tolis_01 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δεν ξέρω αν είναι επίσημος, ιδιωτικά την κάναμε τη δουλειά στο ΚΕΠ της περιοχής μου. Εγώ θεώρησα ότι το χαρτί από το ΚΕΠ με καλύπτει, οπότε το έδωσα το αμάξι σε αυτόν. Υποθέτω πως απλά θα περιμένω λίγες μέρες να δω τι θα γίνει.
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Να μην περιμένω απλά πρώτα μήπως όντως γίνει όπως μου τα είπε; Να μου φέρει δηλαδή σε λίγες μέρες το χαρτί της μεταβίβασης. Το τι θα κάνεις θα το αποφασίσεις εσύ. Εμείς απλά σου απαντάμε στην ερώτηση "Είμαστε οκ, έτσι;" που έκανες. Τώρα φαντάζομαι πως αν πας και του ζητήσεις άδεια/πινακίδες όπως ανέφερε κάποιος ή ακόμα και ακύρωση της συναλλαγής, θα σου απαντήσει "όχι, αφού τα συμφωνήσαμε γιατί μου τα αλλάζεις τώρα;", και εν μέρει θα έχει δίκιο. Επίσης αυτό το χαρτί που θα σου δώσει όταν το πουλήσει δεν θα είναι το χαρτί της μεταβίβασης όπως γράφεις τώρα, αλλά χαρτί για εφορία όπως έγραψες αρχικά. Μια απλή υπεύθυνη δήλωση χωρίς καν το γνήσιο της υπογραφής. Τέτοιο χαρτί σου φτιάχνω και εγώ τώρα, με όποιο ποσό και στοιχεία αγοραστή θέλεις! Κανονικά πρέπει να βεβαιωθείς με κάποιο άλλο τρόπο ότι όντως έγινε η μεταβίβαση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα...Φοβαμαι οτι δεν εισαι καλυμενος Οποιαδηποτε ιδιωτικη συμφωνια λεει αλλα απο οτι λεει ο νομος δεν ισχυει και ο νομος λεει οτι οσο το αυτοκινητο ειναι στο ονομα σου εχεις την ευθυνη αν συμει κατι Το ΚΕΠ απλα βεβαιωνει το γνησιο της υπογραφης και οχι την ορθοτητα ή μη του κειμενου. Εγω στη θεση σου θα προτιμουσα να χασω τα εξοδα μεταβιβασης και να τα πληρωσω εγω αντι για αυτον και θα του ελεγα να παρει το αυτοκινητο στο ονομα του να ειμαι ησυχος Μετα ας κανει οτι θελει και δεν θα εχεις καμμια ευθυνη. Μην ξεχνας οτι του εχεις δωσει ενα ανασφαλιστο αμαξι και αυτο και μονο ειναι ακρως επικυνδυνο
tolis_01 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Χμ, αυτό για την απόδειξη ότι μεταβιβάστηκε όντως με προβληματίζει κάπως. Τα έξοδα μεταβίβασης για αμάξι 1.200cc πόσα είναι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Χμ, αυτό για την απόδειξη ότι μεταβιβάστηκε όντως με προβληματίζει κάπως. Τα έξοδα μεταβίβασης για αμάξι 1.200cc πόσα είναι; http://www.drivingschool.gr/xrisima/teli_metavivasis.htm 75+60= 135 ευρω
tolis_01 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Και μια άλλη μικρή απορία, αν όντως το μεταβιβάσει αυτός σε άλλον μέσα σε αυτές τις μέρες, υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να βεβαιωθώ ότι έγινε η μεταβίβαση;
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Και μια άλλη μικρή απορία, αν όντως το μεταβιβάσει αυτός σε άλλον μέσα σε αυτές τις μέρες, υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να βεβαιωθώ ότι έγινε η μεταβίβαση; Φυσικα..Η νεα αδεια κυκλοφοριας σε αλλο ονομα.
tolis_01 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ωραία, θα επικοινωνήσω κάποια στιγμή σήμερα μαζί του να τον ρωτήσω αν είναι τι έχει σκοπό να κάνει, αν κάνει τη μεταβίβαση σύντομα και μου φέρει τα χαρτιά οκ, αλλιώς θα δώσω εγώ τα 135 ευρώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ωραία, θα επικοινωνήσω κάποια στιγμή σήμερα μαζί του να τον ρωτήσω αν είναι τι έχει σκοπό να κάνει, αν κάνει τη μεταβίβαση σύντομα και μου φέρει τα χαρτιά οκ, αλλιώς θα δώσω εγώ τα 135 ευρώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Μακαρι να το δεχτει αλλα ο τυπος δεν μου γεμιζει το ματι....
Zaknafein Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Σε επίσημο έμπορο όταν είχα αλλάξει αμάξι το ίδιο έγινε πάντως (δεν έκανε μεταβίβαση στον εαυτό του αλλά απευθείας στον αγοραστή), με όρο φυσικά ότι θα γινόταν η μεταβίβαση μέχρι το τέλος του έτους και φυσικά με το αυτοκίνητο στον χώρο του παρκαρισμένο κι όχι να κόβει βόλτες. Με ιδιώτη τώρα είσαι λίγο ότι κάτσει, αν και λογικά αν θέλει να το μεταπωλήσει μόνο σε κανα φαναρτζή θα το πάει να το ομορφύνει και δεν θα το κυκλοφορεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Σε επίσημο έμπορο όταν είχα αλλάξει αμάξι το ίδιο έγινε πάντως (δεν έκανε μεταβίβαση στον εαυτό του αλλά απευθείας στον αγοραστή), με όρο φυσικά ότι θα γινόταν η μεταβίβαση μέχρι το τέλος του έτους και φυσικά με το αυτοκίνητο στον χώρο του παρκαρισμένο κι όχι να κόβει βόλτες. Με ιδιώτη τώρα είσαι λίγο ότι κάτσει, αν και λογικά αν θέλει να το μεταπωλήσει μόνο σε κανα φαναρτζή θα το πάει να το ομορφύνει και δεν θα το κυκλοφορεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν σου ειχε δωσει καποιο χαρτο οτι εχει το αμαξι σου εκει για πουλημα ?
παπι Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Αν δεν κανω λαθος, για να πουλησεις ενα ιχ, θα πρεπει να ειναι ασφαλισμενο. Αρα αν ειναι για μεταπωληση, τοτε δεν βλεπω γιατι να το παρει στο ονομα του. Τεσπα, Τολη μη ταραζεσαι, αυτο που κανει ο τυπας, το κανει η μιση Ελλαδα. Μεχρι και πιτσιρικαδες το κανουν. (βεβαια αυτοι το κανουν με παπακια ) Σιγουρα το θεμα θα'ναι με καποιο νομοθετικο κενο, παρα με απαταιονια.
Zaknafein Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ναι φυσικά, αλλά κι αυτό ένα απλό χαρτί είναι, η μεταβίβαση έγινε αργότερα και τότε μου έδωσε το χαρτί για την εφορία κτλ. Το ανέφερα για μην θεωρείται απαραίτητα ύποπτο ως συμπεριφορά που δεν έγινε άμεσα η μεταβίβαση, βέβαια υπάρχει ένα θέμα που είναι ιδιώτης ο άλλος κι όχι έμπορος. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ναι φυσικά, αλλά κι αυτό ένα απλό χαρτί είναι, η μεταβίβαση έγινε αργότερα και τότε μου έδωσε το χαρτί για την εφορία κτλ. Το ανέφερα για μην θεωρείται απαραίτητα ύποπτο ως συμπεριφορά που δεν έγινε άμεσα η μεταβίβαση, βέβαια υπάρχει ένα θέμα που είναι ιδιώτης ο άλλος κι όχι έμπορος. Πολυ σημαντικη διαφορα !!!
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Αν δεν κανω λαθος, για να πουλησεις ενα ιχ, θα πρεπει να ειναι ασφαλισμενο. Λάθος κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα