Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα λαπτοπ και αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα. Κάποιες στιγμές κολούσε και έβγαζε κουτάκια χρωματιστά στην οθόνη. Όπα λέω, κάρτα γραφικών και θερμοκρασίες.

Κάνω ένα fresh install windows, ανοίγω και το λαπτοπακι, καθαρίζω ανεμιστηράκια, αλλάζω την πάστα και στον επεξεργαστή, αλλά στη κάρτα γραφικών είχε ένα σφουγγαράκι μαλακό, λογικά θερμοαγώγιμο(πως λέγετε αυτό???)... Εκείνο δεν το άλλαξα και τελικά τα προβλήματα συνεχίζονται, μετά από όλα αυτά. Το σφουγγαράκι εν το μεταξύ πάνω του ήταν σε ένα σημείο λίγο μαυρισμένο...

Ερώτηση, πέρα από το πως ονομάζεται το σφουγγαράκι:

Μπορώ να το αλλάξω με θερμοαγώγιμη πάστα? Θα υπάρχει πρόβλημα?

Καμία άλλη γνώμη άποψη επί του θέματος?

Δημοσ.

Καλησπερα,καταρχας ποιο λαπτοπ εχεις?Επιπλεον τι θερμοκρασιες αναπτυσσει?Αν δεν εχεις ελενξει τοτε κατεβασε το hwmonitor και ποσταρε ενα screenshot.Tο γεγονος οτι εξακολουθει να παρουσιαζει το προβλημα με πολυχρωμα κουτακια(artifacts),μας προιδεαζει για μονιμο προβλημα.

Δημοσ.

Έχω το toshiba Satellite L300-11M(PSLB0E). Αντί για Thermal pads(thanks για την ενημέρωση) θα υπάρχει πρόβλημα να βάλω thermal paste που την έχω και εύκαιρη? 

P.S. Δεν γίνεται thermal paste, δεν εφάπτεται στην κάρτα το μέταλλο,..

Δημοσ.

Μάλλον δεν είναι θέμα θερμοκρασιών...Στους 42 βαθμούς μου το έβγαλε πάλι...οπότες...κλάφτα???? Ναι αλλά στο BIOS ή όταν έκανα format γιατί δε μου το έβγαλε????

Δημοσ.

Πολύ πιθανόν.. σύνδεσε αν έχεις ενα εξωτερικό μόνιτορ και δες - πες αν σου κάνει τα ίδια .

Τώρα το βάζω. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα drivers?(Οι θερμοκρασίες είναι άψογες τελικά). Τώρα το έχω σε δύο οθόνες, φόρτωσα vinteo ktl και ακόμα τίποτα... Βέβαια είναι random η εμφάνιση του προβλήματος...

Δημοσ.

Δύσκολο πολύ αλλά υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα,(η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) το θέμα είναι ότι τώρα που είδες - έβγαλες την ψήκτρα όταν την ξαναεβαλες πατάει καλά και to pad είναι στην θέση του ?

Δημοσ.

Δύσκολο πολύ αλλά υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα,(η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) το θέμα είναι ότι τώρα που είδες - έβγαλες την ψήκτρα όταν την ξαναεβαλες πατάει καλά και to pad είναι στην θέση του ?

Yeap...άλλαξα μόνο τη πάστα στον επεξεργαστή και τo pad το άφησα ως έχει...Το θέμα είναι ότι το pad ήταν μαυρισμένο σε ένα σημείο στη μέση... αλλά δεν το έβγαλα να δω τι παίζει γιατί μία φορά στην προσπάθεια να το βγάλω σε ένα άλλα laptop το έκοψα και μετά έκανα χειροτεχνίες...

XM..... Τώρα που το φόρτωσα πολύ, έκλεισε απότομα(σαν να έχασε το ρεύμα) και έκανε restart....WTF???

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι εχεις την καλύτερη επαφή τώρα όμως.. οπότε χαλάρωσε το μην το τυραννάς μέχρι να την ξαναβρεις αλλάζοντας το pad ..

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι εχεις την καλύτερη επαφή τώρα όμως.. οπότε χαλάρωσε το μην το τυραννάς μέχρι να την ξαναβρεις αλλάζοντας το pad ..

Τί εννοείς, οι θερμοκρασίες φαίνονται μια χαρά ρε συ... Με έχει μπερδέψει... Vaio και πάλι Vaio...

Δημοσ.

Προσπαθώ και εγώ να μην πιστέψω οτι κάηκε .. τι άλλο ?  :P

Με τι διαβάζεις την θερμοκρασία στην GPU ? για ανέβασε ενα screenshot..

Το vaio του κάποτε ναι.. το vaio του τώρα όχι..

Δημοσ.

Προσπαθώ και εγώ να μην πιστέψω οτι κάηκε .. τι άλλο ?  :P

Με τι διαβάζεις την θερμοκρασία στην GPU ? για ανέβασε ενα screenshot..

Το vaio του κάποτε ναι.. το vaio του τώρα όχι..

:) Προσευχή σου κι εσύ μαζί μου μπας και :):)

Sec ανεβάζω photo

:) Προσευχή σου κι εσύ μαζί μου μπας και :):)

Sec ανεβάζω photo

thermal1.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...