνήμες σου στα 1500 κάτι manual και είσαι άρχοντας.... έτσι παίζω στα 4.0 εδώ και 2-3 χρόνια σταθερά 24/7 με 40-50 idle και 60load χειμώνα και 45-55 -> 65 καλοκαίρι 

Χμμμ δεν ξερω ακριβως πως να τις κανω τις ρυθμησεις αυτες ...ειμαι ασχετος παντως ψυκτρα εχω την crossair h100 ειναι αρκετη ετσι ?

Επισης το c0 καιd0 τι ειναι ?

Ο τύπος του CPU σου. Δεν πΑνε όλα 4. Εμένα με do παει 4 αλλά θέλει παρά πολύ ρεύμα. Ενώ στα 3.8 θέλει το 1/3 του ρεύματος που θα έδινα για τα 4. Καλά στα 3.4 παει για πλάκα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Ηερει μηπως καποιος να μου πει τα settings για 3.4 δεν χρειαζομαι παραπανω τη δεδομενη στιγμη αποτι ειδα και η μητρικη μου και η ψυκτρα μου h100 κανουν για overclock . Δοκιμασα για 4 αλλα ανοιγε και εκλεινε το pc πριν αναψει η οθωνη και αναγκαστικα να κανω bios reset βγαζωντας τη μπαταριουλα. D0 εχω παρεπιπτοντως

Το βράδυ αν προλάβω θα σου στείλω τι έχω ωσλει εγώ στον δικό μου . Αλλιώς πήγαινε στο youtube και πατά x58ud3r i920 και πάρε μια ιδέα.

Sent from my iPhone using Insomnia

μετα απο πειραματισμους εκανα ενα μικρο overclock sta 3.33  με τις εξης θερμοκρασιες

Η απορια που εχω ειναι γιατι στα info του συστηματος μου βγαζει τις τιμες που εχω επισυναψει στην 2η photo ??

ειναι φυσιολογικες οι τιμες αυτες ?

μετα απο κατι αλαγες που εκανα καταφερα να τον παω στα 3,4 που ηθελα απο την αρχη  το θεμα με την λαθος αναφορα της συχνοτητας στις ιδιοτητες του συστηματος σας επισιναπτω μια εικονα με το ρεαλ temp cpuz kai prime 95 να κανει full load stress test  να μου πειτε αν ολα ειναι καλα και αν η λαθος αναφορα της συχνοτητας ειναι καποια λαθος ρυθμηση

Ευχαριστω για τη βοηθεια

post-273578-0-64272400-1381319053_thumb.jpg

post-273578-0-95545600-1381319316_thumb.jpg

post-273578-0-57707700-1381321176_thumb.jpg

Τωρα εχω επισης το προβλημα οτι ανοιγω το pc και κανει συνεχομενα restart μεχρι να βγαλω τη μπαταρια για να γινει reset to bios... κατι με το ρευμα εχει να κανει αυτο ετσι ?

Χωρις μπολικο διαβασμα... επιτυχημένο old school bclk based  oc δεν πρόκειται να κάνεις.

Εμεις δλδ που βγαλαμε τα ματακια μας για να φτασουμε τους επεξεργαστές μας εκει που φτάσαν μακακες ειμαστε? 

θέλει διάβασμα το σπορ λέμεεε!!

και να σου πεί κάποιος τις ρυθμίσεις του δεν σύμαινει οτι θα είσαι οκ.για κάθε σύστημα και κομμάτι του επεξεργαστή ισχύουν διαφορετικά δεδομένα,αλλιώς θα δημοσίευε κάποιος τα settings με το καλύτερο δυνατό optimization και θα το πηγαίναμε όλοι τυφλοσούρτι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...