Giorgos3924 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Έχω μια βιντεοκάμερα της Sony, αρκετά παλιά, http://www.sony.gr/product/sdh-minidv/dcr-hc17e και μια κάρτα τηλεόρασης avermedia a16d pci hybrid dvb-t με είσοδο svideo και stereo audio. Μπορώ να κάνω εγγραφή με το πρόγραμμα AverTV 6 της avermedia αλλά δεν ξέρω ποιό είναι το καλύτερο format για τη μέγιστη ποιότητα εικόνας και ήχου. ορίστε ένα δείγμα C:\Users\Giorgos\Videos\1006193118Composite.mpg General Complete name : C:\Users\Giorgos\Videos\1006193118Composite.mpg Format : MPEG-PS File size : 18.7 MiB Duration : 28s 944ms Overall bit rate : 5 422 Kbps Video #224 ID : 224 (0xE0) Format : MPEG Video Format version : Version 2 Format profile : Main@Main Format settings, BVOP : Yes Format settings, Matrix : Default Format settings, GOP : M=3, N=15 Duration : 28s 920ms Bit rate : 5 120 Kbps Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 4:3 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Scan order : Top Field First Compression mode : Lossy Bits/(Pixel*Frame) : 0.494 Time code of first frame : 00:00:00:16 Time code source : Group of pictures header Stream size : 17.5 MiB (94%) Color primaries : BT.601 PAL Transfer characteristics : BT.470 System B, BT.470 System G Matrix coefficients : BT.601 Audio #192 ID : 192 (0xC0) Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 2 Duration : 28s 944ms Bit rate mode : Constant Bit rate : 224 Kbps Channel(s) : 2 channels Sampling rate : 48.0 KHz Compression mode : Lossy Delay relative to video : -185ms Stream size : 791 KiB (4%) Μπορώ να έχω κάτι καλύτερο από αυτό με κάποιο άλλο format? ή κάποιο καλύτερο πρόγραμμα; Την κάμερα δεν μπορώ να τη συνδέσω με usb λόγω ασυμβατότητας με win8 οπότε το καλύτερο είναι να το κάνω με κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μπορεί να διαχειριστεί την κάρτα tv.
micos000 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Για την βέλτιστη ποιότητα θα χρειαστείς μια εσωτερική κάρτα firewire και ένα καλώδιο firewire από μικρό σε μεγάλο βύσμα που θα το συνδέσεις στην έξοδο dv της κάμερας. Δεν είναι ακριβές οι κάρτες αλλά είναι απαραίτητο αν θέλεις να πάρεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Giorgos3924 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Αυτό είναι για μεταφορά εικόνας κ ήχου; ή data; δηλαδή θα πρέπει να το βάλω να παίζει κ να γράφω με πρόγραμμα όπως με το s-video?
disqualified Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Αυτό είναι για μεταφορά εικόνας κ ήχου; ή data; δηλαδή θα πρέπει να το βάλω να παίζει κ να γράφω με πρόγραμμα όπως με το s-video? Φαντασου το κατι σαν Usb. Περναει τα δεδομενα της κασετας σου στον υπολογιστη σου ή και στο dvd-recorder σου για απ' ευθειας εγγραφη The IEEE 1394 interface is a serial bus interface standard for high-speed communications and isochronous real-time data transfer
Giorgos3924 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ωραία και με τί προγράμματα μπορώ να το δουλέψω αυτό; Τί κάρτα να πάρω; PCI ή PCI-E ?
disqualified Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 μπορεις να χρησιμοποιησεις το windows movie maker ή οποιο αλλο προγραμμα επεξεργασιας video. Ειναι πιθανο το PC σου να εχει ηδη firewire θυρα (IEEE 1394), αλλιως παιρνεις μια PCI καρτα για firewire
Giorgos3924 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Όχι, δυστυχώς, η μητρική μου MSI 790xt-g45 δεν έχει. Πρέπει να είχε πέσει στα χέρια μου ένα καλώδιο που έβγαζε firewire από αυτά που τα κουμπώνεις στη μητρική στις ακίδες, όπως τις usb, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν στην παλιά μου asus ή σε αυτή... κάτι τέτοιο μας κάνει; εκτος απο ebay που μπορώ να βρω με 5-10 ευρώ? οι αντάπτορες firewire to usb κάνουν;
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Βασικά η διαδικασία λέγεται video capturing και όχι μεταφορά δεδομένων γιατί η διάρκεια της σύλληψης είναι όση και η διάρκεια του βίντεο. Αν ήταν απλά μεταφορά δεδομένων θα γινόταν πολύ πιο γρήγορα. Από software μάλλον θα πας για το WinDV (http://windv.mourek.cz/) ή θα κάνεις το capture μέσα από το πρόγραμμα video edit που θα χρησιμοποιήσεις. Τελευταία ψάχνω το video pad το οποίο είναι αρκετά καλό ακόμα και στην δωρεάν έκδοση του (χωρίς δηλαδή να βάλεις serial). Η τελική μορφή των βίντεο είναι DV-PAL και το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 12GB για κάθε ώρα βίντεο, κσι δεν ενδεικνύεται για αποθήκευση. Η ποιότητα του βίντεο κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι ότι καλύτερο για να τα επεξεργαστείς και να βγάλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατά την αποθήκευση. Όχι, δυστυχώς, η μητρική μου MSI 790xt-g45 δεν έχει. Πρέπει να είχε πέσει στα χέρια μου ένα καλώδιο που έβγαζε firewire από αυτά που τα κουμπώνεις στη μητρική στις ακίδες, όπως τις usb, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν στην παλιά μου asus ή σε αυτή... κάτι τέτοιο μας κάνει; Μάλλον από άλλη μητρική θα ήταν γιατί η msi σου δεν έχει τέτοια υποστήριξη απ' ότι βλέπω στα specs της. εκτος απο ebay που μπορώ να βρω με 5-10 ευρώ? Φθηνές είναι (http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=catspan&keyphrase=firewire). Η 1η που είναι bracket είναι σαν αυτό που είπες πριν αλλά δεν υποστηρίζεται στη μητρική σου. Από καλώδιο πάρε ένα 6-pin male to 4-pin male (http://www.skroutz.gr/c/695/kalodia-usb_firewire/f/417752_420198/%CE%91%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%91%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Firewire.html?keyphrase=firewire) εκτός αν η κάρτα που θα πάρεις περιλαμβάνει τέτοιο καλώδιο. οι αντάπτορες firewire to usb κάνουν;Όχι, δεν αξίζουν.
Giorgos3924 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Βασικά η διαδικασία λέγεται video capturing και όχι μεταφορά δεδομένων γιατί η διάρκεια της σύλληψης είναι όση και η διάρκεια του βίντεο. Αν ήταν απλά μεταφορά δεδομένων θα γινόταν πολύ πιο γρήγορα. Ναι στην ουσία αυτό ρώτησα, με το s-video πατούσα το play στην καμερα και το rec στο pc και γινόταν μετατροπή. Στην ουσία με βολεύει περισσότερο γιατί η οθόνη έχει χαλάσει, ενώ το touch δουλέυει και τα πατάω στα τυφλά! Από software μάλλον θα πας για το WinDV (http://windv.mourek.cz/) ή θα κάνεις το capture μέσα από το πρόγραμμα video edit που θα χρησιμοποιήσεις. Τελευταία ψάχνω το video pad το οποίο είναι αρκετά καλό ακόμα και στην δωρεάν έκδοση του (χωρίς δηλαδή να βάλεις serial). Η τελική μορφή των βίντεο είναι DV-PAL και το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 12GB για κάθε ώρα βίντεο, κσι δεν ενδεικνύεται για αποθήκευση. Η ποιότητα του βίντεο κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι ότι καλύτερο για να τα επεξεργαστείς και να βγάλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατά την αποθήκευση. Μάλλον από άλλη μητρική θα ήταν γιατί η msi σου δεν έχει τέτοια υποστήριξη απ' ότι βλέπω στα specs της. Η κάμερα έτσι κ αλλιώς δεν έχει τρομερή ποιότητα. βασικά δεν ξέρω τί κακό κάνει το s-video στην ποιότητα αλλά έστω και λίγο να χαλάει είναι κρίμα να το χάσουμε. Τα 12GB για κάθε ώρα είναι πάρα πολλά. δηλαδή 60GB για 5 ώρες; Δεν είναι και Full HD η κάμερα να πεις αξίζει τον κόπο, τυπική ανάλυση έχει. Το Nexus S μου ίσως έχει καλύτερη ποιότητα! Θα κάνω και μια βόλτα στα μικρομάγαζα της Θεσσαλονίκης και βλέπουμε.
disqualified Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δε θα κρατήσεις το raw video ή θα το μετατρέψεις σε DVD ή κατι άλλο ή θα το μεταφέρεις σε συμπιεσμένη μορφη Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2013 από disqualified
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Με το firewire θα έχεις preview στον υπολογιστή και θα ελέγχεις την κάμερα μέσα από το πρόγραμμα εγγραφής (play, pause, ff, rew, step, rec, stop). Το s-video είναι αναλογικός τρόπος εγγραφής και αναπαραγωγής, όπως και το composite, απλά έχει κάπως καλύτερη εικόνα γιατί ξεχωρίζει τη φωτεινότητα από την πληροφορία χρώματος. Το dv είναι πολύ πιο καθαρό και με υψηλότερη ποιότητα. Όσον αφορά το μέγεθος, είναι ενδιάμεση κατάσταση για να μπορέσεις να το μοντάρεις σωστά. Δεν είναι για αποθήκευση. Το τελικό αρχείο θα το βγάλεις όσο θέλεις, ανάλογα με το τι settings θα ορίσεις.
Giorgos3924 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Ναι εννοείται πως δεν θα μείνει έτσι. Τί format θα προτείνατε; Και με το S-video έτσι έκανα, είχα preview και πατούσα στα τυφλά το play/pause και ταυτόχρονα το pc μέσω tv tuner έγγραφε. Εκτός απ το play pause στην κάμερα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο; Ελπίζω πως όχι γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο χωρίς να βλέπω τί πατάω.
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Να συνδέσεις την κάμερα με firewire καλώδιο θα έχεις πλήρη έλεγχο και preview της κάμερας από τον υπολογιστή. Δεν θα χρειάζεται να κοιτάς στην κάμερα ούτε να πατάς κανένα κουμπί. Θα βρίσκεις το σημείο που θέλεις να ξεκινήσει η σύλληψη και θα πατάς το rec στο interface του προγράμματος, οπότε ξέχνα θα αφήσεις το τυφλό σύστημα μόνο για την πληκτρολόγηση
Giorgos3924 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Good! Δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα με drivers, αναγνώριση κτλ επειδή είναι παλιά η κάμερα; Το video μπορώ να το συνδέσω με κάποιον αντάπτορα; έχει 2 scart νομίζω, απ ότι θυμάμαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα