macabre_sunsets Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Χρησιμοποιώντας το modem του τίτλου, τις τελευταίες 3 μέρες έχω συνεχείς αποσυνδέσεις ανά 19 με 20 λεπτά. Όσες ώρες το παρατηρώ (και είναι πολλές), ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα 20 λεπτά, ούτε έχει κάνει αποσύνδεση πριν τα 19. Μόλις περνάνε τα 19 λεπτά και ενώ φαίνεται πως έχει IP κανονικά, δεν μπορώ να ανοίξω καμία σελίδα ούτε να κάνω ping κάπου. Μετά από 1 λεπτό χάνει την IP και κάνει αποσύνδεση/σύνδεση, λαμβάνοντας νέα IP. Βήμα 1) Έκανα reset το modem και του πέρασα ξανά τις ρυθμίσεις, αλλά συνεχίζει τα ίδια. Βήμα 2) Επικοινώνησα με τον πάροχο (ΟΤΕ) και μου είπαν πως η γραμμή μου και τα στατιστικά της είναι εντάξει και οτι δεν βλέπουν καμία βλάβη. Βήμα 3) Δοκίμασα ένα παλιό modem που έχω (Speedtouch 536) και εδώ και 1 ώρα δεν έχει κάνει κάποια αποσύνδεση, άρα όντως μάλλον δεν φταίει η γραμμή. Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Τι θα μπορούσε να προκαλεί μια τέτοια, επαναλαμβανόμενη, συμπεριφορά; Στις επιλογές του modem δεν το έχω ρυθμίσει να αποσυνδέεται μετά από Χ χρονικό διάστημα. Το modem έπαιζε καλά κάμποσα χρόνια (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το πήρα) και έβγαλε αυτό το πρόβλημα έτσι ξαφνικά.
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δε μπορεις να κανεις και πολλα φιλε. Δοκιμασε το και μια χωρις καθολου φιλτρο και τηλεφωνα πανω στη πριζα με καλο τηλ. καλωδιο τυπου utp να δεις αν ξαναπεσει. Εχεις τελευταιο firm? Αν οχι βαλτο, αν ναι δοκιμασε downgrade σε προηγουμενο.
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 επισης μην εισαι με ασυρματο και κολλαει πχ το ασυρματο αλλα νομιζεις οτι εχει κολλησει ολο το ρουτερ. βεβαια σε σπανια περιπτωση εχω να ειναιθεμα γραμμης και το Thomson να παιζει μια χαρα ενω ολα τα αλλα τραβαγαν αποσυνδεσεις.αλλα ειναι πολυ σπανιο. αν εχει εγγυηση απλα μετα το πας πισω.
macabre_sunsets Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δυστυχώς έτσι όπως έχει γίνει η εγκατάσταση του καλωδίου δεν είναι εύκολο να το αλλάξω. Δεν υπάρχει τηλέφωνο στο χωρο που βρίσκεται το modem. Τόσο καιρό πριν τα προβλήματα είχα το προηγούμενο firmware και όχι το τελευταίο και ήταν μια χαρά. Δοκίμασα να βάλω και το τελευταίο άλλα έκανε πάλι τα ίδια. Κολλαει το modem και όχι το ασύρματο. Παρακολουθώ επίτηδες το status του modem οπότε το βλέπω που κολλάει και κάνει αποσύνδεση. Να είναι καλύτερο το Thomson και να μη καταλαβαίνει από προβλήματα; Από άποψη συγχρονισμού πάντως, έχει συγχρονισει 2Mbit παραπάνω στο down και λίγα kbit πιο κάτω στο up. Εγγύηση δεν ξέρω αν έχει ακόμα, άλλα και να το πάω πίσω θα κάτσουν να περιμένουν κάνα 20 λεπτό να κάνει αποσύνδεσεις η θα δουν με την μια ότι παίζει και θα το φέρουν όπως είναι πίσω; Καμία καλή πρόταση για καινούριο μέχρι 100€;
rfc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Καλυτερο δεν ειναι αλλα αφου εχει προβλημα αυτο απο οσο καταλαβαινω, οποιοδηποτε και να βαλεις θα ειναι καλυτερο. Εγω μεχρι 100 προτεινω το zyxell HNU , αν ειναι ριξε και μια ματια στο παρακατω λινκ ενος φιλου που βρισκει το linksys apo amazon με 107 ευρω που κοβει και κιμα. http://www.insomnia.gr/topic/501697-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-modem-router-%CF%80%CE%B9%CE%BF/
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δυστυχώς έτσι όπως έχει γίνει η εγκατάσταση του καλωδίου δεν είναι εύκολο να το αλλάξω. Δεν υπάρχει τηλέφωνο στο χωρο που βρίσκεται το modem. Τόσο καιρό πριν τα προβλήματα είχα το προηγούμενο firmware και όχι το τελευταίο και ήταν μια χαρά. Δοκίμασα να βάλω και το τελευταίο άλλα έκανε πάλι τα ίδια. Κολλαει το modem και όχι το ασύρματο. Παρακολουθώ επίτηδες το status του modem οπότε το βλέπω που κολλάει και κάνει αποσύνδεση. Να είναι καλύτερο το Thomson και να μη καταλαβαίνει από προβλήματα; Από άποψη συγχρονισμού πάντως, έχει συγχρονισει 2Mbit παραπάνω στο down και λίγα kbit πιο κάτω στο up. Εγγύηση δεν ξέρω αν έχει ακόμα, άλλα και να το πάω πίσω θα κάτσουν να περιμένουν κάνα 20 λεπτό να κάνει αποσύνδεσεις η θα δουν με την μια ότι παίζει και θα το φέρουν όπως είναι πίσω; Καμία καλή πρόταση για καινούριο μέχρι 100€; σβηνει καποιο λαμπακι? το thomson δεν θα το θεωρησω καλυτερο απο το dgn2200 αλλα πιο σταθερο ναι.καλο παντως που συγχρονισε 2 mbit παραπανω.δες κα για εγγυηση μπας και την βγαλεις στο free.εσυ τους εξηγεις τι προβλημα εχει και τωρα τι θα κοιταξουν δεν ξερω.αλλιως θα μιλαγα και με Netgear Εξωτερικο. λιγο πιο πανω απο τα 100 ευρω ειναι και το draytek 2710n.αν σε παιρνει το budget.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα