Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Σαν κύριο router έχω αυτό που μου έχει ο πάροχος (Forthnet) ένα Huawei EchoLife HG521 το οποία δεν είναι κάποιο φοβερό σε ισχύ router. Δύο δωμάτια πιο πέρα το σήμα πέφτει τραγικά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδεθώ ασύρματα. 

Πριν από κάποια χρόνια ο ISP ήταν η ON, η οποία έδινε το router Pirelli Discus Wireless VoIP AGv1-t Annex A-OT το οποίο μου έχει μείνει. Κατάφερα να φορτώσω τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να το "πειράξω" λίγο, αλλάζοντας την IP και απενεργοποιώντας τον DHCP ώστε να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερο router στο δωμάτιο.

EZpFQCD.jpg

Ανακάλυψα όμως ότι δεν μπορώ να συνδέσω το δεύτερο router στην τηλεφωνική γραμμή που υπάρχει στο δωμάτιό μου, γιατί όχι μόνο δεν έχω internet από κανένα router αλλά δεν έχω και τηλέφωνο. Αν βέβαια συνδέσω τα δύο router μέσω ενός ethernet τότε έχω πρόσβαση και από τα δύο.

Συνεπώς, νομίζω ότι έχω δύο επιλογές

• Να τρυπήσω έναν τοίχο ώστε να περάσω ένα ethernet καλώδιο από το σαλόνι στο δωμάτιο, να συνδέσω με αυτό τα δύο router ώστε να έχω δυνατό wireless σήμα στο δωμάτιο

• Να μετατρέψω ένα τηλεφωνικό καλώδιο σε ethernet, το οποίο θα συνδέσει την τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο μου με το δεύτερο router

Ποια από τις δύο μεθόδους είναι πιο αποδοτική? Το να τρυπήσω τον τοίχο θέλω να το αποφύγω αν γίνεται, γιατί το σπίτι στο οποίο μένω δεν είναι δικό μου. Βέβαια δεν ξέρω αν το σενάριο ethernet over phone cable θα μου περιορίσει την ταχύτητα.

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!

Δημοσ.

Πιστεύω μια τρίτη λύση είναι και τα powerlines αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ για να σου πω αν δουλεύουν σωστά...Βέβαια δεν ξέρω αν θες να συνδέεσαι αναγκαστικά ασύρματα και προφανώς αν θες να διαθέσεις κάποια χρήματα...

Edit:

Υπάρχει και μια άλλη συσκευή Wireless Access Point(-Wireless Repeater) η οποία λαμβάνει το ασύρματο δίκτυο από το router,το ενισχύει και το μεταδίδει.

Δημοσ.

Με μεγάλη επιφύλαξη νομίζω ότι πρέπει να ανοίξεις κουτιά για να αλλάξεις καλώδια...οπότε και αυτό είναι ψιλομερεμέτι.Απλά το αναφέρω γιατί είπες ότι θες να αποφύγεις τις τρύπες και όλα τα σχετικά.Παρόλα αυτά ας σου απαντήσει και κάποιος πιο ειδικός γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος.

Δημοσ.

Θέλω να αποφύγω το access point γιατί κοστίζει.

Απλά δεν ξέρω πως να μετατρέψω ένα καλώδιο τηλεφωνικής γραμμής σε ethernet.

αν δεν υπαρχουν αυτουσια 2 ζευγαρια τηλεφωνικο απο την μια γραμμη στην αλλη χωρις τιποτα ενδιαμεσα τοτε δεν μπορεις να περασεις ethernet.θες 4 καλωδιακια υποχρεωτικα δηλαδη για να παιξει το ethernet.

Δημοσ.

Το τηλεφωνικό καλώδιο έχει 4 καλώδια μέσα του.

Το ethernet έχει 8 αλλά επειδή δεν έχω gigabit σύνδεση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω και τα 8. Θα χρησιμοποιήσω τα 4.

Κάθε απόληξη της γραμμής στον τοίχο δεν πρέπει να είναι ένα καλώδιο αυτόνομο?

Δημοσ.

Το τηλεφωνικό καλώδιο έχει 4 καλώδια μέσα του.

Το ethernet έχει 8 αλλά επειδή δεν έχω gigabit σύνδεση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω και τα 8. Θα χρησιμοποιήσω τα 4.

Κάθε απόληξη της γραμμής στον τοίχο δεν πρέπει να είναι ένα καλώδιο αυτόνομο?

θα πρεπει οπως ειπα απο το πριζακι α μεχρι το πριζακι β να εχεις 2 ζευγαρια δηλαδη 4 καλωδια.αυτα τα βαζεις σε πριζακι διοτι σε κλιπακδεν χωρανε απευθειας και εχεις 100αρι δικτυο.το δικτυο το 100 αρι παιζει 1,2,3,6.αν ειναι ζευγαρια το ενα ζευγαρι 1,2 το αλλο 3,6για λιγοτερο crosstalk.

Δημοσ.

Εαν δεν θαλεις να τρυπησεις τοιχους κτλ καλυτερα να παρεις ενα powerline.

Τα εχω εδω και 3 χρονια και δουλευουν αψογα.Απλα θα πρεπει να ξερεις οτι εαν εχεις τριφασικο ρευμα θα πρεπει να ειναι στην ιδια "φαση" για να δουλεψουν.

Βολευει γιατι κουμπωνουν σε οποια μπριζα εχεις στο σπιτι και αποκτας αυτοματα Internet εκει.....τελειο....και γλυτωνεις και τις γκρινιες (εαν ειαι παντρεμενος!!!)

Δημοσ.

Εαν δεν θαλεις να τρυπησεις τοιχους κτλ καλυτερα να παρεις ενα powerline.

Τα εχω εδω και 3 χρονια και δουλευουν αψογα.Απλα θα πρεπει να ξερεις οτι εαν εχεις τριφασικο ρευμα θα πρεπει να ειναι στην ιδια "φαση" για να δουλεψουν.

Βολευει γιατι κουμπωνουν σε οποια μπριζα εχεις στο σπιτι και αποκτας αυτοματα Internet εκει.....τελειο....και γλυτωνεις και τις γκρινιες (εαν ειαι παντρεμενος!!!)

καποια καλα αλλα και ακριβα στυλ devolo παιζουν και σε τριφασικο κτλ.σιγουρα θα χανεις σε ταχυτητα αλλα λυνεις το προβλημα σου.απλα γενικα ειναι λιγο ακριβα.τo utp ειναι φτηνο ειναι σιγουρο απλα ναι πρεπει να το περασεις καπως.

τωρα ας κοιταξει ο topic starter μηπως υπαρχουν 2 ζευγαρια απο πριζακι σε πριζακι και κανει ετσι την δουλεια του.

Δημοσ.

Τι εννοείτε 2 ζευγάρια από πριζάκι σε πριζάκι?

Εγώ βλέπω ότι έχω μία τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο με 4 pins aka 4 καλώδια.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στο δεύτερο δωμάτιο.

Πάλι ακριβώς έτσι είναι στην κεντρική πρίζα.

Δημοσ.

Τι εννοείτε 2 ζευγάρια από πριζάκι σε πριζάκι?

Εγώ βλέπω ότι έχω μία τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο με 4 pins aka 4 καλώδια.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στο δεύτερο δωμάτιο.

Πάλι ακριβώς έτσι είναι στην κεντρική πρίζα.

εμεις λεμε τι θα θελαμε να υπαρχει πισω απο τον τοιχο οχι μπροστα απο τον τοιχο που βλεπεις το rj11 πριζακι.αν απο πισω υπαρχει καλωδιο δικτυου ισως παιζει να μπορεις να κανεις δικτυο μεταξυ των 2 δωματιων χωρις να περασεις καλωδιο εξωτερικα.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα!

Όταν πάω σπίτι θα βγάλω την πρίζα και θα τσεκάρω!

Ευχαριστώ πολύ!

οκ.αν δεν δεις Utp τοτε ειναι δυσκολο να εχεις παραπανω απο ενα ζευγαρι απο το πριζακι που θες μεχρι το αλλο.πολυ σπανια το βλεπω σε σπιτι να εχει απο πριζακι σε πριζακι 2 ζευγαρια ραζιμ(μπλε κοκκινο).μην μπερδευτεις αμα δεις απλα δυο ζευγαρια διοτι το ενα ειναι που ερχεται απο το προηγουμενο πριζακι και το αλλο που παει στο επομενο.θα πρεπει να υπαρχουν και αναμονες λογικα.συνηθως αναπληρωματικο υπαρχει μονο απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τον οτε.επισης ακομα και να υπαρχουν 2 ζευγαρια αμα τα ενωσεις μετα κοβεις την συνεχεια του τηλεφωνου οποτε ισως καπου να μην εχεις τηλεφωνο.οποτε στην πραξη utp Θελουμε να εχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...