ikaros81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα παιδιά. Έχω την συγκεκριμένη μητρική και έχω πρόβλημα με την έξοδο s/pdif. Συγκεκριμένα μου βγάζει μόνο στερεοφωνικό ήχο. Έχω δοκιμάσει αρχεία τα οποία είναι καθαρά 5.1 αλλά και πάλι τίποτα. Την έξοδο S/PDIF της μητρικής, την έχω συνδέσει σε έναν ενισχυτή, ο οποίος υποστηρίζει 5.1. Η μητρική χρησιμοποιεί το Realtek ALC887. Έχω εγκαταστήσει του πιο τελευταίους drivers από το site της Realtek αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχει κανείς καμία ιδέα στο πως θα μπορέσω να λύσω το πρόβλημα ?
vlahoskwn Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 θα πρεπει να μπεις στο πινακα της realtek και να ορισεις οτι θα παιζει πεντακαναλο ηχο τωρα δεν θυμαμαι που ακριβως ειναι η ρυθμιση αλλα ψαξε και θα το βρεις
ikaros81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Το κοίταξα αυτό που μου λες. Στην εφαρμογή της Realtek απλά αναφέρει ότι έχω optical σύνδεση και μπορώ να διαλέξω μόνο εφέ για τον ήχο και τίποτα παραπάνω.
WalkerSW Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Απο το προγραμμα που αναπαραγάγεις το multimedia υλικο σου πρεπει να το ρυθμίσεις να κανει spdif passthrough.
MauMaus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 μη παιδευεσαι τσαμπα με το προγραμμα αναπαραγωγης ουτε κανενα πρόβλημα με την έξοδο s/pdif εχει η μητρικη σου ! αν συνδεσεις αναλογικα τον ενισχυτη σου θα παρεις 5.1 ηχο και θα δεις τις επιλογες στο πανελ της Realtek . εαν η συνδεση γινει με οπτικη ινα τοτε τα δεδομενα περνανε οπως ειναι και η αποκωδικοποιηση γινεται μονο απο τον ενισχυτη σου .
WalkerSW Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 εαν η συνδεση γινει με οπτικη ινα τοτε τα δεδομενα περνανε οπως ειναι και η αποκωδικοποιηση γινεται μονο απο τον ενισχυτη σου . Σε πολλα προγράμματα συμπεριλαμβανομένου και του mpc πρεπει να ενεργοποιηθει το passthrough για να περασουν τα δεδομένα οπως ειναι.... spdif και optical... ειναι το ένα και το αυτο... την ιδια δουλεια κανουν. μεταφερουν ψηφιακά ήχο.... Τώρα το να προτείνουμε αναλογική συνδεση αφηνοντας την καρτα να κανει την αποκωδικοποιηση και όχι τoν ενισχυτη απλα ασχολιαστο!!
MauMaus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 παλι δε καταλαβες , η δε γνωριζεις ! σε πολλα προγραμματα πρεπει οντως να να ενεργοποιηθει το passthrough ομως αυτο που του ειπα ειναι να μην παιδευεται με αυτο γιατι δε θα βρει λυση!ας κανει αυτο που του λες κ ας μας πει τα αποτελεσματα ! επισης δε προτεινω τιποτα ! του εξηγω οτι συνδεση ψηφιακη με τον ενισχυτη και ηχο 5.1 δε θα παρει εννω αναλογικα αν το κανει θα παρει και θα βρει κ τις επιλογες στο πανελ ! επιλογες που δε του δινει οπως ο ιδιος ειδε αλλα κακος το προσπερασε '' Στην εφαρμογή της Realtek απλά αναφέρει ότι έχω optical σύνδεση και μπορώ να διαλέξω μόνο εφέ για τον ήχο και τίποτα παραπάνω.'' δεν ειναι κακο που δε ξερεις ομως δε τον βοηθας ετσι να βρει λυση ..
WalkerSW Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Στα Games οχι δεν θα παρει.... 5.1 (εκτως και αν η καρτα υποστηριζει DD live ή DTS connect) Στην στερεοφωνική μουσική επισης δεν θα παρει.. Στις ταινίες όμως μια χαρα 5.1 θα παρει με ψηφιακή συνδεση... που ειναι και η ενδεδειγμένη όταν υπαρχει αξιολογος ενισχυτής... διοτι οπως και να το κανουμε ένας ενισχυτής θα αποκωδικοποιησει πολυ σωστότερα τον ηχο απο μια Onboard καρτα. Κατα τα αλλα οτι πεις αγορινα μου... μην μου συγχύζεσαι βραδιατικά καιδ εν σε περνει ο υπνος γιατι θα εχώ τύψεις μετα.
MauMaus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 παλι ειρωνια πουλας αλλα δε πειραζει κατα βαθος εισαι καλο παιδι ! καθεσαι κ μου ποσταρεις τις επιλογες του προγραμματος λες κ ειπα οτι δεν υπαρχουν επιλογες ρυθμισης ηχου ! οτι δεν ειναι εκει το προβλημα ειπα ! κ στην τελικη αν κανει αυτο που του ειπες κ παρει ηχο 5.1 θα του ζητησω κ συγνωμη που τον ταλαιπωρισα ! πουθενα δε θα παρει 5.1 αν συνδεθει με S/PDIF εδω ειναι ο ts να μας το πει ! εχεις την ατυχια να μιλαω παντα με βαση προσωπικες εμπειριες και οχι με βαση τα ''ακουσα'' ''μου ειπαν'' ''διαβασα'' κτλ πραγμα που κανεις προφανως εσυ .. καλησου νυχτα παιχτη ολα οκ απ την μερια μου να το ξερεις κ το εννοω οτι σε θεωρω καλο παιδι και οχι κανα κωλοπαιδι ..
fallen4ngel Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δυστηχως πρεπει να συμφωνησω με τον WalkerSW, δοκιμασμενο με optical και coaxial. Ματακια εχω βλεπω στον ενισχυτη τι παιζει απλα ειναι και αναλογως το software, XBMC και MPC-HC παντως μια χαρα 5.1 δινουν. Στα games τωρα ειναι αλλη ιστορια μιας και εκει πρεπει να εχει και την υποστηριξη κτλπ κτλπ.
MauMaus Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 εσυ μπορει να συμφωνεις με το παλικαρι , ο ts ομως θα συμφωνησει δυστυχως μαζι μου ! και λεω δυστυχως γιατι με S/PDIF απο την καρτα στον ενισχυτη οτι ρυθμιση και να κανει στο mpc , ηχο 5.1 δυστυχως δε προκειται να παρει ! ουτε σε μουσικη , ουτε σε εργα ουτε σε παιχνιδια ουτε πουθενα ! μακαρι να γινοταν αλλα δεν .. εδω ειναι να μας πει ..
WalkerSW Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Μην επιμενεις ρε Maus για να το λεο γινεται, δοκιμασμενα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα