atomakis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα, θελω να επεκτεινω την ισχυ του ιντερνετ σε διώροφο σπιτι. Χρειαζομαι ενα wifi exterder; Αν ναι μπορειτε να μου προτεινετε μια εικονομικη προταση μεχρι 30-40€;
yiannisT Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Κοίταξε, παρότι δε ζήτησες, αυτά που γράφω, εντούτοις κάνω έτσι μια γρήγορη αναφορά με τις δυνατότητες που πιστεύω πως σου δίνονται. Νομίζω λοιπόν πως υπάρχουν τρεις τρόποι ή μπορεί να είναι και συνδυασμός. Δηλαδή ένας είναι να έχεις πάρει ένα δύο wifi usb και να τους συνδέεις κατευθείαν πάνω σε έναν δύο υπολογιστές. Σύμφωνα με αυτά που έχω δει ο ίδιος σε διώροφο σπίτι και με ισχύ σήματος γύρω στα 9dbi θα πιάνουν άνετα. Άλλωστε μπορείς να βάλεις και πιο δυνατές κεραίες. Το αρνητικό αυτής της περίπτωσης είναι πως δεν θα έχουν internet οι υπόλοιπες συσκευές όπως κινητά και ταμπλέτες. Έτσι άλλη λύση, ή ταυτόχρονα με αυτή, είναι να μεταφέρεις με καλώδιο το σήμα σου από ένα router που θα βρίσκεται προφανώς στον ένα όροφο, σε ένα άλλο router στον άλλο όροφο και έτσι θα έχεις και στους δύο ορόφους internet, Όμως και εδώ ίσως να μην πιάνουν κάποια σημεία του σπιτιού δυνατό σήμα εκτός και το ένα router βρίσκεται στην απέναντι πλευρά από το άλλο και όχι ακριβώς από πάνω. Έτσι ίσως καταφέρεις να έχει όλο το σπίτι internet. Ακόμα όμως μία επιλογή είναι αυτή που σε ενδιαφέρει. Να μεταφέρεις δηλαδή το σήμα με extender συσκευές. Στα χρήματα που ζητάς υπάρχουν να διαλέξεις κάποιες. Πρόσφατα, αν διαβάσεις αυτό το θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/499454-tplink-wifi-repeater-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89 ασχολήθηκα και εγώ για πρώτη φορά, και νομίζω πως εκεί θα δεις ότι χρειάζεσαι. Μάλιστα έχω γράψει και κάπως βοηθητικό οδηγώ εξηγώντας πως θα εγκαταστήσουμε το extender της εταιρείας TP-Link που αγόρασα πριν από μία εβδομάδα. Πρέπει να κοιτάξεις και την ταχύτητα που σε ενδιαφέρει. Δηλαδή αυτό που πήρα επειδή ήταν για τις τριαντάρες VDSL κόστιζε λίγο παραπάνω. Την εβδομάδα που τελειώνει τώρα σε δύο ώρες το eshop έκανε προσφορά το Site: 150Μbps γύρω στα 23 ευρώ. Εγώ το Site: 300Mbps το αγόρασα 31 και το πως το εγκατέστησα το έγραψα Site: εδώ Προσωπικά προτιμώ αυτούς διότι είναι πολύ διακριτικοί και εξαιρετικά φορητοί, όποτε θέλεις τους βάζεις και όποτε θέλεις τους βγάζεις από την πρίζα. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να πάρεις τους άλλους extenders που είναι σαν το router περίπου με μία ή και δύο κεραίες. Τα γράφει όλα αυτά το θέμα που σε έχω παραπέμψει από ειδικούς. Εντάξει εγώ σίγουρα είμαι αρχάριος σε αυτό το θέμα, απλά σου γράφω πως κινήθηκα επειδή το έχω εξαιρετικά πρόσφατο. Καλή αγορά και περιμένουμε να μας πεις περισσότερα για το τι τελικά αποφάσισες.
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 τα πιο φτηνα οπως ειπαν και νορμαλ ποιοτητα ειναι τα tp link.Μετα θα βρεις και d link σαν πιο καλη εταιρεια. και περιπου στα λεφτα που δινει.αν μπορεις να ριξεις καλωδιο ethernet απο το ενα ρουτερ μεχρι το σημειο που θες τοτε μπορεις ενα παλιο adsl router που εχεις να το κανεις access point και να παιξεις και πιο καλα λογω Utp αλλα και χωρις να δωσεις λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα