Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα,

να κάνω μια χαζή ερώτηση;;;

Για να εγκαταστήσει κάποια εταιρεία web development ένα site και σε ένα δεύτερο domain name, εκτός

δηλαδή από το mixalis.gr και στο mitsos.gr χρειάζεται κάποια παραμετροποίηση στο server της;;

Α, και κάτι άλλο παίδες...πόση ώρα θα πάρει σε κάποιον που μόλις εκπαιδεύτηκε στο Joomla να περάσει

ξέρω εγώ...100 άρθρα;; φωτογραφίες, κείμενα κτλ σε κάθε σελίδα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου! 

Δημοσ.

1) Απλά αλλάζονται οι nameservers του domain και στον server περνιέται ένα A record στους nameserver. Τίποτα δηλαδή..

2) Ανάλογα πως δουλεύεις, τον όγκο των αρχείων την ταχύτητα που μπορείς να κινείς το χέρι σου ανάμεσα σε ποντίκι - πληκτρολόγιο κτλ κτλ Είναι πολύ σχετικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 1): Δεν χρειάζεται ξανά στήσιμο στο δεύτερο domain;;

έχω μπερδευτεί γιατί κάποιοι μου λένε ότι χρεώνεται γιατί θέλει στήσιμο, κάποιοι άλλοι ότι είναι

απλώς ένα copy ...αέρας δηλαδή!!!

wtf;;;; 

Επεξ/σία από Mixalis_t
Δημοσ.

Στο 1): Δεν χρειάζεται ξανά στήσιμο στο δεύτερο domain;;

έχω μπερδευτεί γιατί κάποιοι μου λένε ότι χρεώνεται γιατί θέλει στήσιμο, κάποιοι άλλοι ότι είναι

απλώς ένα copy ...αέρας δηλαδή!!!

wtf;;;; 

Δημοσ.

Αν το mixalis ειναι alias του mitsos τοτε αυτο γινεται γρήγορα και συνήθως μεσα απο το control panel του hosting (και πολλές εταιρίες το παρέχουν δωρεάν). Alias εννοουμε οταν κάποιος πατάει www.mixalis.com και www.mitsos.com να πέφτουν στο ίδιο site (π.χ. στο mitsos.com). Ομοίως τα email [email protected] και [email protected] πέφτουν στο ίδιο inbox.

Αν το mixalis ΔΕΝ είναι alias τοτε απαιτεί δικό του χώρο και ξεχωριστές ρυθμίσεις και χρεώνεται εξτρα στις περισσότερες εταιρείες. 

Α, και κάτι άλλο παίδες...πόση ώρα θα πάρει σε κάποιον που μόλις εκπαιδεύτηκε στο Joomla να περάσει

ξέρω εγώ...100 άρθρα;; φωτογραφίες, κείμενα κτλ σε κάθε σελίδα.

Δεν υπάρχει κάτι καθιερωμένο, μπορεί να κάνεις 1 λεπτό, μπορεί 5 λεπτα ανα άρθρο. Εξαρτάται απο το χρήστη, το κείμενο, τις εικόνες και λοιπές παραμετροποιήσεις. Αν π.χ. οι εικόνες θέλουν αλλαγή διαστάσεων ή μετονομασία προσθέτεις χρόνο. Αν τα κείμενα τα γράφεις αντι να τα κάνεις copy paste από ετοιμο μορφοποιημενο κείμενο, τοτε προσθέτεις πάρα πολύ χρόνο.

Δημοσ.

Αν το mixalis ΔΕΝ είναι alias τοτε απαιτεί δικό του χώρο και ξεχωριστές ρυθμίσεις και χρεώνεται εξτρα στις περισσότερες εταιρείες. 

Κάτσε ρε φίλε όμως, αυτό είναι ψιλο-αεριτζίδικη δουλειά...μιλάμε πάντα για εγκατάσταση κλώνου σε δεύτερο Domain...όχι alias ή οτιδήποτε!

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι δεν το χρεώνουν!

τι λέτε;

Δημοσ.

Ποιος μίλησε για clone;

Αν τα mixalis και mitsos ειναι ασχετα μεταξύ τους, ως προς περιεχόμενο και το domain δεν ειναι clone, ειναι διαφορετικά sites, αρα ορθα ειναι αλλη χρέωση. Αν είναι ίδια, τοτε ειναι alias και συνήθως ειναι δωρεαν.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όλα εξαρτώνται από την οικονομική πολιτική της εταιρείας και τα πακέτα που προσφέρει. Αν κάτι δεν μας κάνει, δεν τους βρίζουμε, απλώς τα μαζεύουμε και πάμε αλλου. Το διαδίκτυο ειναι γεμάτο πακέτα hsosting (ακομα και δωρεάν). Υπάρχουν εταιρείες που στο πακέτο Α δίνουν απεριόριστα alias αλλά μηδέν διαφορετικά domain (συνήθως domain to folder). Άλλες εταιρείες δίνουν στο ίδιο πακέτο και 2-3 domain to folder. 

Τέλος δεν υπάρχει αεριτζίδικο. Για να παρέχεται σαν υπηρεσία, πρέπει κάποιος να το στήσει και να το συντηρεί .

Δημοσ.

Εντάξει, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν τους βρίζουμε, δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά ότι πολλοί χρεώνουν αέρα μη μου πεις ότι εκλπήσεσαι :confused: Ελλάδα είσαι...φιλικά στο λέω πάντα!! 

Επί της ουσίας, το site Θα είναι ίδιο ως προς το περιεχόμενο, ακριβώς ίδιο...άρα μιλάμε για κλώνο. Τα domain θα είναι άσχετα μεταξύ τους, δεν θα συνδέονται με κάποιο τρόπο!! Αυτό χρεώνεται;

Δημοσ.

Φίλε Alias, θέλω μια καθαρή απάντηση σε αυτό γι'αυτό θα το πω με ένα παράδειγμα:

πες ότι μια εταιρεία στην Ελλάδα έχει επωνυμία mixalis και domain: mixalis.gr, και ανοίγει μια επέκταση  (θυγατρική πες τη αν θες) στη Γερμανία ας πούμε με επωνυμία mitsos και κατοχυρώνει domain: mitsos.com, ωραία ως εδώ; 

Ζητάει λοιπόν από τον developer να του φτιάξει ΕΝΑ site και να το εγκαταστήσει αυτούσιο και στα δύο domain!

Να μην μπλέξουμε με τις γλώσσες ή τα logos στα δύο site, ας πούμε ότι αυτό το κάνει η εταιρεία μέσα από το CMS, o

developer Παραδίδει μόνο το ίδιο site στα δύο domain! Η ερώτηση είναι θα τον χρεώσει παραπάνω για την εγκατάσταση στο

δεύτερο domain? Ποια είναι η γνώμη σου! 

Αυτό!  

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ο developer το μόνο που θα έχει να κάνει είναι δύο φορές το ίδιο upload όχι. Από κει και πέρα υπάρχουν άπειρα πρόσθετα πράματα που απαιτούν χρόνο ανάλογα την περίπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...