Προς το περιεχόμενο

Internet του 2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,
Μέτακομίσαμε πρόσφατα στον Αγ. Κοσμά και απέχουμε 3.5km από τον κόμβο στην Γλυφάδα. 
Οι ταχύτητες τραγικές μιας και δεν παίζει τπτ πάνω απο 4!

Stream Type Actual Data Rate

Up Stream 883 (Kbps.)

Down Stream 4005 (Kbps.)

Operation Data 

Upstream Downstream

Noise Margin 6 dB 6 dB

Attenuation 18 dB 48 dB

Indicator Name

Near End Indicator Far End Indicator

Fast Path FEC Correction 0 0

Interleaved Path FEC Correction 595 2834361

Modem έχουμε ένα παλιο Philips που έδινε η Cosmote πριν 3-4 χρόνια (CGA5722/00). Έχω παρατηρήσει ότι πέρα από τις χαμηλές ταχύτητες έχουμε και συνεχόμενες διακοπές στο internet όταν κάποιος π.χ. μιλάει στο τηλέφωνο. Μάλλον οφείλεται το χαμηλό margin που κάρφωσαν για να πιάσουμε κάτι σαν adsl ταχύτητες (Θα τους πάρω τηλ αυριο να το ανεβάσουν).

Μπορεί να φανταστεί κανείς καμια λύση για το τι να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση? Σκέφτηκα να πάρω νέο modem, αλλά δεν είμαι σίγουρος αμα θα βοηθήσει (αν ναι, ακούω προτάσεις για μοντέλα). Καμία άλλη ιδέα/σκέψη?

Φιλικά

Βασίλης

Δημοσ.

βασικα οι διακοπες εμενα μου μυριζουν κάτι πολυ πιο απλό, φιλτρα...

δευτερευόντως αν θα μπορούσες να δεις κάτι σε καλύτερο router θα βοηθούσε σίγουρα αλλα πρεπει να βάλουν και το χερακι τους απο το Helpdesk του παρόχου σου για να φτιαχτεί λιγο το προφίλ σου...

Μοντελα δε ξέρω, εγω εδω και πολλα χρόνια παιζω με fritz.box απροβλημάτιστα...

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μέτακομίσαμε πρόσφατα στον Αγ. Κοσμά και απέχουμε 3.5km από τον κόμβο στην Γλυφάδα. 

Οι ταχύτητες τραγικές μιας και δεν παίζει τπτ πάνω απο 4!

Stream Type Actual Data Rate

Up Stream 883 (Kbps.)

Down Stream 4005 (Kbps.)

Operation Data

Upstream Downstream

Noise Margin 6 dB 6 dB

Attenuation 18 dB 48 dB

Indicator Name

Near End Indicator Far End Indicator

Fast Path FEC Correction 0 0

Interleaved Path FEC Correction 595 2834361

Modem έχουμε ένα παλιο Philips που έδινε η Cosmote πριν 3-4 χρόνια (CGA5722/00). Έχω παρατηρήσει ότι πέρα από τις χαμηλές ταχύτητες έχουμε και συνεχόμενες διακοπές στο internet όταν κάποιος π.χ. μιλάει στο τηλέφωνο. Μάλλον οφείλεται το χαμηλό margin που κάρφωσαν για να πιάσουμε κάτι σαν adsl ταχύτητες (Θα τους πάρω τηλ αυριο να το ανεβάσουν).

Μπορεί να φανταστεί κανείς καμια λύση για το τι να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση? Σκέφτηκα να πάρω νέο modem, αλλά δεν είμαι σίγουρος αμα θα βοηθήσει (αν ναι, ακούω προτάσεις για μοντέλα). Καμία άλλη ιδέα/σκέψη?

Φιλικά

Βασίλης

Δεν εισαι ο μονος και εμενα σε αλλη περιολη 3km αποσταση και πιανω 4-4.5mbps.

Oσο για τις αποσυνδεσεις splitters εχεις παντου?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στην φωτογραφία θα δείτε την διασύνδεση εντός του σπιτιού τώρα.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/872023/IMG_20131007_234406.jpg

Η μακαρονάδα πίσω δεξια είναι η γραμμή που καταλήγει σε ένα απλό splitter με δύο θυληκά πάνω στα οποία πάνε ο συναγερμός με ένα απλό adsl filter και το δεύτερο πάει με ένα φιλτρο σε modem και τηλέφωνο.

Επίσης βρήκα το ΖΤΕ που δίνει η wind με την σύνδεση (ZHXN H108L). Λέτε να είναι καλύτερο αυτό?

Δημοσ.

α.τι παροχο εχεις?το 6 margIn μου κανει forthnet και δεν στο εβαλαν για να πιασεις καλυτερη ταχυτητα αλλα αυτο ειναι το default.

β.αν πιανουν τα χερια σου παρεκαμψε τα παντα και κρατα μονο την γραμμη του οτε χωρις τιποτε αλλο πανω και δοκιμασε εκει να δεις ποσο συγχρονιζεις.επισης η γραμμη σου ειναι αστα να πανε.48 attenuation.Μαυρο χαλια.λογω αποστασης αυτο.

επισης ο παροχος δεν σου εδωσε αλλο ρουτερ?αν εβαλες Forthnet πρεπει να σου εδωσαν το 5130 το technicolor.καντω Update με το firmware που δινει στο site της η forthnet.

http://www.forthnet.gr/media/texniki_ypostiriksi_new/data/Technicolor_TD5130/TD5130A1_Auto-V2.05.C30FO-2013.07.19.zip

με 48 attenuation Μην περιμενεις μεγαλη ταχυτητα.οτι παιζεις και 4 ειναι θαυμα και αυτο χαρι στο 6 margin

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στην φωτογραφία θα δείτε την διασύνδεση εντός του σπιτιού τώρα.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/872023/IMG_20131007_234406.jpg

Η μακαρονάδα πίσω δεξια είναι η γραμμή που καταλήγει σε ένα απλό splitter με δύο θυληκά πάνω στα οποία πάνε ο συναγερμός με ένα απλό adsl filter και το δεύτερο πάει με ένα φιλτρο σε modem και τηλέφωνο.

Επίσης βρήκα το ΖΤΕ που δίνει η wind με την σύνδεση (ZHXN H108L). Λέτε να είναι καλύτερο αυτό?

δοκιμασε και το zte.επισης με την καλωδιωση πολλα μου βρωμανε.

α.εφοσον εχεις βαλεις splitter το οποιο οπως βλεπω ειναι adsl splitter τοτε γιατι εβαλες φιλτρο προς τον συναγερμο?στο συναγερμο και στο τηλεφωνο θα πας απο την εξοδο phone του splitter.

απο την εξοδο adsl θα πας τωρα στο ρουτερ χωρις φιλτρο.αν εχες βαλει φιλτρο πριν το adsl απορω πως παιζεις.αν και στην φωτο δεν βλεπω φιλτρο.αλλα αμα την ιδια γραμμη την εχεις παει και στο τηλεφωνο το τηλ θελει φιλτρο.οποτε ξαναφτιαξε απο την αρχη τα πραγματα.πανω στο Phone θα βαλεις ενα διακλαδωτη απο ενα σε δυο και εκει τηλεφωνο και συναγερμος και το ιντερνετ στο dsl.

αν τωρα θες τηλεφωνο και ιντερνετ στο ιδιο δωματιο τοτε βγαζεις το adsl σπλιττερ βαζεις ενα διακλαδωτη απλο και απο εκει με φιλτρο δινεις στο συναγερμο.απο την δευτερη εξοδο πας μεχρι το δωματιο και εκει βαζεις adsl splitter Μετα.

επισης δοκιμη χωρις τιποτα πανω .μονο το ρουτερ στην γραμμη του οτε για να δουμε εκει τι γινεται.και η δοκιμη πριν παρεις και σου χαμηλωσουν ταχυτητα (ανεβασουν margin)χωρις λογο και τελικα το προβλημα ειναι αλλου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Wind/Tellas είναι ο πάροχος και επειδή δουλευει και η γυναίκα μου εκεί ρώτησε τα παιδιά και τις είπαν το ίδιο για την γραμμή.

Μαύρο χάλι! Είμαστε στον Αγιο Κοσμά και μας εξυπηρετούν απο τερψιθέα.

Όλοι η περιοχή έχει πρόβλημα μάλλον. Το θέμα είναι τι εναλλακτικές έχω. Υπάρχει φτηνό και αξιόπιστο δορυφορικό internet? 

Να δοκιμάσω να πάω στον ΟΤΕ μπας και αλλάξουν τπτ στην υποδομή?

Ανοιχτός σε προτάσεις.

Σχετικα με την καλωδίωση θα την φτιάξω. Από τον ΟΤΕ απλά την χωρίζω σε δυο, μια πάει μέσα απο φιλτρο στον συναγερμό και μια μέσα από ADSL Filter στο modem και τηλ. Αυτός ο αρχικός χωρισμός είναι λιγο πρόχειρα φτιαγμένος και θα τον ξαναφτιάξω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Wind/Tellas είναι ο πάροχος και επειδή δουλευει και η γυναίκα μου εκεί ρώτησε τα παιδιά και τις είπαν το ίδιο για την γραμμή.

Μαύρο χάλι! Είμαστε στον Αγιο Κοσμά και μας εξυπηρετούν απο τερψιθέα.

Όλοι η περιοχή έχει πρόβλημα μάλλον. Το θέμα είναι τι εναλλακτικές έχω. Υπάρχει φτηνό και αξιόπιστο δορυφορικό internet? 

Να δοκιμάσω να πάω στον ΟΤΕ μπας και αλλάξουν τπτ στην υποδομή?

Ανοιχτός σε προτάσεις.

Σχετικα με την καλωδίωση θα την φτιάξω. Από τον ΟΤΕ απλά την χωρίζω σε δυο, μια πάει μέσα απο φιλτρο στον συναγερμό και μια μέσα από ADSL Filter στο modem και τηλ. Αυτός ο αρχικός χωρισμός είναι λιγο πρόχειρα φτιαγμένος και θα τον ξαναφτιάξω.

Οσο πιο μακρυα απο τον οτε τοσο πιο χαλια.αξιοπιστο φτηνο δορυφορικο οχι δεν υπαρχει.τεραστιο Ping.

β.δεν θα σου αλλαξει τιποτα ο οτε εκτος αν πας σε vdsl με το καλο οταν αλλαχτουν τα καφαου σε Kv.δεν ξερω αν εχουν αλλαχτει εκει.

κατα τα αλλα ναι φτιαξε την καλωδιωση σου για να εισαι οσο το δυνατον καλυτερα.το μονο που μπορει να γινει ειναι να μετακομισεις πιο κοντα:P

Δημοσ.

Να ρωτήσω παιδιά, από VDSL τι παίζει. Διαβάζω ότι μπαίνουν νέοι μινισταθμοί για να το υποστηρίζουν και ότι ο ΟΤΕ έχει βάλει υποδομές και στην περιοχή εδώ. Υπάρχει πουθενα χάρτης με τα νέα KV αυτά? Άμα πάρω και ρωτήσω τον ΟΤΕ η πωλήτρια θα μου ναι ναι μόνο και μόνο για να με κερδίσει σαν πελάτη και μετά θα μου λένε για απόσταση απο το κέντρο ?!

Δημοσ.

Να ρωτήσω παιδιά, από VDSL τι παίζει. Διαβάζω ότι μπαίνουν νέοι μινισταθμοί για να το υποστηρίζουν και ότι ο ΟΤΕ έχει βάλει υποδομές και στην περιοχή εδώ. Υπάρχει πουθενα χάρτης με τα νέα KV αυτά? Άμα πάρω και ρωτήσω τον ΟΤΕ η πωλήτρια θα μου ναι ναι μόνο και μόνο για να με κερδίσει σαν πελάτη και μετά θα μου λένε για απόσταση απο το κέντρο ?!

απο vdsl σε καποιες περιοχες αλλαζουν τα καφαο με Kv και αρχιζει να δινει vdsl σιγα σιγα.αν δεις αλλαγμενα τα καφαο τριγυρω σου τοτε συντομα θα μπορεις να εχεις.λεω συντομα διοτι απο την στιγμη που τα βαζουν standard περναει κανα 6 μηνο για να ξεκινησουν να δινουν.επισης μπορεις να βαλεις και vdsl απο αλλο παροχο διαμεσω ομως παντα των Kv του οτε.hol,wind δινουν σιγουρα.και οτε εννοειται αφου ειξναι δικα του.εκτος αν εισαι πολυ κοντα στον οτε οποτε μπορει να εχεις και vdsl απο το αστικο κεντρο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...