Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και ειναι οντως διαφορετικα πραγματα και το wds εχει κενο διοτι παιζει μονο με wep. Οχι ακριβως κενο, απλως ανασφαλης ασφαλεια

Δημοσ.

Σωστά και αυτό γιατί το WDS ποτέ δεν έγινε επίσημο πρότυπο από IEEE.

Αποτέλεσμα αυτού είναι κάθε εταιρεία να δημιουργεί το δικό της κλειστό πρότυπο στο οποίο δουλεύει το WPA/WPA2 που το καθιστά ασύμβατο με τους άλλους.

Μόνο κατά τύχη δουλεύουν συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών σε αυξημένη ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό πάντα θα υποστηρίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενσύρματες λύσεις ή σε έσχατη περίπτωση υλικά του ίδιου κατασκευαστή.

Δημοσ.

για σας παιδια,,,εχω το εξης προβλημα...εχω ενα ρουτερ στο πανω οροφο στο σπιτι το οποιο δεν δινει καλο σιμα στον κατω οροφο...εχω ενα δευτερο ρουτερ το οποιο θελω να το βαλω κατω και να εχω σημα και κατω..ομως πως μπορω να το κανω αυτο να τα σιντεσω χωρις καλοδιο...και τα δυο ειναι Thomson tg585 v7...

Οπως ειπαν γινετε μονο με wds.δεν σημαινει οτι θα παιξει.επισης στο v7 αν εχεις το παλιο firmware το wds ειναι μεσα στο μενου.αν εχεις πιο νεο τοτε ειναι απο cli οποτε θελει δουλεια.ειναι δυσκολη λυση.

εδω εχει οδηγιες.

http://npr.me.uk/wds.html

δεν αξιζει απλα.

υπαρχει καποιος αλλος τροπος πιο εθκολος?

και πωσ μπορω να αλλαξω το ip του ρουτερ? για να τα σιντεσω με wds?

το πρωτο ρουτερ ειναι με κοδικο WEP και θελω να τα σιντεσω μαζι...ευχαριστωωωω πολυυυυ

a.αλλαξε το wep με wpa2 η εστω με wpa/wpa2.σπαει ευκολα το wep.Πιο ευκολος τροπος ειναι μονο με καλωδιο ethernet μεταξυ των ρουτερ.

ε γιατι να μιν μου πειτε πωσ μπορω να το κανω και εγω  :P

δεν ειναι ευκολο και ακομα και τα ιδια ρουτερ να ειναι με το ιδιο firmware δεν σημαινει οτι θα παιξει.αν εχουνδιαφορετικα firmware θα αναγκαστεις να βαλεις τα ιδια μπας και παιξει.δηλαδη πολλα πραγματα αμα δεν ξερεις.

Αν εχεις το ίδιο ρολόι ρεύματος στους δυο ορόφους, η απάντηση εχει δωθεί νωρίτερα (διάβασε καθόλου το θεμα ή απλά έβαλες την ερώτηση; ). Το ένα router στον ενα όροφο συνδεμένο σε τηλεφωνική γραμμή και μετά με ένα ζευγάρι powerlines δίνεις internet σε μια πρίζα στον αλλο όροφο, όπου θα συνδέσεις το δευτερο router με καλώδιο ethernet (το κάνεις access point). Μετα θα μπορεις απο το δευτερο router να δώσεις internet σε αλλες συσκευές (ενσύρματα με καλώδιο ethernet ή ασύρματα)

Να προσθέσω οτι το 585v7 παίζει κανονικά σαν access point. Το εχω δοκιμάσει προσωπικά σε δυο περιπτώσεις.

Το wds (ή αλλιως wps) πρέπει να το βγάλουμε απο τη ζωή μας και να απενεργοποιηθεί από κάθε ρουτερ. Είναι τρυπάρα ασφαλείας η ύπαρξη του, ισοδύναμη με το κλείδωμα wep. Μπορεί να υπάρχουν κάποια πολύ καινουργια router που εχουν κλείσει την τρύπα, αλλά η πλειοψηφία των router ειναι ακομα ευάλωτοι.

KANENA ρουτερ σου δεν πρέπει να εχει wep (ή wps). Ειδικά για το wep δεν πρέπει με τίποτα, εκτός αν θες οι γείτονες σου να παίρνουν internet χωρίς να σε ρωτάνε.

απλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι θα παιξουν και τα Powerlines.τα devolo παιζουν και σε κατι τριφασικα οπως και διαφορετικους πινακες αλλα παντα το Powerline δεν ειναι σιγουρο και επισης εναι και ακριβο.το wds δεν ειναι τρυπα.στο Thomson ειναι λογω οτι παιζει μονο με wep.to wps οπως και το upnp ναι ειναι τρυπες κα αυτα αλλα ολοι τα εχουν δυστυχως.

Αν και ειναι οντως διαφορετικα πραγματα και το wds εχει κενο διοτι παιζει μονο με wep. Οχι ακριβως κενο, απλως ανασφαλης ασφαλεια

νομιζω δεν ισχυει για ολα τα ρουτερ.μερικα νομιζω παιζουν wds και με wpa αλλα ειναι ανα κατασκευαστη κτλ.το Thomson παντως 100 τις 100 επειδη το εχω κανει παιζει μονο με wep.με 2 χ 780 το ειχα καταφερε.δοκιμασα με 2 χ 784 με το ιδιο firmware αλλα τζιφος.το γραφει και ο φιλος εδω

http://npr.me.uk/wds.html

οτι αστα ναπανε.

Σωστά και αυτό γιατί το WDS ποτέ δεν έγινε επίσημο πρότυπο από IEEE.

Αποτέλεσμα αυτού είναι κάθε εταιρεία να δημιουργεί το δικό της κλειστό πρότυπο στο οποίο δουλεύει το WPA/WPA2 που το καθιστά ασύμβατο με τους άλλους.

Μόνο κατά τύχη δουλεύουν συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών σε αυξημένη ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό πάντα θα υποστηρίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενσύρματες λύσεις ή σε έσχατη περίπτωση υλικά του ίδιου κατασκευαστή.

οπως το ειπες.το ναπαιξει το wds σε διαφορετικα ρουτερ πρεπει ο ηλιος να ειναι αναδρομος στην σεληνη να εχουμε αναψει 100 κερια και να εχουμε κανει και ταμα.εδω σε ιδια ρουτερ δεν παιζουν πολλες φορες.σωστο wds που παιζει μια χαρα το εχω δει σε colubris Καιι hp pro curve αλλα μιλαμε για access points των 200 και 300 ευρω.δεν το εχω δοκιμασει με wpa αφου απο πισω υπαρχει radius Οποτε ειναι ξεκλειδωτο αλλα οσα Links και να στηνες δεν καταλαβαινε τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...