Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To Sony Vegas σίγουρα κάνει αυτό που θες, αλλά δεν είναι δωρεάν. Το δούλευα παλιότερα, και έκανα τα πάντα με αυτό. 

Το παράτησα όταν βγήκαν οι κάμερες με memory sticks κλπ. Αλλά σίγουρα κάνει τη δουλειά που θες, εγώ θυμάμαι πάταγα de-interlace σε μια επιλογή για να μην βγαίνει με γραμμές το τελικό αρχείο.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ.. οποτε type 1 επιλεγω..

το mkv προτεινεται και για sd αναλυσεις; νομιζα μόνο για HD οτι ειναι..

οποτε πιο λογικο το mp4 μου ακουγεται.. avi δεν προτιμάμε (παντα με αλγοριθμο h264 μιλαω);

Το mkv είναι απλά ένα container (κουτί). Μπορεί να περιέχει και sd και hd αναλύσεις.

Το avi επειδή είναι αρκετά παλιά μορφή μπορεί να δημιουργήσει θέματα σε κάποιους players όταν περιέχει h264 βίντεο.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Από dv κασέτα θα πάρεις dv-avi pal (avi). Θα βγει τεράστιο αρχείο αλλά είναι το ενδιάμεσο φορμά για να μπορέσεις να το επεξεργαστείς σωστά. Το video frame για το dvavi pal είναι 720Χ576.

Επειδή είναι από κασέτα κατά 99% θα είναι interlaced το βίντεο οπότε θα πας σε 50i, απλά κάνε λίγα δευτερόλεπτα capture σε ένα κομμάτι με γρήγορη κίνηση για να δεις αν είναι σωστή η επιλογή του field order (upper ή lower first).

Θα επιλέξεις type 1 αν θέλεις να πάρεις ένα αρχείο που να περιλαμβάνει βίντεο και ήχο ή type 2 αν θέλεις να πάρεις τα δύο streams (βίντεο και ήχο) σε ξεχωριστά αρχεία.

Το capture μπορείς να το κάνεις με όποιο πρόγραμμα θέλεις, ακόμα και με το πολύ απλοϊκό windv.

Μετά κάνε ότι μοντάζ θέλεις (αν θέλεις) και σώσε σε h264 mp4 ή mkv.

συνδεοντας την καμερα στο PC κατι φαινεται να συνδεεται (την πρωτη φορα εγραψε οτι συνδεθηκε νεα συσκευη και υποτιθεται οτι εψαξε για οδηγους), αλλα μεσα απο WinDV και Video Pad δεν βλεπει συνδεμενη καμερα..

Η καμερα μια Sony DCR-PC2E του 2000..

Υποψιν οτι στην αλλη FireWire θυρα εχω συνδεμενη την εξωτερικη καρτα ηχου, αλλα δοκιμασα να την αποσυνδεσω και αυτη αλλα προκοπη δεν ειδα..

Δημοσ.

Σε τι λειτουργικό είσαι; Από vista και πάνω οι drivers για το firewire είναι ενσωματωμένοι στο λειτουργικό.

Για ΧΡ δες εδώ (http://www.camerahacker.com/Forums/DisplayComments.php?file=Video%20Camera/DV/Fixing_the_Windows_XP_Firewire_Problem)

Win7 64bit..

οταν συνδεεις την καμερα κατι καταλαβαινει, αλλα τελικα δεν φαινεται η συσκευη..

Δημοσ.

• Σύνδεσε πρώτα την κάμερα και μετά τρέξε το πρόγραμμα

Τρέξε πρώτα το πρόγραμμα και μετά σύνδεσε την κάμερα

Δοκίμασε άλλο πρόγραμμα για capture (Movie Maker π.χ.)

Δημοσ.

τα δοκιμασα ολα.. δοκιμασα και το Video Pad που αναφερθηκε πριν..
το Movie Maker δεν το εχω εγκατεστημενο.. απο που να το κατεβασω.. (Win7 του "θείου")

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...