Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω κατεβάσει στο κινητό μου την εφαρμογή ip webcam (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam&hl=el).

Με την εφαρμογή αυτή μετατρ΄πω το τηλέφωνο μου σε ip camera στην οποία έχω πρόσβαση από το τοπικό μου δίκτυο. Δηλαδή γράφω την στον browser την διεύθυνση που μου δίνει (πχ 192.168.1.2:8080)και βλέπω εικόνα (για την ακρίβεια βλέπω τις διάφορες επιλογές της εφαρμογής).

Επίσης το router μου είναι το ZTE ZXHN H108NS που δίνει ο οτε. Νομίζω πως έχω κάνει portforwarding την πόρτα 8080. Δηλαδή πάω στο advanced setup, επιλέγω ΝΑΤ, επιλέγω Virtual Server και γράφω ένα όνομα για την εφαρμογή, start port number 8080, end port number 8080, Local ip 198.162.1.2, start port number (local) 8080, end port number (local) 8080 και πατάω apply(αυτή τη πόρτα δίνει η εφαρμογή). Ελέγχω με το canyouseeme να δω αν η πόρτα 8080 είναι ανοικτή και μου λέει πως είναι ανοικτή. Όταν μπαίνω στην διεύθυνση που έχω φτιάξει(πχ 123.dydns-ip.com) με βγάζει στην σελίδα παραμετροποίησης του router. Όταν γράψω τη διεύθυνση μου πχ 123.dynds-ip.com:8080 δεν βγάζει κάπου

Καμιά ιδέα??

Επεξ/σία από gianisthedrummer
Δημοσ.

a.οτι σε παει στο ρουτερ με σκετο το dyndns ειναι λογικο.

β.δες μηπως σε κοβει η αυξημενη ασφαλεια.

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.
Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.

βεβαια μου λες οτι σου βγαζει οτι το port ειναι ανοιχτο οποτε λογικα δεν πρεπει να σε κοβει.

γ.μηπως θελει και καποιο αλλο Port Να γινει port forward.

δ.δοκιμασε με dmz αντι για port forward.ανοιγει ολα τα Ports

e.εχεις δωσει καρφωτα την 192.168.1.2 στο κινητο??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα ξεκινήσω από την ανάποδη:

ε) Συγκεκριμένα έχω δώσει την διεύθυνση 192.168.1.44. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι οι τιμές στα πεδία προεπιλεγμένης πύλης(νομίζω 192.168.1.1), μάσκα δικτύου(νομίζω 255.255.255.0). Καμία ιδέα δεν έχω τι να βάλω στο DNS1.

δ) Δεν έχω ιδέα πως να χρησιμοποιήσω το dmz.

γ) Μέσα στην εφαρμογή μπορείς να διαλέξεις 1 θύρα. Σαν προεπιλογή έχει την 8080. Άλλωστε αυτή χρησιμοποιώ για να δω μέσα από το δίκτυο μου.

β) σχετικά με την αυξημένη ασφάλεια την απενεργοποίησα, αν και μάλλον δεν ήταν απαραίτητο.

α) Αυτό και εμένα λογικό μου φαίνεται.

Προσπαθώ να μπω από το σπίτι μου μέσω του ίντερνετ στη συσκευή. Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν ρούτερ τα οποία δεν κάνουν loopback. Όμως στο dyndns μπαίνει αλλά στο dyndns:8080 φορτώνει φορτώνει, αλλά μετά μου λέει για λήξη του χρονικού ορίου.

Επίσης έχω δοκιμάσει το ipconfig στο cmd αλλά το dns1 δεν το βρίσκω

Επίσης στην λίστα με τους DHCP clients δεν μου εμφανίζει το κινητό όταν η IP είναι static, αλλά το εμφανίζει όταν δεν είναι.

Κάποια ιδέα??

Επεξ/σία από gianisthedrummer
Δημοσ.

Τελικά το έκανα, μάλλον δεν επιτρέπει το router να δεις από το internet κάτι στο δίκτυό σου. Παρ' όλα αυτά αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το DNS 1 θα ήμουν χαρούμενος

Δημοσ.

ε) Συγκεκριμένα έχω δώσει την διεύθυνση 192.168.1.44. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι οι τιμές στα πεδία προεπιλεγμένης πύλης(νομίζω 192.168.1.1), μάσκα δικτύου(νομίζω 255.255.255.0). Καμία ιδέα δεν έχω τι να βάλω στο DNS1.

δ) Δεν έχω ιδέα πως να χρησιμοποιήσω το dmz.

γ) Μέσα στην εφαρμογή μπορείς να διαλέξεις 1 θύρα. Σαν προεπιλογή έχει την 8080. Άλλωστε αυτή χρησιμοποιώ για να δω μέσα από το δίκτυο μου.

β) σχετικά με την αυξημένη ασφάλεια την απενεργοποίησα, αν και μάλλον δεν ήταν απαραίτητο.

α) Αυτό και εμένα λογικό μου φαίνεται.

Προσπαθώ να μπω από το σπίτι μου μέσω του ίντερνετ στη συσκευή. Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν ρούτερ τα οποία δεν κάνουν loopback. Όμως στο dyndns μπαίνει αλλά στο dyndns:8080 φορτώνει φορτώνει, αλλά μετά μου λέει για λήξη του χρονικού ορίου.

Επίσης έχω δοκιμάσει το ipconfig στο cmd αλλά το dns1 δεν το βρίσκω

Επίσης στην λίστα με τους DHCP clients δεν μου εμφανίζει το κινητό όταν η IP είναι static, αλλά το εμφανίζει όταν δεν είναι.

Κάποια ιδέα??

στo dns βαζεις ειτε την Ip του ρουτερ ειτε το dns του παροχου ειτε καποιο free dns

αν οι καμερες εχουν πχ 192.168.1.44 τοτε στο dmz δινεις την ip των καμερων δηλαδη 192.168.1.44 και ανοιγεις ολα τα ports αυτοματα.ναι δεν το εγραψα πιο πανω αλλα το εχω γραψει σε αλλα 100 θεματα.δεν δοκιμαζουμε ποτε μα ποτε μεσα απο το ιδιο το δικτυο να συνδεθουμε.αν το κανουμε τοτε βαζουμε Proxy εκτος αν το ρουτερ εχει nat loopback.στο Dyndns μπαινει γιατι και που το κανει resolve απλα βλεπει το ρουτερ.δεν υπαρχει Port forward για να δεις τον ρουτερ.ενω οι καμερες θελουν το Port forward το οποιο ειναι ομως απο wan προς lan οχι Lan προς lan.μεσα απο το δικτυο χτυπαμε την 192.168.1.44.θελει Ipconfig /all για να δεις και τα dns

Πολλα ρουτερ σου εμφανιζουν τις συσκευες που εχουν παρει ip απο τον dhcp οπτοε αν εχεις δωσει static δεν βγαινει.καποια αλλα εχουν διαφορετικο μενου που σου εμφανιζει και τις ip Που ειναι static αλλα και τις dhcp.

Τελικά το έκανα, μάλλον δεν επιτρέπει το router να δεις από το internet κάτι στο δίκτυό σου. Παρ' όλα αυτά αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το DNS 1 θα ήμουν χαρούμενος

που το ειπες το dns1?αν ειναι το dns στην καμερα απλα δινεις οτι ειπαμε πιο πανω.πχ για οτε ειναι 195.170.0.2 και 192.170.2.1

Δημοσ.

Όπως έγραψα παραπάνω χρησιμοποιώ συσκευή android. Όταν πάω να της δώσω στατική ip υπάρχουν διάφορα πεδία. Ένα από αυτά είναι και το DNS1, υπάρχει και DNS2.

Και πάλι χιλια ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημοσ.

Όπως έγραψα παραπάνω χρησιμοποιώ συσκευή android. Όταν πάω να της δώσω στατική ip υπάρχουν διάφορα πεδία. Ένα από αυτά είναι και το DNS1, υπάρχει και DNS2.

Και πάλι χιλια ευχαριστώ για την βοήθεια

οπως ειπαμε εκει θα βαλεις ειτε dns provider ειτε την Ip του ρουτερ ειτε Public dns.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...