Προς το περιεχόμενο

ssd σε imac 27 mid 2011 i5 3,1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα imac 27 mid 2011  i5 3,1 GHz και θελω να βαλω 1 ssd παραλληλα με τον δικο του δισκο τι χρειαζομαι για να το κανω π.χ. καλωδια η καποια βαση επισης πια αυτοκολλητα να αγορασω για την οθονη και καποιο βιντεο που να με καθοδηγιση,

και μετα την τοποθετηση αν χρειαζεται να του κανω και κατι αλλο?

εχω καποιες γνωσεις ωστε να το κανω μονος μου και δεν εχω εγγυηση αλλα νομιζω οτι ειναι πολλα τα χρηματα που μου ζηταει η apple + τα μεταφορικα

Δημοσ.

Πάντως θα σου πρότεινα να τον βάλεις στο HDD bay και τον υπάρχοντα στην θέση του DVD drive. Όσο αφορά στην επιλογή του δίσκου βεβαιώσου ότι δέχεται την φύσα του ανεμιστήρα διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να την συνδέσεις και θα δουλεύει σαν τρελλός. 

Δημοσ.

<p> </p> <p>εχω ενα imac 27 mid 2011 i5 3,1 GHz και θελω να βαλω 1 ssd παραλληλα με τον δικο του δισκο τι χρειαζομαι για να το κανω π.χ. καλωδια η καποια βαση επισης πια αυτοκολλητα να αγορασω για την οθονη και καποιο βιντεο που να με καθοδηγιση,</p> <p>και μετα την τοποθετηση αν χρειαζεται να του κανω και κατι αλλο?</p> <p>εχω καποιες γνωσεις ωστε να το κανω μονος μου και δεν εχω εγγυηση αλλα νομιζω οτι ειναι πολλα τα χρηματα που μου ζηταει η apple + τα μεταφορικα</p>

Λοιπόν εγω έβαλα στον δικό μ που ειναι mid 2010. Κράτησα σκληρό και DVD rom kai πρόσθεσα τον ssd. Καταρχήν πρέπει να δεις άμα έχεις ελεύθερη sata. Εγω προσωπικά παράγγειλα apo ebay έναν καλώδιο ανταπτορα Δλδ μ έβγαλε απο το υπάρχων καλώδιο ρεύματος απο ενα που είχε και πήγαινε στον σκληρό άλλο ενα γις να παει στον ssd. Kai eπισης 2 βεντουζες και ενα κατσαβιδι torx 5ari αν δεν κάνω λαθος χρειάζεσαι και υπομονή. :)

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

στο mid 11 εχει χωρο και ελευθερη sata και για 2ο δίσκο 

δεν χρειαζεται να πειραξεις το dvd

χρειαζεσαι καλωδιο τροφοδοσιας ρευματος και μια βαση για να μπει ο 2,5 ssd στην 3,5 θεση που εχει ο imac 

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ
εχω μια ερωτηση το imac εχει 1 hdd 1tera 3,5 ισως θα πρεπει να τον αντικαταστησω γιατι νομιζω οτι δεν δουλεύει καλα

τη δισκο να βαλο 2,5 3,5 και πιο δισκο να βαλω??

Δημοσ.

τι σου κανει δηλαδη και πιστευεις οτι χρηζει αντικαταστασης ?

αμα εχεις εγγυηση μπορεις να τον αλλαξεις με εναν ίδιο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω πολυ
αντικατεστησα τον σκληρο δισκο στο imac με 1 ssd αλλα τωρα ο ανεμιστηρας δουλευει
συνεχως τι εχω κανει λαθος επανω στον δισκο που αντικατεστησα δεν ειχε καποιο αισθητηρα

Επεξ/σία από strouga2000
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ

αντικατεστησα τον σκληρο δισκο στο imac με 1 ssd αλλα τωρα ο ανεμιστηρας δουλευει

συνεχως τι εχω κανει λαθος επανω στον δισκο που αντικατεστησα δεν ειχε καποιο αισθητηρα

Ο imac 2011 δεν έχει αισθητήρα επάνω στον δίσκο αλλά έχει ειδικό Bios σε αυτόν. Έτσι, αν αλλάξεις το δισκο με οποιονδήποτε άλλο δεν θα παίρνει τα σωστά σήματα για τον αισθητήρα της θερμοκρασίας και οι ανεμιστήρες θα δουλεύουν στο φουλ. 

Η σωστή διαδικασία είναι να προσθέσεις επιπλέον καλώδια για τον ssd στην αντίστοιχη θύρα sata στο πίσω μέρος της μητρικής. Αυτό έχω κάνει εγώ στον imac 2011 21.5 που έχω. 

Αν ελέγξεις τους ανεμιστήρες με το hddfancontrol, δεν θα έχεις έλεγχο σε περιβάλλον bootcamp windows. Επίσης ο υπολογιστής δεν θα περνάει το apple hardware test.

Μπορείς επίσης να παρακάμψεις τον έλεγχο θερμοκρασίας. Αυτό γίνεται βραχυκυκλώνοντας τα πινς 2 και 7 του καλωδίου τροφοδοσίας σατα (δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για τα πινς) αλλά δεν είναι και αυτή καλή λύση, γιατί σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ανεβάσει θερμοκρασία στην περιοχή εκείνη δεν θα πάρει μπρος ο ανεμιστήρας του σκληρού και θα υπάρξει πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Αν θέλεις να αλλάξεις τον σκληρό, η σωστή διαδικασία είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό το καλώδιο http://eshop.macsales.com/item/OWC/DIDIM27HDD11/

Δες και εδω http://thisdoesnotcompute.org/2012/12/31/2011-imac-hard-drive-temp-sensor-explained/

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα εβαλα τον ssd μαζι με τον 1tb και τον εκανα fusion αλλα με δυσκολεψε λιγο και τον εκανα 500gb πως μπορω να τον ενωσω τωρα δηλαδη  500+720 που ειναι ο υπολοιπος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...