Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ, ξέρω πως έχουν ανοιχτεί παλιότερα κάποια παρόμοια θέματα, αλλά διαβάζοντας δυστυχώς τελικά δεν βρήκα μια σαφή απάντηση.

Έχω αγοράσει 10 ταινίες dvd (5 κανονικές και 5 blu-ray) και θέλω να τις περάσω σε σκληρό δίσκο - server που έχω στο σπίτι μου ή σε έναν
εξωτερικό σκληρό δίσκο έτσι ώστε όταν είμαι σε κάποιο ταξίδι να μπορώ να τις δω.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως πρώτον δεν θέλω να αλλοιωθεί καθόλου η ποιότητα τους και δεύτερον να μπορώ να τις αναπαράγω
σε οποιαδήποτε συσκευή (π.χ έχω μια τηλεόραση samsung συνδεμένη με το δίκτυο).

Δοκιμάζοντας με το shrink κατάφερα να τις περάσω αναλλοίωτες αλλά στον σκληρό δίσκο μου τις περνάει με φακέλους audio_ts και video_ts, έτσι όπως είναι δηλαδή και το dvd
με αποτέλεσμα η τηλεόραση να μην μπορεί να κάνει αναπαραγωγή. Στο pc μέσω του VLC μπορώ και τις βλέπω κανονικά. Ένα πρόβλημα ακόμα είναι πως θέλω την ταινία αυτούσια
μαζί με το κεντρικό menu, δηλαδή να μπορώ να πατάω και τις επιλογές για υπότιτλους και όχι να μετατρέψω μόνο την κύρια ταινία όπως κάνουν τα converters.
Οπότε ψάχνω κάποιο converter που να μετατρέψει την ταινία σε μια ενιαία μορφή ολόκληρη, τύπου π.χ avi ή mkv για τα bluray και να μπορεί να γίνει αναπαραγωγή σε όλες τις πηγές.

Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ και να μην σας μπέρδεψα.
Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημέρα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς, διότι:

1. Τα διαδεδομένα format αρχείων video όπως AVI, MKV, MP4 κλπ δεν υποστηρίζουν διατήρηση των μενού που περιέχουν τα DVD και τα Bluray δισκάκια

2. Για διατήρηση των μενού, υπάρχουν δύο τρόποι: είτε θα κάνεις rip τις ταινίες σε αρχεία εικόνας ISO είτε με τη μορφή φακέλων AUDIO_TS/VIDEO_TS (DVD) ή BDAV (Bluray). Το πρόβλημα όμως είναι ότι πάρα πολύ λίγα μοντέλα hardware players (πόσο μάλλον τηλεοράσεων) υποστηρίζουν αναπαραγωγή ταινίων σε τέτοιες μορφές

Κατά τη γνώμη μου, θα αναγκαστείς στο τέλος να συμβιβαστείς με μετατροπή σε αρχεία MKV πολλαπλών υποτίτλων και/ή audio track. Τα μενού των αυθεντικών δίσκων δυστυχώς θα πρέπει να τα ξεχάσεις. Αλλά τα extras που περιέχονται παράλληλα με τους κύριους τίτλους μπορείς κι αυτά να τα κάνεις rip+μετατροπή, βάζοντάς τα σε ξεχωριστό αρχείο MKV κοντά στο MKV της ταινίας.

Δημοσ.

Αλλά τα extras που περιέχονται παράλληλα με τους κύριους τίτλους μπορείς κι αυτά να τα κάνεις rip+μετατροπή, βάζοντάς τα σε ξεχωριστό αρχείο MKV κοντά στο MKV της ταινίας.

Τώρα τελευταία έχω δει να κυκλοφορούν ορισμένες ταινίες μαζί με τα extras, με τον τρόπο που περιγράφεις.

Δημοσ.

Μια είναι η λύση για να τα έχεις όλα αυτά όπως τα θέλεις.

Θα πάρεις ένα εξωτερικό bd player με σύνδεση usb για τα ταξίδια σου και ένα bd player για το σπίτι.

Αλλιώς θα προσθέσω +1 σε ότι είπε ο parsifal. Δηλαδή ξεχνάς τα μενού εκτός αν βρεις κάποιον hardware player που να υποστηρίζει το dvd video stracture (σε αυτό μπορεί να βρεθείς τυχερός) και το bd structure (χλωμό το βλέπω, ιδίως σε νορμάλ price tag)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά τις ταινίες τις κάνω απλά rip και τις κρατάει μαζί με τα menu ως έχουν.

Ξεκίνησα να κάνω και τις blu ray με το dvd fab αλλά ενώ τις κάνει rip, δεν μου εμφανίζει τα menu. Πατάω "Ολόκληρη η ταινία" και επιλέγω κάτω το BD50. Μου παίζει κατευθείαν ένα trailer της ταινίας και μετά μπαίνει στην ταινία χωρίς να περάσει από το menu.

Ξέρεις κανείς γιατί??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Συγνώμη που δεν το είπα σωστά. ''Ολόκληρος ο δίσκος'' επιλέγω.

Τελικά τα κατάφερα με το πρόγραμμα   AnyMP4 Blu-ray Player  να δω την ταινία σωστά με τα menu.

Πριν προσπαθούσα με το vlc.

Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω είναι το εξής τώρα:

Αν κάνω rip της ταινίας και αποθήκευση στο σκληρό δίσκο του pc, με το παραπάνω πρόγραμμα την βλέπω κανονικά.

Αν κάνω rip της ταινίας και αποθήκευση στον σκληρό δίσκο - server, μου βγάζει ''file loading failed.''

Δοκίμασα να κάνω install το πρόγραμμα και στον σκληρό δίσκο - server αλλά πάλι τα ίδια.

Αν κανω αποκοπή την ταινία και την βάλω στο σκληρό του υπολογιστή παίζει κανονικά.

Μήπως με κάποιο άλλο πρόγραμμα?

Δημοσ.

Αν κάνω rip της ταινίας και αποθήκευση στο σκληρό δίσκο του pc, με το παραπάνω πρόγραμμα την βλέπω κανονικά.

Αν κάνω rip της ταινίας και αποθήκευση στον σκληρό δίσκο - server, μου βγάζει ''file loading failed.''

Τόσα gb(ν'τάξ Mb) το δεύτερο που χρειάζεται το bluray χλομό να αντέξει το δίκτυό σού.

Το ISo είναι και φόρμά που το θέλουν ολόκληρο τα περισσότερα προγράμματα για να αρχίσουν να το παίξουν.

Μπορείς να στήσεις το vlc και στον server και να κάνεις stream την εικόνα στον δίκτυο.

Δημοσ.

Δοκίμασε να το κάνεις iso το bd.

Μετά αντέγραψε το στον δικτυακό δίσκο και φόρτωσε το iso σε εικονικό drive π.χ. μέσω daemon tools lite και μετά κάνε αναπαραγωγή το εικονικό δισκάκι με το vlc ή με το powerdvd ή με όποιο πρόγραμμα θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...