Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω σε ένα δεύτερο PC μια Samsung 226BW  αγορασμένη το 2008.

Μέχρι προχθές δούλευε μια χαρά, αλλά κάποια στιγμή όταν το PC μπήκε σε stand by δεν μπορούσε να επανέλθει με τίποτα. Ούτε μετά από restart επανήλθε. Τη δοκίμασα και σε άλλο pc πάλι τα ίδια.

Η οθόνη μετά από κάποια λεπτά άρχισε να τρεμοπαίζει ώσπου επανήλθε.

Το ίδιο χθες, το ίδιο και σήμερα. Ανοίγεις το pc και κάνει κανα 20λεπτο μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει και τελικά να λειτουργήσει κανονικά.

Μετά από μια γύρα στο ίντερνετ έχω την αίσθηση ότι έχει χαλασμένους πυκνωτές. Στο youtube έχει και μερικά επεξηγηματικά βίντεο ακριβώς γι' αυτήν την οθόνη

Πιστεύετε ότι αξίζει να δοκιμάσω να πάρω πυκνωτές και να την ανοίξω για να τη φτιάξω μόνος μου; 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω λεω να την πας σε κανενα τεχνικο και αναλογα ποσα θα σου πει οτι θελει αποφασιζεις μετα!

Δημοσ.

Εχω ακριβως την ιδια οθονη και μου παρουσιασε αναλογι προβλημα. Οταν ανοιγα το pc η οθονη αναβε μετα απο πολλες προσπαθειες πατωντας το power button και οταν ανοιγε τρεμοπαιζε λιγο πριν σταθεροποιηθει. Την πηγα σε μαστορα και τελικα ηταν το τροφοδοτικο της. Κοστος 40 ευρω,ετσουξε λιγο αλλα δεν υπηρχαν φραγκα για αλλη οθονη.

Δημοσ.

Μόλις χθες επιδιόρθωσα την συγκεκριμένη οθόνη (Samsung 226bw). Για την ακρίβεια είναι η 2η ίδια οθόνη που επισκευάζω καθαρά από hobby ( Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα).

Και τις δύο φορές πρόβλημα στους πυκνωτές C110 k C111 της πλακέτας του τροφοδοτικού. Αγόρασα από Φανό(Σολωμού 39 Αθήνα) 4 πυκνωτές 820μF 25V (τιμή 2.36 και για τους 4,όμως άλλαξα μόνο τους 2 ).Διαδικασία πανεύκολη αρκεί να βρεις το service manual ή από σχετικό tutorial στο youtube.

Αν χρειαστείς βοήθεια στείλε pm να σε κατατοπίσω.

Δημοσ.

Ναι δεν είναι τίποτα.. κι εμένα τα ίδια έκανε και πήρα άλλους πυκνωτές και τους αντικατέστησα. Όλα οκ τώρα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω την ίδια οθόνη από το 2008 κι εγώ. Μόλις μου εμφάνισε παρόμοιο πρόβλημα κατά την εκκίνηση, όσο είναι κρύα. Αν παραμείνει για λίγη ώρα αναμμένη και την ανοιγοκλείσω, δεν εμφανίζει πρόβλημα.

Απαντώ μόνο για να σας ευχαριστήσω για τις πληροφορίες. Θα επιχειρήσω να την επιδιορθώσω κι εγώ μόνος μου για την εμπειρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...