xBlaCk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος μου άρεσε πολύ το φόρουμ και το ότι υπάρχουν άτομα που ασχολούνται.Έχω ένα πρόβλημα και θα θελα αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει σας παρακαλώ!Είχα ένα PC και το έδωσα, κράτησα το psu όμως το οποίο είναι Tagan 800w και δούλευε κανονικά με ότι είχα πάνω στο PC. Είπα λοιπόν να κάνω ένα upgrade, και πήρα mobo Gigabyte H67 , intel core i3 , 4gb dual channel corsair, 2 ati radeon 5850 hd 1gb + 1 sata 3 500gb.Όλα αυτά με το κουτί που είχα και το Tagan 800w.Το θέμα μου είναι το εξής, όλα παίζουν και δουλεύουν κανονικά, ΑΛΛΑ δεν δίνει σήμα στην οθόνη η κάρτα γραφικών, αναβοσβήνει συνεχεία το φωτάκι της οθόνης και το PC bootαρει κανονικά!(ακούγεται ο ήχος των windows) Να σημειώσω ότι για να μην μπλεχτώ έβαλα μόνο την μια κάρτα γραφικών πάνω! Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς δεν έγινε τίποτα μέχρι που άλλαξα psu και έβαλα ένα 550w no name. Η κάρτα γραφικών δούλευε κανονικά... Και θέλω να δω αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα του psu με το mobo ή την κάρτα γραφικών.Γιατί το είχα χρυσοπληρώσει και είναι κρίμα να σκάσω άλλα 250 ευρώ για psu.Ενώ αυτό που έχω (Tagan 800w) δούλευε κανονικά με το προηγούμενο setup... Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα, ή μήπως μπορεί να βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
SPANK Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Αν δοκίμασες και τις 2 κάρτες γραφικών και ειναι κομπλέ και οι 2 με το no name ενω με το tagan δεν παίζουν το πιθανότερο ειναι το tagan να εχει καποιο πρόβλημα και να μην δίνει το απαιτούμενο ρεύμα , και να σου πω την αλήθεια τωρα και με 2 κάρτες και με τετοια τροφοδοτικά δεν θα το εκανα , εχεις δίκιο ομως καταλαβαίνω πως το λες για το τροφοδοτικό οτι ειναι αμαρτία αλλα μαλλον πρέπει να σκέφτεσαι μηπως παρεις καποιο αλλο και καλύτερα να ειναι επώνημο. Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις το tagan και σε καποιο αλλο pc να δεις αν ειναι εκει κομπλέ και βλέπεις μετα
Mikeasdf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μήπως δεν έδωσες σωστά τροφοδοσία με το tagan? Επίσης, τι είχες στο προηγούμενο PC? Η οθόνη μήπως πάει σε sleep mode/energy saving όταν ανοίγεις το PC? Αν είναι αυτό, το κάνει και σε μένα ενα παλιό TFT Monitor στο άλλο PC με την 9400GT και φτιάχνει αν βγάλω και ξαναβάλω το VGA.
xBlaCk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 @Spank Τις έχω βάλει και τις 2 πάνω αλλα δεν ξερω αν αναγνωριζει και τη 2η. Παρόλαυτα η μια δουλευει στανταρ και στη δευτερη δουλευει ανεμιστιρακι κτλπ , απλα δεν ξερω τι αλλο χρειαζεται εκτοσ απο το καλωδιακι για να τις κανω crossfire.Το θέμα ειναι οτι παιζει κανονικα!Το Tagan δούλευε μια χαρα με το προηγουμενο PC που ειχα. Για αυτο σκεφτομαι τώρα , μηπως ειναι θεμα ασυμβατοτητας ? αν και μ φενεται λιγο κουλο, γιατι το μονο που δεν δουλευε σωστα ηταν η καρτα γραφικων. @Mikeasdf Εδωσα κανονικα ρευμα και με τα 2 εξαπινα. Στο προηγουμενο PC intel core 2 duo, gigabyte ep45 t extreme (αν θυμαμαι καλα) 4gb ddr 3 dual channel mushkin , ati radeon 4870 512mb , ena wd raptor 74gb , 2 hd sata2. LGA 775 socket ενω τωρα ειναι 1155. Επισης η mobo που εχω τωρα ειναι η μιση σε μεγεθος απο οτι αυτη που είχα. το monitor που εχω ειναι καλο samsung led 23'' δν ξερω αν μπαινει σε sleep mode, παντως δεν γραφει οτι δεν εχει σημα, δινει σημα αλλα αναβοσβηνει το φωτακι τησ οθονης συνεχεια χωρις να δείχνει κατι. και εχω δοκιμασει να βαλω και να βγαλω καλωδια και μεσα και εξω απο το κουτι οτι αφορα τη συνδεσμολογια,σκεφτηκα επισης αν εκανα flash τα bios της καρτας γραφικων αλλαζε κατι...
.::NikoS::. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ασυμβατότητα με την τροφοδοσία της κάρτας δε νομίζω πως υπάρχει, και μένα το μυαλό μου πάει στο ότι κάτι έχει το τροφοδοτικό και δε μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά. Αλλα και πάλι μου φαίνεται περίεργο διότι το σύστημα λες οτι bootarei ενώ αν δεν είχε σωστή τροφοδοσία η κάρτα πιθανότατα να μην ξεκίναγε το σύστημα ή να ξεκίναγε κανονικά και να σου έλεγε ότι η κάρτα δε θα δουλεύει πλήρως λόγω περιορισμένου ρεύματος. Πάντως αν τελικά χρειαστείς τροφοδοτικό τα 250 που σκέφτεσαι ειναι υπερβολικά!
xBlaCk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ασυμβατότητα με την τροφοδοσία της κάρτας δε νομίζω πως υπάρχει, και μένα το μυαλό μου πάει στο ότι κάτι έχει το τροφοδοτικό και δε μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά. Αλλα και πάλι μου φαίνεται περίεργο διότι το σύστημα λες οτι bootarei ενώ αν δεν είχε σωστή τροφοδοσία η κάρτα πιθανότατα να μην ξεκίναγε το σύστημα ή να ξεκίναγε κανονικά και να σου έλεγε ότι η κάρτα δε θα δουλεύει πλήρως λόγω περιορισμένου ρεύματος. Πάντως αν τελικά χρειαστείς τροφοδοτικό τα 250 που σκέφτεσαι ειναι υπερβολικά! Ακριβώς! Επιπλέον δεν θα δουλευε και το προηγούμενο pc που χρησιμοποιουσα το τροφοδοτικό! Επειδη και εμενα μου φενεται κουλο να υπαρχει ασυμβατοτητα, αλλα μηπως τελικα φταει αυτο ? Πως μπορω να τεσταρω το τροφοδοτικο για το αν δουλευει σωστα και δινει οσο ρευμα χρειαζεται ? 800w psu επωνυμο δηλαδη για τι τιμες μιλαμε ? εγω εβαλα χοντρικα 250 γιατι το χα παρει ακριβα τοτε.
Zaknafein Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Kάπου στα 110-130 παίζουν τα XFX 850w & Corsair TX850 που είναι και τα 2 από Seasonic αν δεν κάνω λάθος.
MauMaus Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 https://www.skroutz.gr/s/2752113/Corsair-GS-Series-GS800-80Plus-Bronze-2013-Edition.html τελειο
Millennium Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Και σε καινούριο τροφοδοτικό να πας δε χρειάζεσαι 850w πάντως...
Thanos1972 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) καθιστε ρε παιδια να εντοπισουμε που ειναι το προβλημα και μετα προτεινουμε καινουργια τροφοδοτικα.ετσι ευκολα αλλαζουμε το 850 tagan? Edit:για να καταλαβουμε λιγο,εβαλες και τις 2 καρτες επανω στην μητρικη,τις συνδεσες και δεν δειχνει τιποτα στην οθονη σωστα?ενω με αλλο τροφοδοτικο δειχνει οταν εχεις μια καρτα επανω? ποια ακριβως ειναι η μητρικη σου? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2013 από Thanos1972 1
xBlaCk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 καθιστε ρε παιδια να εντοπισουμε που ειναι το προβλημα και μετα προτεινουμε καινουργια τροφοδοτικα.ετσι ευκολα αλλαζουμε το 850 tagan? Edit:για να καταλαβουμε λιγο,εβαλες και τις 2 καρτες επανω στην μητρικη,τις συνδεσες και δεν δειχνει τιποτα στην οθονη σωστα?ενω με αλλο τροφοδοτικο δειχνει οταν εχεις μια καρτα επανω? ποια ακριβως ειναι η μητρικη σου? GA-H67M-D2-B3 Ναι , εβγαλα τη μια ομως για να μην μπλεκω περισσοτερο τα πραγματα, και δοκιμασα με την μια καρτα γραφικων. Ξεχνα τισ 2 καρτες για την μια λεω. Δεν επαιζε με το Tagan επαιξε με το no name.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Υστερα απο το noname που επαιξε η καρτα,ξαναδοκιμασες με το tagan?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα