gbouros Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μακάρι να μπορούσα να αποδείξω κάτι ανάποδο από τη φυσική καθώς θα με έκανε παγκόσμια γνωστό και ίσως πλούσιο. Εγώ με απλή σκέψη και κοιτώντας την τσέπη μου υπολόγισα ότι το πετρέλαιο δε συμφέρει με την τιμή που έχει αλλά πιθανόν να υπάρχουν παράμετροι που δεν τους ξέρω. Μπορείς να μου αποδείξεις με παραδείγματα ότι τελικά η θέρμανση με πετρέλαιο είναι πιο φτηνή;
nvel Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν θερμότητα (και όχι μεταφέρουν) ο βαθμός απόδοσης είναι το πολύ 100%. Ε, το πετρέλαιο ήταν φθηνότερο πριν τις αυξήσεις της ΔΕΗ, πόσο μάλλον σήμερα. και οι λέβητες πετρελαίου έχουν βαθμό απόδοσης αρκετά μικρότερο από των ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης όποτε δεν είναι σίγουρο ότι το πετρέλαιο είναι πάντα φθηνότερο της ηλεκτρικής ενέργειας, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αλλά άλλες φόρες όχι
teodor_ch Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 τί παραδείγματα? μελέτη του ΕΜΠ δε σας φτάνει? εσείς γνωρίζετε καλύτερα? αν επιμένεις στο παράδειγμα να σου πώ ότι σε ένα "δωμάτιο" 1 κυβικού με 20 εκατοστά μόνωση DOW ζεσταίνεσαι με ένα κεράκι ρεσώ και κάθεσαι με κοντομάνικο @nvel δε μίλησα για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές γιατί συσκευή θέρμανσης είναι και το μπιστολάκι για τα μαλλιά και ο φούρνος και η λάμπα
gbouros Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Όχι δε μου φτάνει η μελέτη του ΕΜΠ. 1. Τα πρώτα 2 χρόνια που μπήκα στο σπίτι γύριζα από τη δουλειά στι 6 το απόγευμα και άναβα το καλοριφέρ μέχρι τις 9. Πολλές φορές (από περιέργεια) πήγαινα να δω πόσο έγραψε ο μετρητής. Λοιπόν έγραφε 1-2 ώρες χρήσης ανάλογα με το κρύο που έκανε. 2. Πέρισυ για το καλοριφέρ πλήρωνα σχεδόν 8,5€/ώρα χρήσης που χρηματικά αντιστοιχεί σε 3ωρη συνεχή λειτουργία 7 θερμοπομπών στο μέγιστο τους στην ανώτατη βαθμίδα της ΔΕΗ. Έχεις κάποιο παράδειγμα να με πείσεις ότι αυτά που λέω είναι λάθος;
teodor_ch Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Όχι δε μου φτάνει η μελέτη του ΕΜΠ. 1. Τα πρώτα 2 χρόνια που μπήκα στο σπίτι γύριζα από τη δουλειά στι 6 το απόγευμα και άναβα το καλοριφέρ μέχρι τις 9. Πολλές φορές (από περιέργεια) πήγαινα να δω πόσο έγραψε ο μετρητής. Λοιπόν έγραφε 1-2 ώρες χρήσης ανάλογα με το κρύο που έκανε. 2. Πέρισυ για το καλοριφέρ πλήρωνα σχεδόν 8,5€/ώρα χρήσης που χρηματικά αντιστοιχεί σε 3ωρη συνεχή λειτουργία 7 θερμοπομπών στο μέγιστο τους στην ανώτατη βαθμίδα της ΔΕΗ. Έχεις κάποιο παράδειγμα να με πείσεις ότι αυτά που λέω είναι λάθος; αν σου βγαίνει φθηνότερα να ζεσταίνεις ΤΟ ΙΔΙΟ το σπίτι σου με θερμοπομπό απο ότι με πετρέλαιο τότε είτε είναι χάλια η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσής σας είτε σε κλέβουν είτε κάνεις κάπου αλλού λάθος τα μαθηματικά και η φυσική αποδεικνύουν ότι κάνεις λάθος το πού είναι δικό σου θέμα να το βρείς και όχι δικό μου 1
yanc Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πρωτη εμπειρια με θερμοπομπο 1800W, "καλης" μαρκας κοστους περιπου 180 ευρω τον χειμωνα που μας περασε: Δυαρι 8ετιας, καλα κουφωματα, ενδιαμεσος οροφος, περιπου 65 τμ στην Κρητη, οχι βορεινο και με ελαφυ σχετικα χειμωνα η θερμανση μου κοστισε περιπου 200 ευρω για τους 4-5 μηνες που χρειαστηκε. Μπορεσα να το υπολογισω καθως συγκρινα με προπερσινους λογαριασμους που μονη διαφορα ειχαν τον θερμοπομπο και φυσικα τις αυξησεις τις ΔΕΗ απο τοτε. Ηταν τοποθετημενος στο καθιστικο και δουλευε πανω απο 8-10 ωρες, τις πιο πολλες φορες στο φουλ απο κακη μου διαχειριση καθως τον ξεχνουσα. Στο καθιστικο ηταν αρκετη ζεστη ενω και στo υπολοιπο σπιτι "εσπαγε" το κρυο, ιδανικα θα ηθελα αλλον ενα για να το καλυψω ολοκληρο. Προηγουμενα χρονια με αυτονομη κεντρικη θερμανση πετρελαιου μου κοστιζε περιπου τα διπλα και με τιμη λιτρου στα 0,75-0,80 λεπτα. Αν ειχα νυχτερινο ρευμα ή κοινωνικο τιμολογιο πως-το-λενε ωστε να μειωσω τις χρεωσεις, θα αγοραζα και δευτερο σωμα edit: Aν παρετε τον θερμοπομπο της προσφορας σιγουρευτειτε οτι η πριζα σας τον σηκωνει, νομιζω γραμμη με 16αρα ασφαλεια δε φτανει
gbouros Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 αν σου βγαίνει φθηνότερα να ζεσταίνεις ΤΟ ΙΔΙΟ το σπίτι σου με θερμοπομπό απο ότι με πετρέλαιο τότε είτε είναι χάλια η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσής σας είτε σε κλέβουν είτε κάνεις κάπου αλλού λάθος τα μαθηματικά και η φυσική αποδεικνύουν ότι κάνεις λάθος το πού είναι δικό σου θέμα να το βρείς και όχι δικό μου Δίκιο έχεις μόνο στο ότι είναι δικό μου πρόβλημα να βρω ΑΝ κάνω λάθος. Η μελέτη του ΕΜΠ δεν περιέχει κάποιους παράγοντες που είναι καθοριστικοί για φθηνή θέρμανση όπως - το πάγιο που έχουν όλες οι πολυκατοικίες και το πληρώνεις ανεξάρτητα αν ανάβεις καλοριφέρ ή όχι - ότι στον 4ο όροφο το νερό που πάει στα καλοριφέρ είναι "χλιαρό" με συνέπεια να ανάβουν συνέχεια τα καλοριφέρ, να γράφει ο μετρητής και το σπίτι να μην μπορεί να ζεσταθεί όπως θα έπρεπε. - υπάρχουν χιλιάδες σπίτια με "χάλια" κεντρική θέρμανση που επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα ζέστη/κόστος. (η αλλαγή δεν είναι πάντα εφικτή ή συμφέρουσα οικονομικά) Αν κάποιος δεν μένει ψηλά έχει μεγάλο σπίτι έχει μονοκατοικία/διπλοκατοικία/μεζονέτα έχει καλή μόνωση και ελάχιστες απώλειες θερμότητας αρκετά καινούργιο λέβητα και καλοσυντηρημένο τότε θα μπορεί να ανάβει τα καλοριφέρ για λίγες ώρες και το σπίτι θα διατηρεί τη ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα και λογικό είναι να βγαίνει η θέρμανση με πετρέλαιο οικονομικότερη. ΑΛΛΑ με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι αυτός ο κανόνας. edit: Αρκετά βγήκαμε offtopic. Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας διαλέγει αυτό που πιστεύει καλύτερο.
Ntinaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 και περα απο τη τιμη, σε τι ειναι καλυτερο απο ενα μικρο αιρκοντισιον που καιει κοντα στο 1kw ? το AC καιει λιγοτερο ρευμα απο οσο θερμοτητα βγαζει (ειναι το μονο) αλλα περα απο τη τιμη εχει κι αλλο μειονεκτημα,σε ακραιες θερμοκρασιες δε δουλευει σωστα.
Beep Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 το AC καιει λιγοτερο ρευμα απο οσο θερμοτητα βγαζει (ειναι το μονο) αλλα περα απο τη τιμη εχει κι αλλο μειονεκτημα,σε ακραιες θερμοκρασιες δε δουλευει σωστα. Πιστεύω ότι τα κλιματιστικά συμφέρουν ίσως περισσότερο αλλά μην ξεχνάμε ότι θερμαίνουν μόνο τον αέρα του δωματίου, πράγμα που δίνει την αίσθηση ζεστασιάς αλλά τις περισσότερες φορές π.χ τα έπιπλα, το δάπεδο κτλ, παραμένουν κρύα! Αυτό δεν συμβαίνει όμως με το καλοριφέρ πετρελαίου και τον θερμοπομπό, που θερμαίνουν νομίζω πραγματικά τον χώρο...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 το AC καιει λιγοτερο ρευμα απο οσο θερμοτητα βγαζει (ειναι το μονο) αλλα περα απο τη τιμη εχει κι αλλο μειονεκτημα,σε ακραιες θερμοκρασιες δε δουλευει σωστα. Η αντλία θερμότητας εχει το μεγαλύτερο συντελεστή , cop που πλεον ευκολα μπορεί να περάσει το 4.5.Βέβαια το κοστος τους ειναι μεγάλο και στην δικη μου μονοκατοικία που εχει καινούργιο καυστήρα/λέβητα με καλη μόνωση, με τιμή πετρελαίου 1.2 € , θελω πανω απο 20 χρονια για να κανω απόσβεση
HERTHAN Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ποιες αντλιες θερμοτητας εχουν 4,5 cop? Για μια που ψαχνομαι και μ'ενδιαφερει εχει 2,88.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Οι περισσότερες γεωθερμικες που κοιταξα. Αερα/νερου εχω δει σιγουρα της Toshiba me 4.6
HERTHAN Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μηπως δουλευουν με καμια αντισταση απο ενα σημειο και μετα γιατι γι'αυτην που ενδιαφερομαι ειναι χωρις.
enrique19 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 2000w? ωχ κατι χιλιαρια με το χαρατσι μεσα που εχουν να πεσουν σε οσους το παρουν,,απατη ο θερμοπομπος,τι παει να πει αυτο,σαν το αεροθερμο που και αυτο καιει 2000w,τι λετε ρε ουστ και μακρυα φιλικα παντα
jordaninio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 2000w? ωχ κατι χιλιαρια με το χαρατσι μεσα που εχουν να πεσουν σε οσους το παρουν,,απατη ο θερμοπομπος,τι παει να πει αυτο,σαν το αεροθερμο που και αυτο καιει 2000w,τι λετε ρε ουστ και μακρυα φιλικα παντα ο θερμοπομπος δεν ειναι απατη περσυ ετσι ημουν.για ενα-δυο ατομα ειναι ιδανικο που δεν χρειαζεται να ζεσταινεται ολο το σπιτι.εγω περσυ δεν ειδα διαφορα καν στη δεη.και ξαναλεω δεν καιει ποτε τα 2 kwh γιατι δν αναβει ποτε σερι. Προσοχη οταν λεμε τετοια γιατι καποιος μπορει να την παθει. Ακομα και με 1 μονο τετοιο ("τετοιο" σε θεμα ισχυος=2KW) θερμαντικο σωμα καποιος που μεχρι τωρα εκανε προσεκτικη διαχειριση της καταναλωσης του, μπορει ανετα να διπλασιασει τον λογαριασμο του στην ΔΕΗ, η και να τον τριπλασιασει: Μιλαμε για 2ΚW/h. Σε ενα σπιτι που ειναι κρυο, το σωμα αν δεν αναβει 24/24 επειδη απλα το κλεινει ο χρηστης, αν υποθεσουμε οτι θα ειναι το μοναδικο μεσο θερμανσης, θα το αναβει αν υπαρχουν ανθρωποι συνεχως στο σπιτι, το λιγοτερο 12 ωρες την ημερα. Επειδη ακριβως το σπιτι ειναι κρυο δεν θα κλεινει ο θερμοστατης (εκτος αν μιλαμε για ενα μικρο δωματιο 3χ3), με αποτελεσμα να "καιει" τα 2KW οση ωρα το εχουμε ανοικτο. Σε αυτη την περιπτωση θα εχουμε λοιπον μονο για ενα σωμα των 2KW: 12h x 2KW = 24KWh την ημερα 24KWh x 120 = 2880KWh το τετραμηνο. Απο εκει και περα υπολογιστε μονοι σας αναλογως του αριθμου μοναδων - τετραγωνικων μετρων - θερμομονωσης του σπιτιου σας - ωρες που ειστε στο σπιτι κλπ. ... Για να μην εχετε "εκπληξεις"! μιλαω για μενα που ειμαι 1 ατομο και το αναβα 6-7 ωρες τη μερα.και επειδη μενω σε πολυκατοικια με λιγα διαμερισματα και αυτονομη και με το πετρελαιο ημουνα στα 100 ευρω το μηνα για αυτο λεω οτι με συμφερει.τωρα για περισσοτερη χρηση ναι εκει θελει προσοχη.ειδικα αν ειναι οικογενεια δν ξερω καν αν συμφερει
Προτεινόμενες αναρτήσεις